ASCC Nieuwsbrief april 2019

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
Agenda
De clubmiddag is op 17 april 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur in
de grote zaal, wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.
De hoofdredacteur en "De FAQ-man" van het blad ComputerIdee geven 25 tips voor uw
smartphone!
Vrijdagochtend inloop in april van 09.00 uur tot 10.30 uur is op: 5/4, 12/4, 26/4.
Op vrijdag 19/4 is er wegens Goede Vrijdag geen inloop!

Inhoud
1. Ontwikkeling ASCC
2. APK - actie
 1. Ontwikkeling ASCC
 2. Activiteiten / ontwikkeling
 3. ComputerIdee op clubmiddag
 4. Inloop
 5. Dappre? Dappre!
 6. Schermafbeelding bij 7
 7. Android Beltoon aanpassen
 8. Schermafbeelding bij 7
 9. Nieuwe penningmeester
 10. Nieuwe cursusco÷rdinator
 11. Nieuw bestuurslid
   Vrijdag 29 maart werd geheel gebruikt voor uitvoering van de APK actie. De inloop kwam hierdoor te vervallen. Alle technisch-ondersteuners hebben zich beschikbaar gesteld voor deze klus. Wat een geweldige inzet!

De ASCC gaat verder met ontwikkeling van de club en gaat mee in het digitale tijdperk. Een team enthousiaste bestuursleden en ondersteuners zijn hiermee aan de slag. Er worden acties bedacht om de club levendig te houden. Denk aan de WhatsApp actie waarmee die mooie 16GB USB stick met verlicht ASCC logo te winnen was. Een aantal mensen heeft daar enthousiast aan mee gedaan. Nu is een actie gestart waarbij leden met hun laptop langs kunnen komen voor een APK keuring. Deze actie is met enthousiasme ontvangen door de leden. Velen maken hiervan gebruik. Het is een echt succes.

Zoals gezegd, de club maakt verdere ontwikkeling door. De vrijblijvendheid van computergebruik is voorbij. Laptops, tablets en smartphones zijn huishoudelijke apparaten geworden. Noodzaak om er een te hebben en te kunnen bedienen is aanwezig. Denk maar aan mijnoverheid.nl, de berichtenbox, accounts bij nutsbedrijven, zorgverzekeringen enzovoort. Wij gaan voort met het bijhouden van de ontwikkelingen en proberen de leden en anderen daarin mee te nemen. Dit alles onder het inmiddels bekende motto:
"Samen de Digitale Toekomst in"
.

Half maart hebben wij een extra nieuwsbrief rondgestuurd, waarmee de APK-actie werd gestart. Dit is een groot succes geworden.

Vele leden hebben zich hiervoor aangemeld. De APK-keuringen worden nu en in de komende weken door de vrijwilligers-technici uitgevoerd. De inschrijving voor de APK is nu gesloten, maar zodra alle keuringen zijn gedaan, wordt de actie voortgezet. Dan ook voor leden (gratis als onderdeel van hun lidmaatschap) en voor niet-leden tegen betaling van 20 euro of aanmelding als lid.

De inloop was op vrijdag 29 maart volledig in beslag genomen door de APK-keuring.


Het APK-advies wordt besproken

     
3. Clubmiddag woensdag 17 april
4. Inloop
5. Dappre! Dappre?

Deze clubmiddag is van 14.00 uur tot 16.00 uur in de grote zaal van het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook tijdens de drukbezochte ASCC-clubmiddag.

Op deze clubmiddag zijn de hoofdredacteur en "De FAQ-man" van het blad ComputerIdee aanwezig die met de ASCC-leden 25 tips voor het gebruik van uw smartphone zullen bespreken. Neem uw smartphone mee en bedenk dat wifi uitvalt als iedereen de smartphone en wifi heeft aanstaan. Als u een abonnement op uw smartphone heeft met een databundel is het verzoek de wifi uit te zetten en de databundel te gebruiken. Verwacht wordt dat dan alles gewoon blijft werken. Het zal niet al teveel MB's kosten. Het belooft hoe dan ook een zeer interessante middag te worden.

Clubleden komen met allerlei vragen en storingen op onze vrijdagochtendinloop. Gemiddeld tien vrijwilligers staan voor u klaar storingen te verhelpen en vragen over de bediening van uw laptop, tablet of smartphone te beantwoorden.

Wilt u weten hoe u WhatsApp berichten uit uw smartphone kunt krijgen of foto's kunt verwijderen? Kom gerust langs met uw vraag. Is uw laptop langzaam? Vrijwilligers kijken of het kan worden opgelost.


Wat is Dappre nou weer!?
Tja.... of u het nu wilt of niet. De digitale wereld snelt voort. Wel voor uw gemak! De keuze is nu: is mijn portemonnee heel dik van de (klanten)pasjes ...(en de euromunten!) of is hier een andere mogelijkheid. Die mogelijkheid zou kunnen liggen in het gebruiken van een app. De Dappre.....
Het is dus een keuze. Gaat u meer gebruik maken van de mogelijkheden van uw smartphone, nu u hem toch heeft om ermee te bellen. Hoeft niet, maar kan wel.
DÚ app voor het managen van klantenkaarten, persoonlijke datakaarten en meer!

CRE╦ER VEILIGE 1-OP-1 VERBINDINGEN
Gebruik je eigen kaart met persoonlijke gegevens als startpunt voor veilige 1-op-1 verbindingen met vrienden, collegaĺs en vertrouwde bedrijven. Met je kaart kun je: klik hier... om verder te lezen

     
6. Schermafbeelding bij 7.
7. Android beltoon aanpassen
8. Schermafbeelding bij 7


U kunt de beltoon aanpassen zodat u al aan de beltoon kunt horen wie er belt. Is dat uw partner, een vriend of uw werk? In Android kunt u per contactpersoon een aangepaste beltoon kiezen. Die specifieke beltoon hoort u dan in plaats van de standaard beltoon. (U had die beltoon al ingesteld via instellingen/geluid. U doet het als volgt: ga naar de contactpersoon in uw Contacten. Tik op de drie puntjes rechtsboven het menu. (zie rechts hiernaast) . Kies voor 'beltoon instellen' om een andere beltoon te keizen.

Maar soms staat 'beltoon instellen' niet bij die drie puntjes. Dan kunt u het doen als volgt. U gaat naar het bedoelde contact. U tikt dat contact en tikt op de letter 'i'. Vervolgens tikt u op 'bewerken'. Dan verschijnt een scherm en tikt u op het pijtje achter de woorden 'meer weergeven'. (zie links hiernaast). Onderaan het scherm dat dan verschijnt staat 'Beltoon' standaardbeltoon.  Tik hier op. Dan verschijnt er een lijst met beltonen. Als u op ÚÚn van die beltonen klikt, hoort u de betreffende toon en als u die geschikt vindt dan tikt u rechtsboven op opslaan. De gewenste beltoon is nu aan het contact gekoppeld.


     
9. Nieuwe penningmeester
10. Nieuwe cursusco÷rdinator
11. Nieuw bestuurslid

Gerard van Lent is toegetreden tot het bestuur van de ASCC ComputerClub. Hij gaat als penningmeester aan de slag.

Gerard is al een jaar lang aanwezig geweest op de vrijdagochtend inloop. Hij heeft ervaring als penningmeester van de personeelsvereniging van de vervoersmaatschappij Connexxion en hij was het afgelopen jaar achtervang voor de inmiddels afgetreden penningmeester.

Het bestuur is blij met de toetreding van Gerard tot het bestuur.

Agnes Blokker is toegetreden tot het bestuur van de ASCC ComputerClub. Zij neemt de co÷rdinatie van de cursussen op zich.

Agnes is al vele jaren actief bij de club als ondersteuner en achtervang voor de cursusco÷rdinatie. Een aantal leden kent Agnes al. Zij is ook cursusleider op de iPad cursussen.

Het bestuur is blij met de toetreding van Agnes tot het bestuur.

Tjerk Jaarsma is toegetreden tot het bestuur van de ASCC ComputerClub. Tjerk heeft direct de co÷rdinatie van het APK-project op zich genomen.

Tjerk is al bij een aantal leden bekend, want hij was al ruim een jaar actief technisch ondersteuner van de club en was wekelijks als hulpverlener op de inloop aanwezig.

Het bestuur is blij met de toetreding van Tjerk tot het bestuur.

     
ASCC
De locatie
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn ongeveer 500 leden, in leeftijd variŰrend tussen 44 en 95 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.
Er is voldoende gratis parkeerplaats in de omgeving.

Bereikbaar met het openbaar vervoer:
Bus 357 uitstappen Westwijkplein.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer