ASCC Bestuursvergadering.

ASCC Bestuursvergadering.

Zoals gebruikelijk is vandaag het wel en wee van de club besproken. 

Het is een rare tijd waarin we nu leven. 50 jaar geleden landde de mens op de maan en nu staat de wereld stil door een virus waar we niets mee kunnen. En lopen we in maanpakken op aarde. We dachten alles onder controle te hebben op allerlei gebied maar dat was niet zo. Gelukkig kan er dankzij de techniek een videovergadering plaatsvinden. 

Een technisch kunstje dat al heel lang bestaat, maar nu natuurlijk heel bruikbaar is. Alle computers, tablets en smartphones kunnen het. Wij bij de ASCC willen graag weten of jullie daar ook al gebruik van maken?

De ASCC website hebben we nu zo ingericht dat je met 1 muisklik een video verbinding kan opzetten met ons.

Dit doen we op iedere vrijdagmorgen in plaats van de inloop.

We hebben dit de virtuele inloop genoemd. 

Neem een eens een kijkje op de website.

Tijdens de virtuele inloop zitten de mens klaar om je vragen te beantwoorden. Wanneer nodig kunnen ze met TeamViewer (mits geïnstalleerd en toestemming verkregen) het apparaat overnemen en daadwerkelijk hulp bieden.

Wil je het gewoon eens proberen dat videobellen dan kan dat ook.
Stuur een mail naar de ASCC en noem datum en tijd. 

De ASCC zet de digitale techniek al jaren in om mensen te helpen.

Laat weten hoe we je nu kunnen helpen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ASCC telefoon : 06 38762853
verwacht geen directe reactie

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Beeldbellen

Inleiding

Wie vroeger de hele wereld wilde bellen, moest tot tien kunnen tellen. Dat is allang niet meer nodig. Contactinformatie is opgeslagen in onze pc’s, tablets en smartphones. Dus we klikken of tikken gewoon op de naam van de persoon die we willen spreken. En omdat de internetsnelheid geen rol meer speelt, hoeven we ons niet meer te beperken tot alleen geluid. Want hoe leuk is het om de persoon waar je mee spreekt ook te zien?

Bellen met beeld kan via verschillende programma’s en apps. Ze werken allemaal via een internetverbinding. Buiten de kosten van die verbinding, betaalt u niets voor het gebruik van de apps. Dat maakt videobellen aantrekkelijk. We bespreken hieronder kort de mogelijkheden van de verschillende programma’s en apps waarmee u kunt videobellen.

Benodigdheden

Videobellen kan met de desktopcomputer, de laptop, smartphone en tablet. Maar wat hebt u verder nodig?

  • Computer: een videobelprogramma, webcam, microfoon en luidsprekers.
  • Laptop: een videobelprogramma, webcam/camera, microfoon en luidsprekers. In de meeste laptops is dit ingebouwd.
  • Tablet: een videobelprogramma, camera, microfoon en luidsprekers. In elke tablet zijn deze laatste drie dingen ingebouwd.
  • Smartphone: een videobelprogramma, camera, microfoon en luidsprekers. In elke smartphone zijn deze laatste drie dingen ingebouwd.

Een webcam is overigens een kleine camera die op het beeldscherm wordt bevestigd. Deze zorgt voor de beeldverbinding richting de persoon met wie u contact zoekt.

Overzicht videobelapps

In de tabel hieronder ziet u in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van de apps/programma’s waarmee u kunt videobellen.

Hieronder gaan we in op de verschillende programma’s en apps.

Skype

Skype is de nestor van het videobellen. Al een kleine tien jaar kunnen mensen via het programma videogesprekken voeren. Skype werkt op alle apparaten en is zelfs standaard aanwezig op Windows 10. Wie Skype wil gebruiken, moet eenmalig een account aanmaken. Videobellen kan alleen met personen die ook een Skype-account hebben. Videobellen is niet beperkt tot één persoon: groepsgesprekken met maximaal vijfentwintig personen zijn mogelijk.

Het maakt niet uit welk apparaat wordt gebruikt. Alle gesprekken tussen pc, tablet en smartphone onderling zijn mogelijk.

Meer over Skype in ons thema ‘Skype‘.

WhatsApp

De populairste berichtenapp van dit moment behoeft geen verdere introductie. Maar WhatsApp kan meer dan tekstberichten versturen, ook videobellen is mogelijk. Dat kan echter alleen tussen smartphones. Er is weliswaar een pc-versie van WhatsApp maar deze ondersteunt videobellen niet.

Videobellen is mogelijk met andere WhatsApp-gebruikers die zijn opgenomen in de contactenlijst op uw smartphone.

Hoe videobellen met WhatsApp werkt leest u in de tip ‘Videobellen met WhatsApp‘. Meer over WhatsApp in ons artikel ‘Bellen met WhatsApp‘.

Duo

Duo is een videobelapp van Google. Het verschil met andere apps en programma’s is dat Duo zich uitsluitend richt op videobellen. Dat maakt het gebruik heel eenvoudig. Personen uit de contactenlijst op uw smartphone die ook Duo hebben geïnstalleerd, zijn zichtbaar in de app. Tik op de persoon die u wilt spreken en u bent klaar.

Duo heeft een bijzondere eigenschap: ‘Klop Klop’. Voordat degene met wie u belt opneemt, bent u al in beeld op diens telefoon. Dit is wel uit te zetten voor wie dat onprettig vindt.

Messenger

Messenger van Facebook is een app waarmee Facebookgebruikers contact kunnen opnemen met elkaar. Het is begonnen als berichtenapp en nu is videobellen ook mogelijk. Dit kan alleen één-op-één; groepsgesprekken zijn dus niet mogelijk.

Messenger werkt op alle apparaten. Voor tablets en smartphones is er een app, voor de pc een webversie. Messenger werkt alleen wanneer u een Facebookaccount hebt. En u kunt alleen contact leggen met bekenden die ook Facebook gebruiken en Facebookvriend zijn.

Google Hangouts

Google Hangouts lijkt in veel dingen op WhatsApp, met één belangrijk verschil: de populariteit. WhatsApp prijkt tegenwoordig op nagenoeg elke smartphone, maar Google Hangouts is de grote onbekende. Voor tablets en smartphones is er een app en voor de computer is er een webversie. Google Hangouts werkt met een Google-account. Groepsgesprekken tot maximaal tien personen zijn mogelijk.

FaceTime

FaceTime is een videobelapp voor de iPhone, iPad en Mac. U kunt ermee bellen naar andere Apple-gebruikers. Groepsgesprekken zijn niet mogelijk.

Zo kun je videobellen met Zoom

APPS & SOFTWARE

Videoconferences worden veel gebruikt, of je nou aan het thuiswerken bent of met een vriend ver weg wil bijpraten, iedereen heeft het wel eens gedaan. Skype is bekende software die hiervoor veel gebruikt wordt maar dit kan nog wel eens lastig zijn: iemand is zijn gebruikersnaam vergeten, krijgt de uitnodiging voor het belletje niet of noem maar op. Zoom is een website die je gratis en voor niks kunt gebruiken voor dit soort gesprekken. Wij leggen je graag uit hoe je kunt videobellen met Zoom.

Vooral wanneer je aan het thuiswerken bent is het wel zo praktisch om via een videoconferentie zaken te bespreken. Een soort vergaderen, maar dan thuis. Natuurlijk ligt Microsoft’s Skype voor de hand voor videobellen. Ben je aan je mobiel gebonden, dan kun je zelfs WhatsApp hiervoor inzetten. Maar er zijn ook andere alternatieven. Ook Zoom is een handig alternatief voor als je snel even iemand één-op-één wilt spreken, of juist met je hele team wilt sparren.

Wat is Zoom?

Zoom heeft verschillende programma’s waar je gebruik van kan maken. Voor één op één gesprekken is Zoom gewoon gratis en ongelimiteerd. Daarnaast kun je, met een limiet van 40 minuten tot aan 100 mensen laten deelnemen aan je gesprek. Het voordeel van Zoom is dat je deelnemers geen Zoomaccount hoeven te hebben om deel te nemen. Je deelt vooraf simpelweg een link waarop de deelnemer kan klikken op het afgesproken tijdstip.

Natuurlijk heeft Zoom ook pakketten waarvoor je moet betalen. Maar of je dit echt nodig hebt, is een terechte vraag.

Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn tevens apps beschikbaar voor je smartphone en tablet.

Een meeting hosten

Een meeting plannen en hosten begint met het aanmaken van een account. Dit doe je door rechtsboven op Sign up te klikken. Als je eenmaal een account hebt, zie je in je profiel links My meetings staan. Dit is het overzicht van al je gesprekken en hier kun je ook een nieuwe meeting plannen.

Kies een naam en beschrijving voor je videogesprek en selecteer vervolgens de datum en het tijdstip waarom de meeting moet plaatsvinden. Let op dat je de goede tijdzone selecteert! Omdat Zoom een Amerikaans bedrijf is, staat alles automatisch op Amerikaanse standaarden ingesteld. Beter kun je hier CET+1 kiezen, de centrale Europese tijdzone waar wij ons in bevinden.

Een meeting specificeren

Een videogesprek is natuurlijk geen videogesprek zonder beeld. Zoom biedt natuurlijk de mogelijkheid om alleen via audio te communiceren. Daarnaast kun je instellen of alle partijen hun video dienen in te schakelen of niet.

Als je alleen met elkaar wil praten zonder beeld, kun je ook met je telefoon inbellen. Let er hierbij op dat je het juiste land selecteert. Op deze manier krijg je in de uitnodiging die je verstuurt automatisch het juiste telefoonnummer waarmee iedereen kan inbellen.

Wanneer je alle instellingen voor je meeting juist hebt, kun je de meeting opslaan. Je krijgt dat een overzicht van de specificaties én een URL die je met de deelnemers kan delen. Kopieer de uitnodiging en mail deze naar iedereen. 

Deelnemen aan de meeting

Als de tijd gekomen is voor je videogesprek, ga je óf naar je account en klik je onder My meetings op de geplande meeting en vervolgens op Start this meeting. Daarnaast kun je ook zelf op de link klikken die je aan je deelnemers verstuurd hebt.

In je browser opent dan automatisch een nieuw scherm. Het kan zijn dat jij en/of je deelnemers een klein softwareprogramma dienen te installeren voordat het gesprek kan beginnen. Zoom Meetings is een app die het gesprek ondersteunt. Zodra iedereen voldoet aan de eisen, komen jullie automatisch in dezelfde conferencecall terecht.

Zoom is ook beschikbaar voor Android, iOS en iPadOS, dit maakt het gemakkelijk om altijd en overal deel te nemen aan een videogesprek.

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De wereld na het coronavirus

De wereld na het coronavirus. Door Yuval Noah Harari
De mensheid staat nu voor een wereldwijde crisis. Misschien wel de grootste crisis van onze generatie. De beslissingen die mensen en overheden de komende weken nemen, zullen waarschijnlijk de komende jaren de wereld vormgeven. Ze zullen niet alleen onze gezondheidszorgsystemen vormgeven, maar ook onze economie, politiek en cultuur. We moeten snel en daadkrachtig handelen. We moeten ook rekening houden met de langetermijngevolgen van onze acties. Bij het kiezen tussen alternatieven moeten we ons niet alleen afvragen hoe we de onmiddellijke dreiging kunnen overwinnen, maar ook wat voor wereld we zullen bewonen zodra de storm voorbij is. Ja, de storm zal voorbijgaan, de mensheid zal overleven, de meesten van ons zullen nog leven – maar we zullen een andere wereld bewonen. Veel noodmaatregelen op korte termijn zullen een vaste waarde worden. Dat is de aard van noodsituaties. Ze versnellen historische processen. Besluiten die in normale tijden jaren van beraadslaging zouden kunnen duren, worden binnen enkele uren genomen. Onrijpe en zelfs gevaarlijke technologieën worden in gebruik genomen, omdat de risico’s van niets doen groter zijn. Hele landen dienen als proefkonijn bij grootschalige sociale experimenten. Wat gebeurt er als iedereen thuis werkt en alleen op afstand communiceert? Wat gebeurt er als hele scholen en universiteiten online gaan? In normale tijden zouden regeringen, bedrijven en onderwijsraden nooit overeenkomen om dergelijke experimenten uit te voeren. Maar dit zijn geen normale tijden. In deze tijd van crisis staan ​​we voor twee bijzonder belangrijke keuzes. De eerste is tussen totalitair toezicht en empowerment van burgers. De tweede is tussen nationalistisch isolement en wereldwijde solidariteit. Onderhuids toezicht Om de epidemie te stoppen, moeten hele populaties aan bepaalde richtlijnen voldoen. Dit kan op twee manieren. Een methode is dat de overheid mensen in de gaten houdt en degenen straft die de regels overtreden. Tegenwoordig maakt technologie, voor het eerst in de menselijke geschiedenis, het mogelijk om iedereen altijd in de gaten te houden. Vijftig jaar geleden kon de KGB niet 240 miljoen Sovjetburgers 24 uur per dag volgen, en kon de KGB ook niet hopen alle verzamelde informatie effectief te verwerken. De KGB vertrouwde op menselijke agenten en analisten, en het kon gewoon geen menselijke agent plaatsen om elke burger te volgen. Maar nu kunnen regeringen vertrouwen op alomtegenwoordige sensoren en krachtige algoritmen in plaats van op griezels van vlees en bloed. Het Colosseum in Rome Piazza Beato Roberto in Pescara © Graziano Panfili In hun strijd tegen de coronavirusepidemie hebben verschillende regeringen de nieuwe bewakingsinstrumenten al ingezet. Het meest opvallende geval is China. Door de smartphones van mensen nauwlettend te volgen, gebruik te maken van honderden miljoenen gezichtsherkenningscamera’s en mensen te verplichten hun lichaamstemperatuur en medische toestand te controleren en te rapporteren, kunnen de Chinese autoriteiten niet alleen snel vermoedelijke coronavirusdragers identificeren, maar ook hun bewegingen volgen en identificeren met wie ze in contact kwamen. Een reeks mobiele apps waarschuwt burgers voor de nabijheid van geïnfecteerde patiënten. Over de fotografie De afbeeldingen bij dit artikel zijn afkomstig van webcams met uitzicht op de verlaten straten van Italië, gevonden en gemanipuleerd door Graziano Panfili, een fotograaf die in gesloten toestand leeft. Dit soort technologie is niet beperkt tot Oost-Azië. Premier Benjamin Netanyahu van Israël heeft onlangs de Israel Security Agency gemachtigd om surveillancetechnologie in te zetten die normaal gesproken is voorbehouden aan terroristen om coronaviruspatiënten op te sporen. Toen de desbetreffende parlementaire subcommissie weigerde de maatregel goed te keuren, ramde Netanyahu deze door met een “noodbesluit”. Je zou kunnen zeggen dat er niets nieuws aan dit alles is. De afgelopen jaren hebben zowel regeringen als bedrijven steeds geavanceerdere technologieën gebruikt om mensen op te sporen, te volgen en te manipuleren. Maar als we niet oppassen, kan de epidemie toch een belangrijk keerpunt in de bewakingsgeschiedenis markeren. Niet alleen omdat het de inzet van instrumenten voor massale bewaking zou kunnen normaliseren in landen die ze tot nu toe hebben verworpen, maar nog meer omdat het een dramatische overgang van “over de huid” naar “onder de huid” betekent. Tot nu toe, toen je vinger het scherm van je smartphone raakte en op een link klikte, wilde de overheid weten waar je vinger precies op klikte. Maar met coronavirus verschuift de focus van interesse. Nu wil de overheid de temperatuur van je vinger en de bloeddruk onder de huid weten. Een van de problemen die we tegenkomen bij het uitwerken van waar we staan ​​onder toezicht, is dat niemand van ons precies weet hoe we worden gecontroleerd en wat de komende jaren ons gaat brengen. De bewakingstechnologie ontwikkelt zich razendsnel en wat 10 jaar geleden sciencefiction leek, is vandaag oud nieuws. Overweeg als een gedachte-experiment een hypothetische regering die eist dat elke burger een biometrische armband draagt ​​die de lichaamstemperatuur en hartslag 24 uur per dag bewaakt.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen