Clubmiddag

Iedere maand op de derde woensdag verzorgt de ASCC een clubmiddag voor de leden in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen. Op deze middag worden allerlei onderwerpen en apps op computer-, tablet- en smartphonegebied gepresenteerd, die voor de leden interessant en nuttig zijn. De ASCC stelt zich ten doel om leden zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op deze gebieden. Er is altijd ruim de gelegenheid om uw vragen te stellen.

Het zou mooi zijn, als af en toe eens een (deel van een) middag zou worden verzorgd door een van de leden. Als u belangstelling hebt om eens een presentatie te houden op een clubmiddag, kunt u zich aanmelden bij secretariaat@ascc.nl.

De toegang is gratis voor leden. Aanmelden vooraf is niet nodig en een drankje in de pauze is inbegrepen.

Clubmiddag woensdag 21 september 2022 om 14:00 uur
Jammer als kennis en ervaring verloren gaat.
Het belooft een zeer interessante clubmiddag te worden.
Presentatie door Ruud Blok (Wikipeadia)
Jan Kleinsma en Martha Lambregts (in gesprek)
Martha Lambregts (haar verhaal)
Nico Sjerps (hoe pak je zoiets aan?)

Veel mensen hebben in hun leven ervaringen opgedaan en kennis vergaard, waarvan het mooi is als die voor het nageslacht bewaard blijven.

Deze clubmiddag staat dan ook in het teken van het vasthouden van kennis en ervaringen, waarvan het jammer zou zijn als die verdwijnen.

Maar hoe bewaar je een bijzonder levensverhaal of jouw eigen bijzondere ervaringen of kennis voor het nageslacht? Misschien heeft het nageslacht er iets aan of is het leuk dat kinderen van kleinkinderen nog kennismaken met de voorouders.

Je kunt misschien een boek schrijven of jouw verhaal op Wikipedia zetten, maar hoe pak je dat aan?

Een van onze clubleden, Martha Lambregts, heeft zo’n verhaal. Zij heeft er een boek over geschreven met de titel Het Offer en het verhaal op Wikipeadia geplaatst. Recensies hierover zijn verschenen in de Volkskrant en het Noord Hollands Dagblad

N.B. Het is mogelijk dat door onvoorziene omstandigheden, een presentatie gewisseld of gewijzigd wordt.