Hoe kies ik de juiste pc?

Hoe kies ik de juiste pc?
Wilt u een nieuwe computer kopen? Tja…. wat kiest u dan? Een desktop of een laptop of toch een tablet? Er zijn vele mogelijkheden, zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een computer heeft een processor. Hoe krachtiger de processor werkt, hoe sneller uw computer werkt. Maar wat is een processor eigenlijk? in Wikipedia wordt die als volgt gedefinieerd: Een processor, ook wel bekend als CPU (Engels: central processing unit) of in het Nederlands centrale verwerkingseenheid (cve) genoemd, is een stuk hardware in een computer dat instaat voor basisbewerkingen en -controle bij het uitvoeren van programmacode.

Het aantal processorkernen (wat is een processorkern? Een multikernprocessor is een chip waarop meerdere processors (Engels: cores) zijn geïntegreerd. Volgens definitie op Wikipeadia: Door het groeiende aantal processen dat op een gewone desktopcomputer draait, de vele dingen die mensen met hun computer doen terwijl ze met iets anders bezig zijn, de hoge prijs van echte multiprocessorsystemen en daarnaast de hoge effectiviteit van het werken met meerdere threads, is het tegenwoordig interessant om kernen op één processor te integreren. Bij een dubbelkernprocessor zitten er op één chip twee complete processors, die één enkele verbinding met het hoofdgeheugen delen — wat dan ook de bottleneck van multikernprocessors is. Het wordt bij informatie over de aan te schaffen computer dual-core genoemd. Dual core is goed geschikt voor het afspelen van video’s. Er is ook quad-core. die is nodig als je video’s wilt bewerken of fanatiek wilt gamen. Dual-core en quad core zijn zoals hiervoor beschreven in staat twee of vier programma’s tegelijkertijd efficiënter uit te voeren. Dit is vergelijkbaar met een autoweg: als een single-core-processor een eenbaansweg was, zou een dual-core processor een tweebaansweg zijn en een quad-core-processor een vierbaansweg. Wil je er zware taken mee uitvoeren is een krachtige processor nodig. Wilje alleen mailen en informatie zoeken op Internet en meedoen met social medi dan is een lichtere processor voldoende. Hierna volgt een toelichting een idee te geven wat je nodig hebt.

INTERNETTEN EN TEKSTVERWERKEN
Voor het opstellen van documenten met tekst, e-mails versturen, een You Tube filmpje bekijken heb je geen hele krachtige processor nodig. Een computer met Intel Celeron is dan voldoende en dus ook goedkoper. (Wat is Intel Celeron precies? Volgens definitie op Wikipedia: Intel Celeron is het budget merk van Intel. Onder de naam Celeron brengt Intel haar goedkoopste en simpelste processoren uit. … Wil je zwaardere taken doen als gamen, foto- en videobewerking dan kan je beter een duurdere processor nemen met meer kracht. Denk aan de Intel Core i3, i5, i7 serie (Die informatie staat op de desktop if laptop in de vorm van een blauw stickertje.

FOTO’S BEWERKEN
Voor amateurfotografie en ook professionele gaat u natuurlijk een Photoshop gebruiken en dan is de hiervoor reeds genoemde processor Intel Core i3, i5 of i7 de keuze die u kunt maken.

GAMEN
Games, niet alleen de jongere generatie speelt spellen op de computer, worden steeds uitgebreider, ingewikkelder en zwaarder. Als je een lichte processor hebt kunnen er vertragingen in het spel optreden. om dat te voorkomen is een snelle processor echt nodig, een Intel Core i5 of i7. Duurder ook.

VIDEO’S BEWERKEN
Voor het bewerken van video’s is een Intel Core i7 nodig.

Een interessante website is in dit geval www.computerkiezen.nl