Clubmiddag

De maandelijkse clubmiddag
Iedere maand verzorgt ASCC een clubmiddag voor de leden. Op deze middag presenteren wij allerhande onderwerpen op computergebied, die voor senioren van belang zijn. Wij stellen ons als doel om de leden zo goed mogelijk op de hoogte te houden van ontwikkelingen op computergebied. Maar ook demonstreren wij eenvoudig te gebruiken programma’s, bijvoorbeeld op het gebied van fotobewerking. Er is altijd ruim de gelegenheid om uw vragen te stellen. Deze middagen worden verzorgd door leden van ASCC, maar regelmatig nodigen wij sprekers uit van buiten, bijvoorbeeld bedrijven of non-profit organisaties.

culbmiddag_ing1024px
Wij stimuleren onze leden om af en toe eens een (deel) van een middag te verzorgen. Maar verplicht is dat natuurlijk niet.

De clubmiddagen zijn iedere derde dinsdag van de maanden september t/m mei in onze locatie Westwijkplein 3 te Amstelveen.

Aanvang is om 14:00 uur, einde om 16:00 uur. De toegang is gratis voor leden. Aanmelden vooraf is niet nodig en een drankje in de pauze is inbegrepen.

 

Datum Onderwerp Presentatie
20 februari 2018
14.00-16.00
We gaan het hebben over de cloud. Voor de meeste mensen geheimzinnig en sommige zien er een onweerswolk in. In deze clubmiddag hopen de angst weg te nemen en de zin er van te laten zien. Niet schikken de meeste ASCC leden zitten al in de cloud zonder het te weten.

Simpel gezegd is het werken in de cloud het opslaan en opvragen van gegevens, software en bestanden op een andere plek dan uw eigen locatie. Omdat deze opslagplek vaak niet zichtbaar en onbekend is, wordt de term cloud, ofwel wolk, gebruikt. Het werken in de cloud gebeurt meestal via het internet.

Ruud Blok

N.B. Het kan mogelijk zijn, dat door onvoorziene omstandigheden, een presentatie gewisseld of gewijzigd wordt.
Wanneer u een suggestie voor een onderwerp heeft, dan horen wij dit graag