Cursussen

Computers – een leven lang leren! 
Samen de digitale toekomst in!

Het is in deze periode, bij het wegvallen van allerlei leuke en gezellige activiteiten, extra fijn en belangrijk om een computer, tablet of smartphone te hebben. Daarmee kunt u met videobelprogramma’s, zoals Skype, Zoom en Face Time, contact blijven houden met anderen. Er zijn ook mensen die deze apparatuur niet in huis hebben of dit nooit hebben geleerd. Wilt u het eens uitproberen? Kijken of het wat voor u is? De ASCC beschikt voor dit doel over tablets om onder deskundige begeleiding de verschillende mogelijkheden te verkennen en een paar keer te oefenen. Zodra de Coronamaatregelen versoepeld worden gaat de ASCC hiermee verder.

Tot de ASCC weer echt persoonlijk met de leden aan de slag kan, biedt de club aan de leden de mogelijkheid om introductielessen te volgen over diverse cursusonderwerpen. De leden worden hierover per nieuwsbrief  geïnformeerd.

BELANGRIJK
Om de juiste cursuskeuze te kunnen maken staat bij elke cursus het niveau van de cursus vermeld. Bij twijfel over uw niveau kunt u ons altijd om advies vragen.

■□□□ – starters zonder computerkennis
■■□□ – redelijke computerkennis, maar weet nog weinig van het cursusonderwerp
■■■□ – ervaren computergebruiker, redelijke kennis van het cursusonderwerp
■■■■ – vergevorderd

Wat voor vaardigheden zijn er nodig?
* De basisprincipes van het besturingssysteem van de pc kennen en deze up-to-date kunnen houden. Dit laatste geldt ook voor uw beveiligingssoftware.
* Weten hoe programma’s worden geïnstalleerd en waar u deze kunt downloaden.
* Met de Verkenner uw gegevens beheren, opslaan op een USB-stick, cd of dvd.
* De gevaren herkennen die via Internet binnenkomen, uw computer beschermen tegen virussen en spyware. Deze basisvaardigheden kunt u bij de ASCC leren.

Onze docenten kunnen u ook leren werken met programma’s als:
o Browser The Edge en Windows 10 Mail
o iPad of Android tablets/smartphones, inclusief apps downloaden, gebruiken en verwijderen
o Foto’s bewerken met Google foto

Voor vragen of informatie kunt mailen naar cursussen@ascc.nl

Cursusprijzen
De cursusprijzen zijn inclusief lesmateriaal tenzij anders vermeld.

Inschrijven voor cursussen
In het boekje en op onze website vindt u een overzicht van al onze cursussen. Kies cursussen die het best bij uw kennisniveau aansluiten of laat u adviseren door onze docenten op vrijdagen van 09:00 tot 10:30 uur.

Informatie- en inschrijven in Wijkcentrum Westend – Westwijkplein 3.
Voor informatie, advies en inschrijven bent u van  harte welkom op de vrijdag inloopochtenden van 09:00 tot 10:30 uur gedurende de maanden september 2021 tot en met mei 2022. Ook digitaal inschrijven is mogelijk via de website: www.ascc.nl