Google Beveiligingscheck

Beveiligingsgerelateerde meldingen en waarschuwingen bekijken
U kunt beveiligingsgerelateerde activiteit uit de afgelopen 28 dagen bekijken op de pagina Recente beveiligingsgebeurtenissen. Als u bijvoorbeeld uw wachtwoord heeft gewijzigd of een telefoonnummer aan uw account heeft toegevoegd, wordt dit weergegeven.

U kunt deze informatie controleren op verdachte activiteit om uw account veilig te houden.

Controleren op verdachte activiteit
We laten u een lijst met uitgevoerde acties zien die van invloed kunnen zijn op de beveiliging van uw account, zoals een wachtwoordwijziging, een wijziging in uw herstelopties of de toevoeging van een app-wachtwoord. Als u iets in de lijst tegenkomt dat er ongewoon uitziet, klikt u daarop om meer informatie te bekijken. Hier volgen enkele dingen waarop u moet letten:

Actie: herinnert u zich dat u deze actie heeft uitgevoerd? Als u bijvoorbeeld ziet dat een app-wachtwoord is gemaakt voor een Blackberry, maar u geen Blackberry heeft, heeft iemand anders waarschijnlijk toegang tot uw account gehad.
Apparaat: is de actie uitgevoerd op een apparaat dat uw eigendom is of dat u herkent?
Tijd: herinnert u zich dat u deze actie op de vermelde datum en tijd heeft uitgevoerd?
Locatie: herinnert u zich dat u uw account heeft geopend op deze locatie?

Controleren op verdachte meldingen
We sturen u meldingen wanneer we verdachte activiteit in uw account vaststellen, zoals logins vanaf een onbekend apparaat of onbekende locatie. Op de pagina Recente beveiligingsgebeurtenissen kunt u een lijst met meldingen bekijken die we u in de afgelopen 28 dagen hebben gestuurd, zoals logins die zijn geblokkeerd en logins vanaf nieuwe apparaten. Controleer of u deze meldingen herkent en of u zich herinnert dat u actie met betrekking tot deze meldingen heeft ondernomen.

Ik herken deze activiteit niet
Als u iets ongebruikelijks ziet, bekijkt u enkele redenen waarom activiteiten er onbekend kunnen uitzien, maar toch van u kunnen zijn. Als u de activiteit nog steeds niet vertrouwt, kunt u het beste zo voorzichtig mogelijk zijn en uw account beveiligen. In sommige gevallen kan er een link worden geleverd waarmee u naar de betreffende pagina wordt gebracht om uw instellingen te wijzigen.