Van redactie

Ben nu ongeveer zes jaar lid van de ASCC en ben daarmee redelijk druk geweest. Bestuursvergaderingen, inloop, public relations, redactie, meedoen met open dag, vrijdagochtendinloop, enzovoort. Nu was het dan zover dat ik als hulpbehoevend, niet-technisch clublid naar de inloopochtend ben geweest met mijn langzame laptop. Hij leek op een auto die tot zijn assen in de modder vast zat. Tja….. de geleerden van de club, die in tegenstelling tot mijzelf wel heel veel verstand hebben van computers keken wel bedenkelijk en zeiden mij dat langzame computers iets is dat heel lastig te verhelpen is. Hoe oud is jouw laptop? Ik antwoordde voorzichtig: “Vier jaar. Begint wel oud te worden hé? Voor een computer”. Tja…

Hoe dan ook, twee super experts van de ASCC gingen ermee aan de slag. Ik hoorde ze in een voor mij onbegrijpelijke taal met elkaar praten over mijn laptop. Woorden als boeten (booten?) en een zinklijstje maken (Synclijstje?) harde schijf vervangen even een “image” maken en dan over zetten op een SSD-schijf enzovoort. Er kwam een schroevendraaier aan te pas, de onderkant ging eraf. Kreeg het gevoel dat het niet meer goed zou komen, maar om kwart over twee was het apparaat als herboren. Supersnel, soepel werkend en dit door het installeren van de zogeheten SSD-schijf.

Een reparatie die ASCC nooit zal verrichten tijdens de inloop, omdat de club zich beperkt tot softwarematige zaken, maar met deze laptop wordt veel clubwerk gedaan, nieuwsbrieven maken en verzenden, pr-werkzaamheden zoals persberichten en advertenties, inventaris bijhouden. Een behoorlijk clubbelang dus. Hulde voor deze ondersteuners en voor alle andere technische ondersteuners die toch maar iedere vrijdagochtend aanwezig zijn om clubleden op de inloop goed te helpen.