ASCC Nieuwsbrief maart 2019

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
De Algemene Ledenvergadering is op woensdag 20 maart 2019 om 14.00 uur.
Vrijdagochtend inloop van 09.00 uur tot 10.30 uur op: 1/3, 8/3, 15/3, 22/3 en 29/3 in
Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.

Inhoud
1. Computerbijbel Windows 10
2. Cursussen
  1. Computerbijbel Windows 10
  2. Cursussen
  3. Algemene Ledenvergadering
  4. Gevonden bril!
  5. Kennisgroep
  6. Introductiemiddag
  7. Geavanceerd opbergsysteem
  8. WhatsApp tip


Illustratie Ronald de Hoogh

Heeft u naar aanleiding van de presentatie nog interesse in de computerbijbel voor Windows 10? Met Menno Schoone is afgesproken dat u als lid van de ASCC dit boek tot 7 maart met ASCC-ledenkorting kunt bestellen via de pagina www.schoonepc.nl/boek. Om in aanmerking te komen moet bij stap 1 van het bestelformulier worden aangegeven dat u het boek eerder heeft gekocht en bij stap 5 de opmerking “ASCC-ledenkorting” worden toegevoegd.

Van de cursuscoördinator
Het cursusprogramma wordt voor het nieuwe seizoen opnieuw bekeken. Er komen meer workshops over onderwerpen waar onze leden in zijn geïnteresseerd. Eén van de leden heeft gevraagd of er een cursus kan komen over het maken van een website. Dat kan zeker en bij voldoende belangstelling wordt die cursus gegeven.

Uit het bestuur is een commissie aan de slag gegaan die de mogelijkheden onderzoekt voor een nieuw aangepast en gemoderniseerd cursusprogramma. Heeft u suggesties of wensen voor een cursus of een workshop over een bepaalde app op uw tablet of smartphone of over een ander onderwerp? Stuur dan een mail naar cursussen@ascc.nl.
 

     
3. Algemene Ledenvergadering
4. Gevonden voorwerp
5. Kennisgroep

De Algemene Ledenvergadering wordt gehouden op woensdag, 20 maart 2019 om 14:00 uur in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen. De vergaderstukken worden u per e-mail toegestuurd. Na de vergadering is er een informeel samenzijn met de clubleden en de nieuwe en afgetreden bestuursleden.

Onze bestuursleden zijn dan beschikbaar voor vragen en het horen van uw ideeën over de verdere toekomst van de ASCC ComputerClub.

Op de clubmiddag van 20 februari heeft dhr. Menno Schoone, de auteur van de "Computerbijbel", een interessante uiteenzetting gegeven over Windows 10, virusscanners en nog veel meer. De sheets van de presentatie zijn als PDF-bestand te downloaden. Klik hier....

Een van onze leden heeft tijdens de inloop zijn bril vergeten mee te nemen.

U kunt uw bril ophalen tijdens de inloop.

U kunt ook een e-mail sturen naar redactie@ascc.nl. Dan kan een afspraak met u worden gemaakt om op een andere moment langs te komen op Westend.

 

 

De afgelopen maanden zijn de vrijwilligers van de Kennisgroep regelmatig bij elkaar geweest om kennis uit te wisselen. Hiermee wordt door de ASCC gewerkt om de leden nog beter van dienst te kunnen zijn tijdens de inloop en de thuishulp.

De inloop op vrijdagochtend wordt door de leden goed bezocht. Veel clubleden maken gebruik van die inloop met vragen om hulp bij het oplossen van virusproblemen of  vragen te stellen over het ordenen van foto's of het gebruik van een tablet of smartphone. De tijd tussen 09.00 en 10.30 uur lijkt kort, maar er staan gemiddeld tien vrijwilligers voor u klaar iedere vrijdagochtend. 

     
6. Introductiemiddag
7. Geavanceerd opbergsysteem
8. WhatsApp tip

De ASCC ComputerClub heeft op donderdag 14 februari in samenwerking met Participe Amstelveen een introductiemiddag georganiseerd in het Partcipe steunpunt in de Kastanjelaan. Er werd door Ruud Blok een presentatie gegeven over het nut en de noodzaak van het gebruik van de digitale mogelijkheden onder het motto: "Toen, Nu en Straks". Niet alleen nut en noodzaak kwamen aan de orde, maar ook de leuke dingen zoals interessante apps.

In een technisch computerblad hebben wij voor u een high tech opbergsysteem gezien. In het huidige moderne digitale tijdperk houden mensen kabels en kabeltjes over. We gooien dat niet zomaar weg, want ja.. misschien zitten we er nog een keer om verlegen. we bewaren die dus in bijvoorbeeld een plastic box. Zoals hieronder.

Maar op een technisch eenvoudige manier kunt u ook orde in de dradenchaos scheppen. Met eenvoudige tools die u overhoudt van bijvoorbeeld rollen keukenpapier. Dat ziet er zo uit.

Bron: het blad ComputerIdee
De WhatsApp actie is afgelopen. Toch is hier nog een leuke tip.
WhatsApp is een uitstekende manier om in contact te komen en blijven met je vrienden en familie. Maar de chatsoftware heeft wat handige opties die lang niet iedereen kent. Hier één van die handige tips. Vraag je je af
wie jouw groepsbericht heeft gelezen?
Je kent het vast wel, je zit in een groepsapp, maar jouw bericht krijgt niet de twee blauw vinkjes. Dat kan betekenen dat een of meerdere personen jouw bericht nog niet hebben gelezen. Maar wie dan? Dat kun je eenvoudig achterhalen. Open de chatgroep, tik op jouw berichtje en houd je vinger er eventjes op. Je bericht wordt geselecteerd en bovenin WhatsApp verschijnt nu een extra menu. Een van de menu-items is een circel met een 'i' erin of het woord "informstie". Klik daarop en je ziet welke mensen in je WhatsApp-groep jouw berichtje hebben gelezen, en wie niet.

     
ASCC
De locatie
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn rond de 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 95 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.

Bereikbaar met het openbaar vervoer:
Bus 357 uitstappen Westwijkplein.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer