Widgets op Android

Tip: widgets gebruiken op Android

Wat zijn widgets? Het zijn kleine toepassingen die u op het startscherm van uw smartphone kunt plaatsen. Smartphones met Alle Android-toestellen bevatten widgets. Widgets zijn kleine op apps lijkende toepassingen die op het startscherm geplaatst kunnen worden. Het hangt af van de apps die op uw smartphone zijn geïnstalleerd welke widgets beschikbaar zijn.

Nut van widgets
Met widgets zie je direct informatie zonder de app te hoeven o-widget. Je ziet dan op het startscherm direct i één oogopslag het actuele weer. Widgets kunnen ook als snelkoppeling fungeren.

Hoe plaats je een widget
Op uw telefoon geïnstalleerde apps bepalen de beschikbaarheid van widgets op uw smartphone. U kunt om te oefenen een widget plaatsen die veel mensen hebben kunt u de app “weer”nemen. U kunt ook met elke andere widget oefenen. De manier waarop widgets geplaatst kunnen worden hang wel af van het telefoonmerk. Op een aantal apparaten van Samsung gaat het als volgt.

Er is op een startscherm wel ruimte nodig om een widget te plaatsen. Als u die ruimte hebt druk dan met een vinger op een lege plek. Het scherm verandert en onderin het scherm verschijnen een drie opties. Eén daarvan is widgets. Laat uw vinger los en tik op widgets. U kunt nu bladeren, widgets worden zichtbaar, kies de widget die u wilt. U kunt nu drukken op het icoon. Houd uw vinger op dat icoon. Nu wordt het homescherm zichtbaar. Sleep het icoon naar een lege plek en laat de vinger los. De widget staat nu op uw startscherm. De widgets kunnen op dezelfde manier een app worden verwijderd.