Clubmiddag 16 november 2022 om 14.00 uur

Clubmiddag 16 november 2022 om 14.00 uur

Noodoproep telefoon

Wat is “noodoproep” op uw vergendelscherm?
Op deze clubmiddag laten we zien wat “Noodoproep” is op uw vergendelscherm. Veel mensen denken dat je daarmee 112 kunt bellen en dat klopt! Maar er kan nog meer. Wij laten het zien.

Presentatie nieuwe website.

De ASCC-website
bestaat al heel lang en was ontwikkeld voor computers

In de loop van de tijd zijn steeds meer mensen gebruik gaan maken van telefoon en tablet. De vorm en ruimte van de beeldschermen verschilt nogal. Stel je wilt een krantenpagina op een magazine formaat.
Om het dan leuk en overzichtelijk te houden wil je dat de opmaak volledig anders wordt. Tekst en plaatjes moeten dus anders verschijnen op verschillende apparaten. Gelijktijdig moeten we rekening houden met de bediening die ook verschilt. Als de gebruiker naar de website komt kijken wij wat voor apparaat het is. Hoe groot is het beeldscherm en waar plaatsen wij die inhoud zodat alles goed lees en bedienbaar is.
Verder heeft de ASCC zich verplaatst in de gebruiker hoe die makkelijk aan zijn informatie kan komen. Graag horen we van jullie wat we kunnen en moeten verbeteren.

Website ASCC nu ook goed werkend op telefoon en tablet

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon of tablet om informatie op te zoeken op het internet, de websites van bedrijven te bekijken, blogs te lezen en producten en diensten aan te schaffen.
Het is dus belangrijk om met de tijd mee te gaan en een website te ontwikkelen die ook goed werkt op mobiele devices. Op deze manier kunnen we onze leden optimaal bedienen.

We hadden een WordPress website waarbij nog niet alles goed weergegeven werd. Zeker niet op telefoons. Door gebruik te gaan maken van een nieuwe plug-in Elementor en een nieuw thema te kiezen,werkt onze ASCC site nu ook op iedere telefoon en tablet. Onze website is beveiligd en nu ook apparaat onafhankelijk. Twee dingen die zoekmachines kunnen waarderen en plaatsen ons hoger in de zoeklijst. Maar hier hebben we natuurlijk weinig aan. We weten tenslotte dat we lid zijn van deze club en typen die paar letters wel.
Hiermee maken we een belangrijke stap. Vanaf dat moment is alles goed te lezen op alle apparaten. De inhoud wordt gedemonstreerd op de pc, tablet en smartphone.

Inloop Amstelland bibliotheek Uithoorn

Deze maand zijn wij aanwezig voor inloop op 16 en 30 november van 11:00 tot 12:30 uur, in de bibliotheek te Uithoorn, Marktplein 65.
Tot woensdag!

 

Heeft u ideeën over onze club, een interessant onderwerp voor de clubmiddag of de nieuwsbrief? Wilt u ons helpen activiteiten te organiseren?
Laat het ons weten en stuur een e-mail naar info@ascc.nl. Wij hebben uw hulp nodig.

Wijkcentrum Westend Westwijkplein 3
1187 LS Amstelveen

Telefonisch zijn wij bereikbaar op nummer 06 38762853 van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.
Als u de voicemail inspreekt met uw hulpvraag, uw naam en telefoonnummer, wordt u teruggebeld.

Eén reactie

  1. Op de een of andere manier geeft de ASCC hier de indruk dat je uit moet loggen.
    Maar je bent natuurlijk nooit ingelogd.
    De site is vrij toegankelijk dus in of uit loggen is niet nodig.
    Het is hier natuurlijk vrij zinloos om je nog te houden aan het vroegere mail formaat.
    Alle informatie onderin staat op de website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.