Fietsroutenetwerk

Fietst u vaak leuke routes? Fiets u dan via de fietsknooppunten? Goed georganiseerd. Van knooppunt naar knooppunt. Bij ieder knooppunt even afstappen om te kijken naar welk volgend knooppunt je moet fietsen. Je kunt ook een fietsknooppuntenkaart kopen en dan de hele route van tevoren plannen en opschrijven. Maar een papieren kaart is wel onhandig, want die gaat meestal maar over een afgebakend gebied. De oplossing kan zijn een app. Dat past bij deze moderne tijd. Er zijn veel verschillende apps.

In dit artikel behandelen wij de app “Fietsroutenetwerk”. Een handige, duidelijke app met veel extra informatie. Je kunt eenvoudig de knooppunte waar je langs wilt aantikken en de app geeft direct de (tussen)afstand aan.
Verder kun je tikken op de bekende drie streepjes linksboven in het scherm. Daar kun je ‘filteren’ als je op filter klikt komt er een lijst in beeld met de rubrieken Overnachten, Eten en drinken, Molen, Museum en (niet onbelangrijk) Oplaadpunt. Daarachter zijn knoppen te zin als je daar op tikt gaan die knop op ‘aan’ of ‘uit’. Op het scherm zie je dan de betreffende symbolen.

Als je tikt op de blokjes rechtsboven verschijnen in het scherm de volgende keuzemogelijkheden: Zonder route op weg en onderweg genieten van leuke afstappunten; Maak zelf een mooie route via knooppunten en leuke locatues; Kies een bestaande route en geniet van leuke afstappunten onderweg; Scan een route met QR code. Behalve het maken van een mooie fietstocht is het verkennen van de app op zich ook een mooie ontdekkingsreis.