header2_logo

ASCC Nieuwsbrief mei 2020

Aan alle ASCC-leden,
In deze nieuwsbrief een leuke tip over nieuwe stickers in WhatsApp. Zij zijn bedoeld om elkaar te attenderen op de belangrijke dingen tijdens deze periode en elkaar 'scherp' te houden op gedrag. Ouders naar kinderen, kinderen naar ouders en grootouders. Het is goed en vooral ook leuk dat je misschien als grootouder de (klein)kinderen vóór kunt zijn door te laten zien dat jij dit al weet. Verder is nog vermeld de mogelijkheid van groepsvideo in WhatsApp.
Onder in deze nieuwsbrief staat vermeld hoe onze leden tijdens de sluiting van de inloopspreekuren voor computerhulp contact met ons kunnen opnemen. Niet-leden zijn daarbij ook van harte welkom als zij zich aanmelden als lid van de ASCC ComputerClub.

Leuke WhatsApp stickers!

WhatsApp heeft vorige week samen met de Wereldgezondheidsorganisatie nieuwe "social distance" stickers uitgebracht die gebruikt kunnen worden in chats, zo schrijft de chatdienst in een blogpost. De stickers "Samen thuis" (zo heet het pakket) zijn beschikbaar in WhatsApp.

Met deze stickers kunnen mensen tijdens onderhouden van hun contacten in deze periode elkaar "scherp houden" op nuttige gedragingen en kunnen mensen elkaar op een creatieve en grappige manier herinneren aan nut en noodzaak om thuis te werken, handen te wassen, onderling afstand te houden en aan lichaamsbeweging te doen.
WhatsApp_Logo_6
De stickers zijn grappig, informatief en universeel, en doorbreken barrières op het gebied van taal, leeftijd en meer. Zo is er een sticker met een kat die op het toetsenbord van een laptop ligt.
Social_Distancing_Stickers

Stickers toevoegen

Open eerst een willekeurig WhatsApp-gesprek en tik naast het tekstvak op het emoji-icoontje. Onderin beeld duiken nieuwe icoontjes op, de meest rechter stelt een plakplaatje voor. Tik daarop, en daarna helemaal rechts op het plus-teken. Together At Home zie je nu tussen de stickerpacks staan. Tik er op en kies Downloaden. Nu zijn ze in WhatsApp te gebruiken. Versturen maar!
Beeldbellen in groep2

WhatsApp Groepsvideogesprek starten

Met de functie Groepsbellen kunnen maximaal vier deelnemers elkaar videobellen via WhatsApp.
Een groepsvideogesprek starten vanuit een groep
1. Ga naar de groep die je wilt videobellen.
2. Tik op symbool videocamera
3. Zoek of selecteer de contacten die je wilt toevoegen aan het gesprek.
4. Tik op Videogesprek.

Een groepsvideogesprek starten vanuit het scherm Oproepen
1. Ga naar het scherm Oproepen.
2. Tik op op groene icoontje rechtsonder met telefoontje en +
3. Klik op Nieuwe groepsoproep
4. Zoek en selecteer de contacten (hou je vinger er even op tot er bij staat. Je voegt de persoon daarmee toe aan het gesprek.
5. Herhaal deze handeling voor de volgende deelnemer.
4. Tik op Videogesprek en de deelnemers worden gebeld..

Een groepsvideogesprek starten vanuit een individuele chat
1. Open de chat met een van de contacten die je wilt videobellen.
2. Tik op Videogesprek.
3. Zodra het contact het gesprek accepteert, tik je op Deelnemer toevoegen.
4. Zoek of selecteer nog een contact dat je wilt toevoegen aan het gesprek.
5. Tik op Voeg toe.
Bron: WhatstApp-Blog

  ASCC is Bereikbaar voor Computerhulp!! Echt!!

  Windowshulp

  Stuur een e-mail naar pchulp@ascc.nl voor Windowshulp of klik hier... en vul het contactformulier in en klik op verzenden.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  apple_logo

  Apple hulp

  Stuur een e-mail naar applehulp@ascc.nl voor Apple iOS, iPad en iPhone of klik hier... en vul het contactformulier in en klik op verzenden.

  Android hulp

  Stuur een e-mail naar android@ascc.nl voor Android tablets en smartphones of klik hier... en vul het contactformulier in en klik op verzenden.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Logo_uit_google_afbeeldingen

  Even bellen?

  U kunt ons ook bellen op vrijdagmorgen tussen 9.00 en 10.30 uur op
  06 38762853

  Beeldbellen

  De ASCC hulpverleners zitten op de vrijdagmorgen in een virtuele kamer tussen 9.00 en 10.30 uur. Ga naar de website van de ascc > nieuws > virtuele inloop. Of klik gewoon hier... voor directe toegang. Hoe u het kunt gebruiken ziet u door hier... te klikken. Klik ook eens hier... voor onze informatieve blog.
  Video bellenknop
  Heeft u ideeën over onze club, een interessant onderwerp voor de clubmiddag of de nieuwsbrief? Laat het ons weten met een
  e-mail naar info@ascc.nl of kom langs op onze vrijdagochtend inloop.
  westend300x200
  Wijkcentrum Westend Westwijkplein 3
  1187 LS Amstelveen
  Telefonisch bereikbaar op 06 38762853
  op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur. Als u de voicemail inspreekt wordt u teruggebeld.
  header10_logo
  Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ASCC ComputerClub. .
  De club heeft ongeveer 500 leden die gebruik kunnen maken van de inloop voor gratis hulp bij computerproblemen, die de clubmiddag kunnen bezoeken of tegen gereduceerd tarief een cursus of workshop kunnen volgen. Wilt u meer informatie of lid worden? Kom dan langs op de inloop of klik op deze link...
  facebook twitter 
  MailPoet