Test Post

Clubmiddag 16 november 2022 om 14.00 uur Clubmiddag 16 november 2022 om 14.00 uur Noodoproep telefoon Wat is “noodoproep” op uw vergendelscherm?Op deze clubmiddag laten we zien wat “Noodoproep” is

Lees verder »

ASCC Blog

In de EU wordt USB-C op apparaten verplicht als aansluiting om op te laden. Ongeacht of je Apple of Android gebruikt ga je daar wat van merken – en voor

Lees verder »

In de EU wordt USB-C op apparaten verplicht als aansluiting om op te laden. Ongeacht of je Apple of Android gebruikt ga je daar wat van merken – en voor veel meer apparaten dan alleen smartphones.

Het Europees Parlement en de lidstaten hebben overeenstemming bereikt om USB-C verplicht te stellen als standaard aansluiting voor de usb-lader. Dat gaat niet alleen voor voor smartphones en tablets gelden.

Volgens de verordening moet USB-C als standaard aansluiting aanwezig zijn voor opladen van het apparaat. Dat gaat niet alleen gelden voor smartphones en tablets, maar voor meer apparaten. Veel fabrikanten gebruiken USB-C al, maar sommigen zoals Apple liggen nog dwars en gebruiken eigen propriëtaire aansluitingen. Een universele aansluiting vereenvoudigt het opladen voor de klanten en moet elektronisch afval voorkomen.

USB-C verplicht als laad aansluiting voor smartphones tablets en andere apparaten voor minder afval
Veel apparaten vereisen een speciale lader of laadkabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.