DigiD app

De in maart van dit jaar gelanceerde DigiD-app is inmiddels 1,2 miljoen keer gedownload. Met de app kan veilig bij alle overheidsdiensten worden ingelogd.
In maart van dit jaar introduceerde de overheid de DigiD-app. De app moet inloggen met DigiD gemakkelijker maken. De afgelopen maanden is de app 1,2 miljoen keer gedownload. Sinds 17 juli is hij bij alle overheidsdiensten te gebruiken.
Hoe het werkt?
De DigiD-app maakt het DigiD-gebruik eenvoudiger en tegelijkertijd veiliger. Dat kan omdat de gebruiker het DigiD koppelt aan de app. Vervolgens logt de app automatisch in op plekken waar een DigiD wordt vereist. Op de pc of laptop werkt het met een kleine omweg: de gebruiker scant met de DigiD-app een zogeheten QR-code en logt op die manier in.
DigiD-app
De app is gratis te downloaden in de App Store voor iPhones en iPads en de Play Store voor Android-apparaten. Op de site van DigiD is meer informatie te vinden over de app en hoe deze actief wordt. Voor gebruik van de app dient sms-controle van DigiD aan te staan. In de tip ‘Sms-controle inschakelen voor DigiD’ beschrijven we hoe dat werkt.