Foto’s van tablet naar laptop / pc

Hoe zet je foto’s van je Android Smartphone op je Windows-pc? Er zijn meerdere manieren. Wij beschrijven de methode met gebruikmaking van Bluetooth.

Bluetooth staat op elke smartphone, maar ook steeds vaker op de desktop of laptop. Het overzetten van foto’s via Bluetooth is eenvoudig. Op een Windows-computer open je het startmenu en zoek naar ‘Bluetooth’ voor de Bluetooth-instellingen. Dat doe je door gewoon de letter b te typen in het startmenu, maakt niet uit waar. Als je het startmenu open hebt (het scherm met de tegels) en je typt de letter b dan krijg je de keuze ‘Bluetooth en andere apparaatinstellingen’. Klik daar op. Een scherm opent in drie kolommen. In de middelste kolom zie je de mogelijkheid om met een ‘schuifje’ Bluetooth ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. Als Bluetooth ‘aan’ staat is het schuifje blauw gekleurd.

In de rechter kolom staan de verwante instellingen. Bovenaan de kolom te zien in zwarte letter. Als je deze kolom doorloopt van boven naar beneden dan kom je de volgende blauw gekleurde keuze tegen: Bestanden verzenden of ontvangen via Bluetooth.
Klik op ‘Bestanden verzenden of ontvangen’.

Klik op ‘Bestand ontvangen’. Er opent een nieuw scherm waarin staat ‘Wachten op een verbinding’. Zet vervolgens op je Android smartphone Bluetooth aan, ga naar jouw foto’s in de Galerij-app en selecteer de foto’s die je wilt overzetten. Door te klikken op ‘Delen’ en selecteer en klik op de Bluetooth-optie. Je kunt nu zien met welk apparaat je de bestanden wilt delen. Klik op dat apparaat. Daarna wachten -dat duurt niet lang- tot op je desktop de melding ‘Het ontvangen bestand opslaan’ verschijnt. Klik vervolgens op de knop ‘voltooien’ en uw foto’s zijn overgezet.

Op een Mac werkt dit hetzelfde. Klik op ‘instellingen voor ‘Bluetooth aan’ en daarna op ‘blader door apparaat’. Je kunt de foto’s kiezen die je wilt overzetten naar je Mac.