In-Traffic Reply

Mobiel bellen is tijdens het rijden niet toegestaan. Iemand werd door de politie op de bon geslingerd voor het mobiel bellen tijdens het rijden. Het verweer was dat de telefoon juist werd beantwoord om te zeggen dat hij later zou terugbellen omdat hij aan het rijden was hielp uiteraard niet. Bellen achter het stuur is bellen achter het stuur. De boete voor deze korte mededeling bedroeg 160EURO. Ook handsfree bellen leidt af van het verkeer. De aandacht moet worden verdeeld en de auto gaat als het ware vanzelf 10 รก 20 kilometer langzamer rijden. Mobiel bellen tijdens het rijden, ook handsfree is gevaarlijk.

Samsung heeft hierin meegdacht in dit veiligheidsprobleem en heeft een app ontwikkeld (In-Traffic Reply app) die ervoor zorgt dat de smartphone via gps detecteert dat je aan het verkeer deelneemt en automatisch bericht stuur dat je onderweg bent. Hierdoor word je niet van het verkeer afgeleid, waardoor de verkeersveiligheid toeneemt.

Samsung gaat in de smartphone-reclames een aandacht vragen voor het terugdringen van ongelukken door het gebruik van mobiele telefoons onder het motto “stuur vast, smartphone los”

Je hebt in de smartphone keuze uit drie verschillende reacties.
De ‘standaard-reply’ laat de beller weten dat je niet bereikbaar bent omdat je onderweg bent.
Er is ook een ‘fun-reply’. Daarmee verstuur je een geanimeerde reactie.
Als laatste kun je ook een eigen reactie instellen.
Vanaf mei is de app te downloaden via de Play Store volgens Samsung.