Op clubmiddagen wordt meestal iets besproken en begeleid met een PowerPoint presentatie. Wilt u dat thuis nog eens bekijken, dan kunt u hier zo’n presentatie ophalen.
Krijgt u de vraag van Windows, waar u dat mee wilt openen, dan betekent dat, dat u geen programma op uw computer heeft om die presentatie te zien. U heeft nodig of Power Point of een Power Point Viewer. Het eerste programma is een onderdeel van Microsoft Office en niet gratis. Het tweede, de viewer is gratis en kunt u ophalen door hier te klikken. Na het downloaden moet u het nog wel installeren.

Belangrijke tip: Wanneer u op de link klikt, krijgt u de keuze OpenenOpslaan en Opslaan als..  Kies voor Opslaan als.. en na het downloaden, kunt u kiezen voor Map openen en op het bestand dubbelklikken.

Downloaden en bekijken van presentaties

AI

In het kort kunnen we zeggen dat KI de wereld razendsnel verandert en ongekende mogelijkheden biedt. De meesten van ons weten wel dat de door het Internet of Things gegenereerde data op de een of andere manier in verband staat met kunstmatige intelligentie en dat KI met die data aan de slag kan om inzichten te genereren. Maar wat het verder allemaal kan doen of hoe het precies werkt is voor veel mensen abacadabra.

Maar voordat je je een voorstelling kunt maken van wat KI voor je kan betekenen, moet je eerst weten wat het is. Kunstmatige intelligentie een term is die wordt gebruikt voor machines die in staat zijn om “taken uit te voeren die kenmerkend zijn voor menselijke intelligentie”
De digitale revolutie (ook wel de Derde Industriële Revolutie) heeft het werk en sociale leven van de mens ingrijpend veranderd 

KI is de Vierde Industriële Revolutie De impact daarvan gaat verder dan een enkele verandering in hoe wij werken en leven.
Kom langs op de ASCC clubmiddag dan praten we je bij.

Want als er besloten wordt over de toekomst van de mensheid zonder dat jij erbij bent, omdat je het druk had met andere dingen, dan zullen jij en zij de consequenties van die beslissingen niet ontlopen.

ICE

Op 16 november was er een presentatie van Jan Kleinsma.

Wat is “noodoproep” op uw vergendelscherm?
Op deze clubmiddag lieten we zien wat “Noodoproep” is op uw vergendelscherm. Veel mensen denken dat je daarmee 112 kunt bellen en dat klopt! Maar er kan nog meer. Wij lieten het zien.

In Case of Emergency. Door deze afkorting voor de naam van partner/familie in je mobiele telefoon te zetten weten hulpverleners wie ze moeten bellen als je daar zelf niet toe in staat bent.

Rabo Bank
Over veilig bankieren, einde acceptgirokaarten en cybercrime

Op deze clubmiddag legt de Rabo Bank uit hoe wordt omgegaan met veiligheid van Internetbankieren. Ook zal worden uitgelegd wat u straks kunt doen als de accept girokaarten niet meer kunnen worden gebruikt.
Het bestuur is heel blij dat de Rabo Bank dit op deze clubmiddag doet.

Parkeerapp in Amstelveen
In Amstelveen zijn er steeds meer gebieden waar de bewoners moeten betalen voor een parkeervergunning.

Voor bezoekers zijn er regelingen om te betalen aan een parkeerzuil middels een bezoekerspasje. Dat kan gemakkelijker! U kunt uw bezoek ook aanmelden met de computer, een tablet of smartphone.
Hoe dit in zijn werk gaat, laat Ruud Vloeimans u op de clubmiddag zien. Ook gaat hij kort in op de achtergronden van het parkeerbeleid in Amstelveen.

Het Offer
Dagboek van een gedreven missionaris

Clublid Martha Lambrechts heeft rond haar boek een website gebouwd en een Wikipedia-item gerealiseerd. 
Over deze zaken geeft zij een presentatie die hier te downloaden is.

Wikipedia

Wikipedia is een meertalige internetencyclopedie, die door vrijwillige auteurs wordt geschreven. Wikipedia wordt gepubliceerd onder een vrije licentie. Hoe dat allemaal in elkaar zit verteld Ruud Blok

Van Windows 10 naar Windows 11

Bekijk hier de presentatie van Hans Tabak