ASCC Nieuwsbrief mei 2019

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
De Clubmiddag is op woensdag 15 mei 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur.
Vrijdagochtend inloop van 09.00 uur tot 10.30 uur op: 3/5,10/5, 17/5 en 24/5
Tijdens het zomerreces gedurende de maanden juni, juli en augustus is de inloop gesloten.
Extra inloop voor de leden in de zomerperiode is
op de vrijdagen 14/6, 19/7 van 09.00 uur tot 10.30 uur.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Nieuws over workshops
 1. Van de redactie
 2. Nieuws over workshops
 3. Clubmiddag
 4. E-mail gepland versturen
 5. Vertrouwelijke modus
 6. Meet Up Amstelveenvoorelkaar
 7. Artsandculture.google.com
 8. Gmail standaard antwoorden
 9. APK (actie vervolg)
 10. Inloop
 11. APK actie 2De Kennisgroep deelt kennis en vaardigheden, waardoor leden nog beter kunnen worden geholpen.

Het zomerreces staat weer voor de deur. Op 24 mei is de laatste inloop. Wegens het succes van vorig jaar in de zomerperiode is er inloop voor leden op de boven in de nieuwsbrief vermelde data.

In deze nieuwsbrief staan een paar artikelen die te maken hebben met Gmail. Deze dienst van Google viert namelijk z'n vijftiende verjaardag en ter gelegenheid daarvan heeft Google de Gmaildienst uitgebreid met een paar interessante functies.

Heeft u nog suggesties voor artikelen in de nieuwsbrief? Dan kunt u die mailen naar redactie@ascc.nl.

Van de cursuscoördinator
Vanuit de leden zijn tips en wensen naar voren gebracht over onderwerpen voor clubmiddagen en workshop of cursus. Zo is de suggestie gedaan om een cursus website maken te organiseren. Zo'n cursus behoort zeker tot de mogelijkheden en bij voldoende belangstelling kan die nog worden gepland ook. Stuur een e-mail naar cursussen@ascc.nl als u interesse heeft voor zo'n cursus. Tip uw vrienden of bekenden hierover. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de ASCC, maar nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd een live-enquête gehouden waarbij globaal de interesses van de aanwezige leden werden geïnventariseerd. Daarbij is gebleken dat er interesse is voor cursussen/ workshops (en/of clubmiddagen) veiligheid van de computer, een website bouwen, VPN, foto’s maken met de smartphone, digitale fotografie (met een fotocamera) en videobewerking.

 

     
3. Clubmiddag
4. E-mail gepland versturen
5. Vertrouwelijke modus

Op woensdag 15 mei 2019 is de clubmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in de grote zaal van het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.

Op deze clubmiddag gaat over digitale fotografie. Ruud Blok presenteert dit onderwerp. Er is altijd veel vraag naar fotografie en vooral het opslaan van de foto's. We gaan het hebben over het ontstaan en het huidige gebruik van de digitale fotografie. De camera en smartphone in combinatie met het organiseren en bewerken van onze digitale foto´s. Kunstmatige Intelligentie helpt ons foto's terug te vinden en te rubriceren. Ruud Blok fotografeert van vanaf zijn 8ste! Dat kun je wel zijn aan de foto's die hij maakt. Die zijn alle van zeer mooi, spectaculair en inspirerend. Het belooft een zeer interessante clubmiddag te worden. Wij kijken uit naar uw komst.De hoofdredacteur en de FAQ-man van de computerbladen ComputerIdee en Tips en Trucs, hebben op de clubmiddag van 17 april aan de aanwezige clubleden vijfentwintig zeer interessante en nuttige tips gegeven voor het gebruik van de smartphone. Het is een erg levendige en  interessante en succesvolle clubmiddag geweest.

Gmail van Google bestaat vijftien jaar! Ter gelegenheid van dit feit introduceert Google feestelijk een nieuwe en lang gewenste functie:

Later gepland versturen van een e-mail. Men kan voortaan een e-mail typen, opslaan en op een later gepland moment automatisch laten versturen. Om allerlei redenen kan dit erg handig zijn, bijvoorbeeld al u iemand een e-mail stuurt en het zo plant dat het bij de persoon voor wie het is bestemd binnenkomt op een tijdstip dat voor hem handig is. Of als je iemand een e-mail wil sturen die woont in een andere tijdzone. Ook handig voor een verjaardag die u niet wilt vergeten.
Er zijn vier keuzes bij de verzendopties. U kunt de e-mail een dag later versturen om 08.00 uur of om 13.00 uur, de eerste maandag om 08.00 uur of op en dag en tijdstip van uw keuze. Als u Gmail gebruikt ziet u deze mogelijkheid vanzelf verschijnen, maar misschien heeft u die ondertussen al.
Maar hoe wordt het zichtbaar en wat ziet u dan? U maakt een nieuw bericht. Dan klikt u op het pijltje in de blauwe knop naast de knop 'verzenden'. Dan kiest u: 'verzenden plannen' dat zichtbaar is geworden in het drop down menu.

Vervolgens kunt u een datum en een tijdstip selecteren. De geplande mails vindt u onder de map 'gepland' in het linker venster van uw inbox. Daar kunt u de datum of het tijdstip nog wijzigen of de verzending annuleren.
Om het hele artikel te lezen:
klik
hier....

Je kan je e-mails beveiligen met behulp van de vertrouwelijke modus in Gmail.
In je nieuwe e-mail klik je op het slot met een klokje rechts onderaan. Op het volgende scherm zie je enkele opties.
Zo kan je een vervaltijd instellen waardoor je verstuurde e-mail na een bepaalde tijd uit de inbox van de ontvanger verdwijnt. Ook kan je je bericht beveiligen met een sms-toegangscode. Die wordt automatisch gegenereerd door Google en verzonden naar het mobiele nummer van de ontvanger. Voor je de mail verzendt moet je daarom het nummer van de ontvanger ingeven.


Als je een vertrouwelijke mail verzendt, worden tot slot enkele opties voor de ontvanger onmogelijk. De mail kan bijvoorbeeld niet meer doorgestuurd, afgedrukt of gedownload worden.


     
6. Werving vrijwilligers
7. Artsandculture.google.com
8. Gmail standaard antwoorden

De ASCC heeft op 28 maart 2019 meegedaan aan de Meet Up van Amstelveenvoorelkaar in de Annakerk.


Bestuuursleden Wouter en Jan in gesprek met belangstellenden

Het doel van dit evenement was om mensen kennis te laten maken met vrijwillgerswerk. Vele organisaties namen deel aan dit evenement. Meestal zijn dit organisaties die werkzaam zijn in de zorg. Op dat punt is een computerclub natuurlijk een beetje vreemde eend in de bijt. Of toch niet? Het is toch zo dat zorgverleners de mensen straks toespreken via de tablet. Kan het digitaal vaardig zijn mogelijk ook helpen de eenzaamheid te beheersen, bijvoorbeeld omdat mensen dan hun contacten kunnen houden via de social media? Klik hier... om het hele artikel te lezen.

De Artsandculture.google. com. is een leuke site die ik kort geleden heb ontdekt. De musea mogen zich in Nederland verheugen in een toenemende belangstelling. Veel mensen hebben een museumjaarkaart, waarmee men gratis de musea kan bezoeken. Hoe interessant kan het zijn om via arstandculture.google.com een bezoek te brengen aan een gebouw dat een museum zou kunnen zijn, maar dat nog is bewoond door een zeer hoog persoon namelijk de Kroonprins van Groot-Brittannië. Clarence House.


Inside Clarence House

Men heeft daar via de laptop, tablet of smartphone gewoon inkijk in de woning Clarence House.
Ga naar: artsandculture.google.com en zoek naar Clarence House om dit virtuele museumbezoek te doen.

Geen zin om telkens hetzelfde bericht uit te tikken?
Gmail heeft een oplossing. Je kan je vaak gebruikte mails opslaan in ‘Standaardantwoorden’ of ‘templates’. Schrijf je bericht in een nieuwe mail en klik op de drie puntjes onderaan. Ga naar ‘Standaardantwoorden’ en kies ‘Concept opslaan als template’. Bevestig daarna met ‘Opslaan als nieuwe template’ en geef je bericht een naam.De volgende keer dat je het bericht nodig hebt, kan je in een nieuwe e-mail op de drie puntjes klikken en dan via ’Standaardantwoorden’ je juiste template kiezen. De kant-en-klare tekst verschijnt dan in je e-mail, waar je het bericht verder kan aanpassen voor je het verzendt.

     
9. APK - actie vervolg
10. Inloop
11. APK-actie 2

Zoals u hebt kunnen lezen heeft de ASCC een APK-actie voor leden georganiseerd. Deze actie is een groot succes. Tientallen leden hebben hiervan gebruik gemaakt. De belangstelling was zo groot dat er extra dagen buiten de vrijdagochtenden nodig waren en extra zalen om de APK's uit te voeren. Mede dankzij de inzet van de ondersteuners die de actie hebben bedacht, gecoördineerd en uitgevoerd is de actie een succes geworden. Het bestuur spreekt hier de waardering uit voor al die ondersteuners.

Wilt u ook een APK voor uw pc of laptop? Dat kan! Komt dan naar de inloop op vrijdagochtend. U wordt dan geholpen als u er om 09.00 uur bent en als er een vrijwilliger-keurmeester aanwezig is. Er kunnen dan maximaal twee leden worden geholpen met een APK.

De wekelijkse inloop is naast de clubmiddag één van de succesnummers van de ASCC.

Gedurende de zomermaanden is ook dit jaar voorzien in een inloop op vrijdag 14 juni en vrijdag 19 juli, beide dagen tussen 09.00 u. en 10.30 u., zoals gebruikelijk. Bijna altijd worden storingen verholpen, het onmogelijke mogelijk gemaakt, soms zelfs wonderen verricht. Maar kom op tijd zodat er voor de vrijwilligers ook nog tijd is om na de inloop koffie met elkaar te drinken en de ervaringen van de inloop uit te wisselen.

De actie gaat de tweede fase in. De APK wordt nu ook opengesteld voor niet-leden. Zij kunnen meedoen tegen betaling van 20 euro en zijn daarmee desgewenst direct lid van de club tot het einde van het lopende kalenderjaar. Wil men geen lid worden?  Ook goed, dan betaalt men 20 euro voor de APK en is er goed advies over het apparaat.

Zou u willen meedoen aan zo'n APK actie als keurmeester of willen meedoen aan de andere activiteiten van de club, zoals de organisatie van de clubmiddag, of meedoen met ledenwerving, of helpen bij  allerlei andere activiteiten? Meld u dan aan bij redactie@ascc.nl. Uiteraard wordt u ingewerkt waar nodig en maakt u deel uit van een enthousiast team van clubleden dat op meerdere onderwerpen actief is.

     
ASCC
De locatie
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn ongeveer 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 95 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.

Bereikbaar met het openbaar vervoer:
Bus 357 stopt bij het Westwijkplein.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer