ASCC Nieuwsbrief januari 2019

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
ASCC agenda
De januari-clubmiddag in wijkcentrum Westend is op donderdag 17 januari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur.
De eerste inloopochtend is op vrijdag 18 januari 2019.
Op vrijdag 4 januari 2019 is er geen inloop Westend is dan gesloten.
Dagen voor advies, inschrijven en informatie in 2019 zijn:
donderdag 10 januari van 19:00 tot 21:00 uur,
vrijdag 11 januari van 09:00 tot 12:00 uur en
zaterdag 12 januari van 13:00 tot 16:00 uur.

Inhoud
1. Nieuwjaarswens
2. Cursussen
  1. Nieuwjaarswens
  2. Cursussen
  3. Clubmiddag woensdag, 19 januari
  4. Inloop
  5. Van de redactie
  6. WhatsApp Actie met USB Stick
  7. WhatsApp met Android tip
  8. WhatsApp met iPhone tip

Sponsor de ASCC.
Als u via internet een bestelling doet, kunt u regelen dat de ASCC een klein percentage krijgt van de door u gedane bestelling. U kunt dit doen door te bestellen via www.sponsorkliks.nl en daar in te typen: "Amstelland Senioren ComputerClub". Veel bekende webshops zijn hierbij aangesloten zoals bol.com, thuisbezorgd.nl, booking.com , AH.nl , KLM.nl, Mediamarkt  en vele andere.U kunt ook de sponsorkliks app op uw smartphone downloaden. Zo kunt u bijdragen aan de financiŽle positie van uw club. Alvast bedankt.
 


 

De vrijdagochtend inloop, de clubmiddagen, de nieuwsbrief, de pc-thuishulp, cursusprogramma, WhatsApp actie. Dit waren de hoofdactiviteiten van de ASCC-ComputerClub in 2018. Veel mensen gebruiken tegenwoordig hun tablet en smartphone vaker dan hun laptop of pc. Even aantikken en je hebt je mailbox of contactenlijst of andere apps beschikbaar. Mobiele apparaten zijn een vanzelfsprekendheid aan het worden voor de senioren van nu. De ASCC-ComputerClub volgt deze ontwikkeling op de voet en u kunt dat zien in het nieuwe mooie cursusprogramma. Zo gaan we samen de digitale toekomst in. Heeft u een vraag over uw smartphone, tablet of een app? Of heeft u er een probleem mee? Kom naar de vrijdagochtend inloop! Het ASCC-team helpt u graag met al uw computervragen. Mijn dank aan dit team dat dit allemaal iedere keer weer mogelijk maakt.
Wij van het ASCC-team (bestuur en ondersteuners) wensen u een voorspoedig digitaal 2019 met vooral een goede gezondheid.


Illustratie: Ronald de Hoogh

Van de cursuscoŲrdinator
De vertrouwde cursuscoŲrdinator Maria Jasperse heeft haar bestuursfunctie na jarenlange onbegrensde inzet neergelegd. Het bestuur respecteert haar beslissing en heeft veel waardering voor al haar werk. Agnes Blokker, jarenlang haar achtervang, zal de cursuscoŲrdinatie voortzetten.

U bent van harte welkom voor informatie, advies en inschrijven in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen op
donderdag 10 januari
van 19.00 tot 21.00 uur.
vrijdag 11 januari
van 09.00 tot 12.00 uur.
zaterdag 12 januari
van 13.00 uur tot 16.00uur.

In januari starten de volgende cursussen en workshops.

Cursusniveau 1
Werken met iPad en iPhone
maandag, 14januari 2019 9:30 u.
Cursusniveau 2
Werken met iPad of iPhone
maandag, 14 januari 2019 11:30 u.
Cursus Windows Verkenner
in Windows 10
maandag, 14 januari 2019 13:30 u.
Beginnerscursus Android
besturingssysteem tablet/smartphone
dinsdag, 15 januari 2019 11:00 u.
Workshop Modern en efficiŽnt
communiceren met kinderen
en kleinkinderen
dinsdag, 29 januari 2019 13:00 u.
Workshop Veiligheid van computer
woensdag, 30 januari 2019 13:00 u.
Basiscursus MS Office - Excel 2016
donderdag, 31 januari 2019 11:00 u.

     
3. Clubmiddag

4. Inloop

5. Van de redactie

De clubmiddag in het wijkcentrum Westend is op donderdag 17 januari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur. Dat is de derde donderdag van januari

Het onderwerp is dan: WE LEVEN IN EEN DIGITALE MAATSCHAPPIJ
Op de clubmiddag van donderdag 17 januari gaat Cor Koster in op de omwenteling die de digitalisering in onze maatschappij heeft veroorzaakt, op de mooie en de minder mooie kanten. Zo loopt onze digitale veiligheid meer gevaar dan de meeste mensen beseffen. Cor Koster wil echter niet alleen wijzen op de bedreigingen, maar die adviezen inbedden in een algemener kader omdat de digitale wereld zo veel prachtigs te bieden heeft.

Op de clubmiddag van december heeft Ruud Blok onder het motto: "Samen de digitale toekomst in" met de clubleden een tijdreis door computerland gemaakt. Aandacht werd besteed aan de vraag: "Wat heeft de computer aan ons leven veranderd?" Wat is er nu op dit moment mogelijk? Waar gaan we naartoe? Altijd een goede vraag op de drempel van een nieuwjaar. Zo gaan we samen digitaal 2019 in.

Na deze interessante reis door computerland was de jaarlijkse gezellige kerstborrel, waar de leden informeel contact met elkaar hadden en (digitale) wetenswaardigheden met elkaar deelden.

Het is de afgelopen inloopdagen druk geweest. Gemiddeld tien hulpverleners waren aanwezig om alle hulpvragen te beantwoorden. Een greep uit die vragen. Ik probeer te Skypen, maar het videobeeld blijft ondersteboven. Kunt u dat verhelpen? Ja, dat kon. Het was wel ingewikkeld, maar voor onze hulpverleners geen echt probleem.

Een andere vraag was: Hoe kan ik iemand toevoegen aan mijn contacten? Bleek Gmail al twee jaar niet te zijn geopend. Is ook verholpen. De clubleden gaan bijna altijd tevreden naar huis. U bent ook van harte welkom met al uw computervragen. Het kost niets, u bent immers lid van de ASCC! Domme vragen bestaan niet. Wat voor de een een abc-tje is, is dat voor de ander ook als hij eenmaal de uitleg heeft gekregen.

 

De ASCC gaat verder met het volgen van de digitale ontwikkelingen en blijft de leden daarbij betrekken, er in meenemen als het ware. De ontwikkelingen in de ASCC gaan ook door. Dit jaar gaat de club experimenteren met het organiseren wijkinlopen in buurtkamers, Keizer Karelpark, Elsrijk en Randwijck. Het doel is dichter bij de leden te opereren en natuurlijk hopen we dat mensen uit die wijken zich bij de club aansluiten en actief gaan meedoen. 
Sinds kort mag de redactie zich verheugen in twee nieuwe redactieleden. Hennie de Boer ondersteunt de redactie inhoudelijk en Ronald de Hoogh is illustrator. De mooie tekeningen die u de afgelopen nieuwsbrieven heeft kunnen zien zijn van zijn hand. Wij heten beiden van harte welkom bij de redactie. Klik hier... om het hele artikel te lezen.


Illustratie: Ronald de Hoogh

     
6. WhatsApp actie USB stick

7. WhatsApp foto met Android

8. WhatsApp foto met  iPhone

De ASCC gaat verder met de WhatsApp actie waarmee u zo'n mooie 16 GB USB stick met verlicht ASCC-logo kunt winnen. Als u het resultaat van uw actie (dus de door u gemaakte foto) zoals beschreven in de paragrafen 7 en 8, voor vrijdag, 11 januari 2018 instuurt naar de ASCC WhatsApp Actie (+31644722728) dan kunt u weer zo'n mooie en unieke usb-stick  winnen. Vergeet vooral niet uw naam in de app te vermelden.

U kunt snel een door u gemaakte foto sturen via WhatsApp op uw Android smartphone.
Tik rechts in het tekstvak op het pictogram van een camera. Maak een foto. U moet even wachten tot de foto in beeld komt.
Als u die foto mooi vindt kunt u hem al doorsturen. Wilt u liever een andere foto maken? Tik dan linksboven op het pijltje naar links en neem nogmaals een foto.
U kunt tekst aan de foto toevoegen. tikken op Onderschrift toevoegen.
Type de tekst en klik op Ger.
Tik daarna rechtsonder op het papieren gevouwen vliegtuigje.
De foto wordt nu verstuurd met uw tekst.
 

U kunt snel een door u gemaakte foto sturen via WhatsApp op uw iPhone.
Tik rechts van het tekstvak op het pictogram van een camera.
Maak een foto. U ziet de foto in het groot. Als u die foto mooi vindt kunt u hem al doorsturen. Wilt u liever een andere foto maken? Tik dan linksboven op het kruisje. De foto wordt gewist en  u kunt opnieuw een betere foto maken
U kunt tekst aan de foto toevoegen.  Tik op Onderschrift. Type de tekst en tik op Gereed.
Tik daarna op een blauw rondje met daarin een wit vliegtuigje. De foto wordt nu verstuurd met uw tekst.

     
Penningmeester
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

De contributie voor 2019 zal ook dit jaar weer eind januari 2019 via de automatische incasso plaatsvinden.

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.
Bereikbaar met het openbaar vervoer:
Metro 51 uitstappen Sacharovlaan, dan nog 10 minuten lopen.
Bus 357 uitstappen Westwijkplein.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer