header

ASCC Nieuwsbrief september 2019

ASCC agenda
De eerste inloop is op vrijdag 6 september 2019 van 09:00 tot 10:30 uur in wijkcentrum Westend.
Tijdens de inloop kunt u langs komen voor gratis hulp bij uw computerproblemen en ook voor informatie, advies over
en aanmelding voor cursussen.

Inloop in september op vrijdagochtenden 6/9, 13/9, 20/9 en 27/9 tussen 09:00 en 10:30 uur.
De clubmiddag wordt gehouden op 18 september van 14:00 tot 16:00 in de grote zaal van het wijkcentrum
Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen

Inhoud
1. Van de voorzitter
2. Wist u dat?
  1. Van de voorzitter
  2. Wist u dat?
  3. Clubmiddag 18 september 2019
  4. Cursussen
  5. Windows 7 stopt!
  6. Vacature voorzitter
  7. ASCC inloopochtenden
  8. WhatsApp alert NS

     

Het zomerreces zit er op. De ASCC start het seizoen 2019 / 2020 weer met de vrijdagochtend inloop, cursussen, clubmiddagen en andere activiteiten.
Tijdens de zomerperiode zijn veel activiteiten wel gewoon doorgegaan, zoals het up to date maken van de laptops, het bedenken en maken van cursussen, de planning van de lessen en publiciteit. Verder heeft de ASCC deze zomer twee zomerinloopochtenden gedaan, waar de leden goed gebruik van hebben gemaakt. Er werd deelgenomen aan netwerkbijeenkomsten die waren georganiseerd door "Amstelveen voor Elkaar". Ook de thuishulpverlening is gewoon doorgegaan. Wekelijks kon worden voldaan aan gemiddeld vier verzoeken om thuishulp. Onze thuishulpverlener Berthold is bij velen een bekend gezicht. De vrijwilligers hebben gewoon doorgewerkt tijdens de zomer. Hulde van mij daarvoor. Alleen met mensen zoals zij kan de ASCC draaiende worden gehouden. Mede namens het bestuur spreek ik mijn erkentelijkheid hiervoor naar hen uit.

Van de cursuscoördinator
Wist u dat?
U als ASCC clublid gezellig langs kunt komen met uw mobiele telefoon op een nog te organiseren moment en u met anderen kunt delen wat u er mee doet of handig vindt en vooral ook om van anderen te horen of wat er nog meer mee kan. Onder leiding van ASCC-vrijwilligers en van elkaar leert u ongelofelijk veel in een gezellige sfeer. Kom praten over wat u leuk en interessant vindt met uw smartphone.
Vindt u dit een goed idee: laat het ons weten. Dan kunnen we hier mogelijk ook een cursus voor opzetten.
Zomaar een idee van de vrijwilligers om eens op te pakken en leden nieuwsgierig te maken over de mogelijkheden.
 

     
3. Clubmiddag 18 september 2019
4.Cursussen
5. Windows 7 stopt! 

Op 18 september van 14:00 tot 16:00 uur wordt de clubmiddag gehouden.
Terug van vakantie met heel veel mooie foto’s. Of zijn ze toch wat minder mooi dan je dacht. Meestal kunnen we de foto’s nog wel opleuken voor ze een definitieve bestemming krijgen. En wat is die bestemming dan? Afdrukken? Album maken? Dia presentatie? Website? Publiceren op sociale media? Facebook Instagram enz. We gaan het er over hebben en zeker zoeken naar een veilige bewaarplek. Op deze clubmiddag wordt hierover uitleg gegeven door Ruud Blok.

Illustratie: Ronald de Hoogh

Van de cursuscoördinator
U kunt het cursusaanbod lezen in de cursusnieuwsbrief en op de website. Dit seizoen biedt de ASCC voor het eerst ook individuele cursussen aan: de les wordt dan helemaal op u afgestemd.
In het verleden hebben we ook wel eens vragen gehad naar cursussen in de avonduren. Zou u daarin interesse hebben: laat het ons weten, dan gaan we proberen dat ook voor u te regelen.
Nog zo’n vraag: mist u cursussen, staat er niet bij wat u zou willen leren? Ook hier geldt: laat het ons weten. We kunnen uiteraard niet alles tegelijk, maar we stellen uw inbreng en suggesties erg op prijs.

Een deel van de cursussen start echt op basisniveau: we beginnen helemaal bij het begin. Ideaal voor degenen die willen starten, maar ook wellicht voor u die het allemaal nog een beetje aarzelend aan het proberen bent.

U kunt u opgeven via onze website www.ascc.nl, via een e-mail aan cursussen@ascc.nl of naar de inloop op vrijdagochtend komen. Op vrijdag 6 september zijn er extra mensen aanwezig om u te adviseren, welke cursus het beste bij u past.

Van de cursuscoördinator
Windows 7 gebruikers let goed op! De ondersteuning van Microsoft stopt op 14 januari 2020. Recentelijk is er een update verschenen die gebruikers het komende jaar maandelijks hieraan herinnert. Windows 7 zal blijven functioneren, maar er zullen zeer zelden nog patches uitkomen voor bekende lekken in het besturingssysteem. Neem tijdig maatregelen! ASCC ComputerClub heeft een passende cursus voor Windows 10
 

     
6. Vacature voorzitter
7. ASCC inloopochtenden
8.Whats app alert NS
Voorzitter gevraagd.
Hebt u tijd? Hebt u bestuurlijke vaardigheden? Kunt u goed communiceren? Lijkt het u leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep mensen die anderen helpt om hun digitale vaardigheden bij te houden of (verder) te ontwikkelen? De ASCC vindt het belangrijk dat mensen, ook als ze ouder worden, op een leuke manier kunnen blijven deelnemen aan de steeds digitaler wordende samenleving. Wij dragen daar o.m. aan bij door inloopspreekuren te houden, cursussen en workshops te geven, clubmiddagen te organiseren en nieuwsbrieven uit te geven. Zie ook www.ascc.nl. Spreekt deze doelstelling u aan? Dan vinden wij het fijn als u als voorzitter deel wilt gaan uitmaken van ons bestuur. De tegenwoordige voorzitter vertrekt in maart 2020. Er is dus een ruime inwerkperiode mogelijk. Als u belangstelling hebt, stuur dan een mailtje aan secretariaat@ascc.nl.

Wekelijks hebben wij voor u op vrijdagochtend een inloop ochtend waar u met uw apparatuur (smartphone, iPad e.d.) kunt binnenkomen als u een probleem ervaart.


Indien u problemen ervaart met bijvoorbeeld uw desktop computer, printer e.d.,waarvoor het lastig is om deze mee naar de inloop te nemen kunt u gebruik maken van onze thuishulp tegen een kleine vergoeding. Nadat u contact met ons opneemt zullen wij een afspraak met u voor de thuishulp maken.


Bron: NS.nl
Reizigers in Zuidoost-Nederland kunnen vanaf 1 juli deelnemen aan de proef met een Whatsapp/sms-alert. Tijdens deze proef kunnen reizigers via Whatsapp of sms melden als zij zich onveilig voelen in de trein of op het station. NS doet deze proef op verzoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). Het gaat om een proef van 6 maanden op treinen van het type Flirt en stations Eindhoven, Tilburg en Breda.

De proef start maandag op het traject Arnhem – Dordrecht. Vervolgens wordt de proef stap voor stap uitgebreid op de volgende trajecten en de drie stations: Ede-Wageningen – Arnhem, ’s-Hertogenbosch – Deurne, Tilburg Universiteit – Weert en Roosendaal – Dordrecht. Daarna volgt de mogelijkheid om te melden via sms. Klik hier... voor het hele artikel.

     
ASCC
De locatie
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn ongeveer 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 95 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...


Wilt u meedoen met de club? Helpen activiteiten ontwikkelen? Kennis van computers is niet altijd nodig! Misschien heeft u andere kennis en vaardigheden die van pas komen. Meldt u zich aan via secretariaat@ascc.nl

 


 

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen. Bereikbaar met het openbaar vervoer:
Bus 357 uitstappen Westwijkplein.


Tel: 06 45507821
Op werkdagen van 09:00 en 17:00. Als u de voice mail inspreekt wordt u terug gebeld.

Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer