De club

De ASCC is een vereniging, opgericht in 2001. We hebben ongeveer 500 leden. De meeste leden wonen in Amstelveen, maar er zijn ook leden in Uithoorn, Aalsmeer, Ouderkerk en Buitenveldert. We zijn een lokaal georiënteerde club met een goede sociale samenhang tussen de leden. De ASCC is in principe bedoeld voor senioren, maar er geldt voor het lidmaatschap geen leeftijdsgrens.

We bieden onze leden een ontmoetingsplaats om het gebruik van digitale apparaten en de programma’s/apps die daarop draaien te stimuleren en te vergemakkelijken. Dit betreft computers, laptops, smartphones zoals Samsung Android of Apple iPhones en tablets van bv. Samsung of Apple iPads.

Onze ontmoetingsplaatsen zijn wijkcentrum WestEnd in Amstelveen, de bibliotheek in Uithoorn en het MOC aan de Lindenlaan in Amstelveen.

Meer weten ? Kom een keer langs op één van onze inloopspreekuren of op een clubmiddag ! Zie de agenda voor de openingstijden.

In het dagelijks leven neemt het digitaal bestaan een steeds belangrijker rol in. De digitale middelen zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. We gebruiken apps voor het maken en delen van digitale foto’s, het uitzetten en navigeren van routes, onze bankzaken te regelen, te communiceren met familie en vrienden via e-mail, Whatsapp en videobellen), spelletjes te doen, informatie te vinden op internet, communicatie met de overheid en het regelen van medische zaken.
Tegelijkertijd neemt de complexiteit van de digitale technieken toe. Er leven ook veel vragen over de veiligheid van dit alles.

De ASCC organiseert leerzame cursussen en gezellige clubmiddagen om uw kennis te vergroten. Ook kan de ASCC haar leden waardevolle hulp bieden bij het omgaan met de digitale technieken door middel van inloopspreekuren, assistentie aan huis of op afstand bij problemen of vragen.