De Club


De ASCC is een vereniging, opgericht in 2001. Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Het doel van de vereniging was destijds om senioren de gelegenheid te geven computers te gebruiken en hen te ondersteunen bij het gebruik daarvan, door het geven van advies, uitgeven van een clubblad, het geven van cursussen en het organiseren van bijeenkomsten.

Nu, na ruim 15 jaren, is de doelstelling van de vereniging nog steeds hetzelfde. De manier waarop wij ons doel nastreven is in de loop der jaren aangepast aan de actualiteit en aan de technische ontwikkelingen. Dit geldt voor al onze activiteiten, zoals onze nieuwsbrief, de website, de clubmiddagen en, niet onbelangrijk, onze cursussen die wij in samenwerking met AanZ-Amstelveen  geven.

Inmiddels hebben wij ruim 500 leden en vervullen daarbij een belangrijke sociale functie in de regio.
Wij zijn een vereniging van senioren voor senioren. Dat houdt in dat wij van elkaar willen leren. Wij zien dus graag actieve inbreng van de leden, voor zover dat kan, natuurlijk.
Een leeftijdsgrens kennen wij niet, maar om een idee te geven: onze jongste leden zijn rond de 50 jaar en ons oudste lid is boven de 90 jaar.
De ASCC is een regionale vereniging. Amstelveen is onze thuisbasis, maar wij verwelkomen graag leden uit de omringende gemeenten, zoals Ouderkerk a/d Amstel, Uithoorn, Aalsmeer, Badhoevedorp en Amsterdam. Maar ook inwoners uit gemeenten daarbuiten zijn van harte welkom.

Onze thuislocatie is wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein 3 te Amstelveen.

Wilt u meer weten? Kijkt u dan eens rustig op deze website rond.
Of kom een keer langs op onze inloopochtend op vrijdagmorgen of bij een clubmiddag, iedere 3e dinsdag van de maand, behalve in juni, juli en augustus.
En wilt u lid worden? Klik dan hier.
Alles over onze vereniging, over lid worden, onze activiteiten en nog veel meer vindt u op deze website

lescomputers1024px

Het ASCC cursuslokaal.