De ASCC is een vereniging, opgericht in 2001. Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

De ASCC is opgericht in 2001. We hebben nu ongeveer 500 leden. De meeste leden wonen in Amstelveen, maar er zijn ook leden in Uithoorn, Aalsmeer, Ouderkerk en Buitenveldert. De ASCC is in principe bedoeld voor senioren, maar er geldt voor het lidmaatschap geen leeftijdsgrens. De ASCC is een lokaal georiënteerde club met een goede sociale samenhang tussen de leden.

Tegenwoordig is in bijna elk huishouden een computer, een tablet en/of een smartphone aanwezig. Weet u hoe veel leuke en nuttige activiteiten u daarmee kunt doen? Speciaal ook voor 50-plussers. Wilt u contact houden met familie, vrienden en bekenden (via e-mail, appen en videobellen), informatie vinden op internet, elektronisch bankieren, foto’s maken en bewerken, spelletjes doen, navigeren met auto, fiets of lopend? Er komen steeds nieuwe programma’s om het leven leuker en gemakkelijker te maken. Het is niet meer alleen leuk, maar het wordt ook steeds meer nodig om digitaal vaardig te zijn. Zo is er mijnoverheid.nl met de berichtenbox. Er is het digitale loket van de gemeente waarmee zaken met de gemeente kunnen worden geregeld. Zorgverlening, verzekeringsmaatschappijen en energiebedrijven maken ook steeds meer gebruik van de digitale weg. De ASCC wil eraan bijdragen de digitale vaardigheden van de leden op peil te houden en te vergroten.

Het doel van de vereniging was destijds om senioren de gelegenheid te geven computers te gebruiken en hen te ondersteunen bij het gebruik daarvan, door het geven van advies, uitgeven van een clubblad, het geven van cursussen en het organiseren van bijeenkomsten.

 

Onze thuislocatie is wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein 3 te Amstelveen.

Wilt u meer weten? Kijkt u dan eens rustig op deze website rond.
Of kom een keer langs op onze inloopochtend op vrijdagmorgen of bij een clubmiddag, iedere 3e dinsdag van de maand, behalve in juni, juli en augustus.
En wilt u lid worden? Klik dan hier.
Alles over onze vereniging, over lid worden, onze activiteiten en nog veel meer vindt u op deze website