WhatsApp tip Android (Locatie delen)

Wist u dat u met uw smartphone kunt laten weten waar u bent? Dat kan met Google Maps en WhatsApp. In dit geval zal uw huisadres door de app worden gekozen, als ‘locatie’aanstaat.
Op uw Android-smartphone gaat dat als volgt. Opgemerkt wordt dat de werkwijze kan verschillen per merk en type smartphone.
Tik op Google Maps
Tik links boven op de knop met de drie streepjes.
Dan rolt een scherm uit. U ziet daar een paar keuzes
Tik op Locatie delen.
Tik rechtsboven op de knop met het blauwe mannetje met plusteken.
Er opent een scherm. Bovenaan staat: Je realtime locatie delen. U ziet ook een blauw plusteken (+) en een blauw minteken (-). Met deze tekens kunt u de duur van het delen verlengen of verkorten.
Daaronder kunt u een selectie zien van contactpesonen en daaronder een aantal mogelijkheden zoals Gmail, WhatsApp enzovoort. U kunt nog andere contactpersonen zien als u uw vinger van rechts naar links over het scherm sleept. Dat geldt ook voor de apps waarmee u kunt verzenden / delen.
U kunt nu kiezen. Standaard staat in Google Maps uw locatie ingesteld voor 1 uur. Met de plus- (+) en mintekens (-) verlengt of verkort u die periode. U kunt ook kiezen voor delen tot u de functie handmatig uitschakelt. U kunt dit doen als u dit wilt door te tikken op: “Totdat je dit uitschakelt”.
Voor deze actie selecteert u direct de wijze van locatie delen.
Via verzendmogelijkheden ziet u onder andere de WhatsApp app.

Klik op de WhatsApp app. WhatsApp opent.
Kies de persoon met wie u uw locatie wilt delen. Schuif / veeg over het scherm van boven naar beneden andere contacten in beeld komen.
Tik op de persoon met wie u de locatie wilt delen.
Tik op het groene rondje met naar rechts wijzende pijl om de locatie te verzenden.
Het WhatsApp bericht met uw de link in Google Maps van de locatie waar u zich bevindt wordt verzonden naar de persoon.
Als die persoon de WhatsApp ontvangt en tikt op de link opent Google Maps en ziet hij de locatie waar u bent en kan een bijbehorende routebeschrijving volgen.
De redactie wenst u veel succes met de uitvoering van deze actietip.