Computerhulp

De ASCC- vrijdagochtend inloop in het wijkcentrum is sinds vrijdag 3 september weer begonnen. Leden zijn welkom met hun computervragen en -storingen. U kunt hieronder lezen hoe het is geregeld.

Als u een probleem heeft met uw computer en daar zelf niet uitkomt, biedt ASCC verschillende soorten hulp aan haar leden.

Inloopspreekuur
Tijdens ons  inloopspreekuur: iedere vrijdagochtend van 9:00 tot 10:30 zijn de vrijwilligers aanwezig voor advies of om u te helpen bij uw computer problemen. Zij vinden meestal een oplossing voor uw computerprobleem. 

APK-keuring
APK keuringen worden voorlopig niet uitgevoerd. De ASCC biedt aan leden de mogelijkheid van een computer APK-keuring. Hierbij wordt uw computer volgens een vast programma doorgelicht. U krijgt bij de APK een keuringsverslag met de resultaten en een advies voor de eventuele geconstateerde verbeterpunten. Heeft u hier belangstelling voor? Stuur dan een e-mail naar apk@ascc.nl. U krijgt dan bericht wanneer de APK keuring kan worden gedaan op de vrijdagochtend inloop.

PC-hulp thuis
ASCC biedt hulp aan huis tegen een geringe vergoeding alleen wanneer blijkt dat het computerprobleem niet oplosbaar is tijdens de vrijdagochtend inloop van 09:00 – 10:30 uur. Tijdens de inloop worden de RIVM richtlijnen in acht genomen. Dit voor ons aller veiligeheid. Vul het thuishulpfomulier op deze website in en één van onze vrijwilligers zal met u contact opnemen om het probleem en de mogelijke oplossing te bespreken.

Probleem melden
U kunt uw vraag of probleem via deze website aan ons doorgeven:
Voor computers met Windows of Android: pchulp@ascc.nl
Voor Apple computers met Mac OS X of iOS: applehulp@ascc.nl

Hulp op afstand
Wij maken regelmatig gebruik van het programma Teamviewer, waarbij wij op afstand uw computer kunnen besturen en vaak het probleem kunnen oplossen.
Teamviewer downloaden en installeren? Klik hier
Als oplossing op afstand niet mogelijk is, kunnen wij eventueel bij u thuis komen. Deze hulp is niet gratis; wij vragen daarvoor een bescheiden vergoeding. Zie hiervoor onder Lidmaatschap> Faciliteiten.

NB. Wij beperken ons tot het oplossen van softwarematige problemen.
Hardware problemen kunnen wij niet oplossen. Wij gaan dus niet aan uw computer sleutelen. Wel kunnen wij hierbij adviseren.

Graag wijzen wij u op ons een actuele programma voor cursussen en workshops waar u de nodige kennis kunt opdoen en daarmee vaardiger en zelfstandiger en zelfredzamer wordt op uw apparaat. Die cursussen en workshops worden in een rustig tempo in kleine groepen of individueel gegeven door onze vrijwilligers.