ASCC Nieuwsbrief december 2018

Wegens een technisch probleem is deze nieuwsbrief later verzonden dan u van ons gewend bent. Onze excuses daarvoor.
Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
De clubmiddag is op woensdag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur.
Op vrijdag 28 december 2018 is Westend gesloten. Er is dan geen inloop.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Inschrijven cursussen
  1. Van de redactie/voorzitter
  2. Inschrijven cursussen
  3. Clubmiddag / Kerstborrel
  4. Memoriam Wouter Henneke
  5. Google rewards
  6. Profielfoto in WhatsApp
  7. Inloop
  8. Wijkinloop Buurtkamer KKP

Sponsor de ASCC in één simpele muisklik.
De ASCC Krijgt via Sponsorkliks een klein percentage van de online bestellingen die u doet, terwijl u niets extra's betaalt. Vele bekende webshops zijn hierbij aangesloten zoals Bol.com, Intertoys, Bart Smit (denk aan cadeautjes voor de feestmaanden).
Maar ook Booking.com geeft een klein percentage als een reis boekt.

U kunt bestellen via www.sponsorkliks.com en daar intypen: "Amstelland Senioren ComputerClub". Ga vervolgens naar de webshop. Daar kunt u uw bestelling doen. Heel handig is ook om de sponsorkliks app op uw smartphone te downloaden. De ASCC is er ontzettend blij mee. Alvast bedankt.
 

Van een redactielid
Illustratie: Ronald Hoogh

Ben nu ongeveer zes jaar lid van de ASCC en ben daarmee redelijk druk geweest. Bestuursvergaderingen, inloop, public relations, redactie, meedoen met open dag, vrijdagochtendinloop, enzovoort. Nu was het dan zover dat ik als hulpbehoevend, niet-technisch clublid naar de inloopochtend ben geweest met mijn langzame laptop. Hij leek op een auto die tot zijn assen in de modder vast zat. Les verder klik hier...
Tja..... de geleerden van de club, die in tegenstelling tot mijzelf wel heel veel verstand hebben van computers keken wel bedenkelijk en zeiden mij dat langzame computers iets is dat heel lastig te verhelpen is. Hoe oud is jouw laptop? Ik antwoordde voorzichtig: "Vier jaar. Begint wel oud te worden hé? Voor een computer".  Tja... Hoe dan ook, twee super experts van de ASCC gingen ermee aan de slag. Ik hoorde ze in een voor mij onbegrijpelijke taal met elkaar praten over mijn laptop.  Woorden als boeten (booten?) en een zinklijstje maken (Synclijstje?) harde schijf vervangen even een "image" maken en dan over zetten op een SSD-schijf enzovoort. Er kwam een schroevendraaier aan te pas, de onderkant ging eraf. Klik hier... om verder te lezen.

Van Maria Jasperse, cursuscoördinator
U bent van harte welkom voor advies en informatie en inschrijven in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen op
donderdag 10 januari van 19.00 tot 21.00 uur.
vrijdag 11januari van 09.00 tot 12.00 uur.
zaterdag 12 januari van 13.00 uur tot 16.00uur.
Een klein voorproefje van de nieuwe workshop (1 les)
Workshop Praten tegen je smartphone. Dat kan via Google Assistent. Dat is een hele uitgebreide, stemgestuurde hulp, waar je vragen aan kunt stellen en opdrachten aan kunt geven.

Workshop Modern en efficiënt communiceren met kinderen en kleinkinderen.
70% van onze kleinkinderen gebruikt al geen mail meer. Onze kinderen gebruiken WhatsApp. Wat wordt er nog meer gebruikt en hoe? Wat zou jij willen leren?

Workshop Help! mijn Android SmartPhone zit vol!
Deze workshop richt zich op de SmartPhone bezitter die veel foto’s en video’s op zijn toestel heeft, waardoor de melding de telefoon zit vol kom. Wat doe je dan?

Workshop WhatsApp
, een gratis populaire app voor de Android smartphone, waar u gratis berichten mee verstuurt en foto's.
Klik hier... voor de volledige cursusinformatie en hier... om dit hele artikel te lezen.

     
3. Clubmiddag

4. Memoriam Wouter Henneke

5. Google Rewards

De clubmiddag van december wordt gecombineerd met een gezellige Kerstborrel en wordt georganiseerd op woensdag 19 december van 14.00 tot 16.00 uur. Vanaf 15.00 uur is de kerstborrel met een hapje en een drankje. De consumptiebonnen liggen voor u klaar.

We gaan deze middag onder leiding van Ruud Blok een tijdreis maken door computerland. Door de computer zijn dagelijkse dingen verdwenen en zijn er nieuwe dingen voor in de plaats gekomen. Verder gaat Ruud vertellen wat de mogelijkheden zijn die de toekomst ons gaat brengen. Zo gaan we deze middag samen digitaal 2019 in.

De clubmiddag van november werd ingevuld met een boeiende presentatie van Ruud Vloeimans over de feiten en fabels rond Apple en Google. Onder andere werd een interessante toelichting gegeven over het verdienmodel van deze grote organisaties.

Van de penningmeester
De contributie voor 2019 zal ook dit jaar weer via de automatische incasso plaatsvinden. Indien u liever geen incasso wilt, maar het zelf wil overmaken naar de ASCC kan dat ook. Wilt u dan zo vriendelijk zijn dit zo spoedig mogelijk, in ieder geval voor 31 december 2018 kenbaar maken aan de penningmeester per e-mail aan: penningmeester@ascc.nl.

Wouter Henneke, ondersteuner van de ASCC, is zaterdagnacht van 18 op 19 november plotseling overleden aan de gevolgen van een paar opeenvolgende hartaanvallen gedurende de voorafgaande week. Wouter was al langer lid en sinds een klein jaar ook ondersteuner van de ASCC.Hij begon net zijn plek in de groep te vinden en deed mee met de activiteiten van de club, zoals clubmiddag, inloop en had zich ook gemeld voor de wijkinloop in de buurtkamer van het Keizer Karelpark die hij helaas niet meer heeft mogen meemaken. Wij missen aan Wouter een gedegen ondersteuner die veel verschillende vragen en problemen kon oplossen. Het bestuur wenst zijn vrouw, kinderen en andere familieleden de komende tijd veel sterkte bij de verwerking van dit plotselinge verlies.

SLAPEND RIJK WORDEN ?
Als je Google Opinion Rewards activeert, zou je een gratis Play-tegoed kunnen krijgen om daarmee apps, films of muziek te kopen. Je wordt er helaas niet direct heel rijk van, maar het saldo dat je verdient is later te gebruiken voor aanschaf van apps, films etc. Als je je aanmeldt, krijg je af en toe een kort vragenlijstje met soms één, soms meer vragen, maar in principe niet meer dan 5 á 6 vragen. Beantwoord je die, dan krijg je van Google gratis play tegoed. Soms 0,75 EURO dan weer 0,05 EURO.
Aanmelden kan als volgt: download de app en meld je aan met je Google account. Vul een paar gevraagde basisgegevens in, zoals leeftijd en postcode. Direct na het aanmelden krijg je een voorbeeld enquête, waarvoor je beloond wordt met een tegoed. Vul je hier in dat je wel eens een biertje drinkt, dan krijg je in dit voorbeeld enquêtes van een biermaker.Je krijg je geld helaas niet contant, maar in Google Play tegoed. Daar kun je dan leuke apps die geld kosten mee betalen. Rekening is slechts één jaar geldig.

 


     
6. Profielfoto in WhatsApp

7. Inloop

8.Wijkinloop Buurtkamer KKP

U kunt uw profielfoto opnemen of wijzigen in WhatsApp.
Dat doet u als volgt.
1. Tik op WhatsApp
2. Tik op de ... (3 puntjes) rechtsboven
3. Tik op Instellingen
4. Tik op je profielfoto
5. Tik op het camara-icoon
6. Tik op de Galerij, of de camera of Foto verwijderen.

Als je tikt op Galerij, kun je daar een foto kiezen door er op te tikken. De gekozen foto staat nu op je WhatsApp.
Je kunt ook zelf een foto maken door op de camera te tikken. Een selfie of een gewone foto, kan beide.
Of je kunt tikken op Foto verwijderen.
Als u deze handeling verricht in WhatsApp en u stuurt uw bericht met die profielfoto voor zaterdag 15 december 2018 naar de ASCC WhatsApp Actie (+31644722728) dan kunt u weer zo'n mooie unieke 16 GB USB-stick met verlicht ASCC logo winnen.

Iedere vrijdagochtend houdt de ASCC ComputerClub inloop voor leden van de club. Gemiddeld 10 vrijwilligers zijn dan beschikbaar om leden te helpen met tal van vragen over storingen op hun laptop of tablet of smartphone.

De ondersteuners kunnen bijna alle hulpvragen oplossen. Tegelijkertijd heeft een ieder zijn eigen specialiteit op bepaalde gebieden, zoals Microsoft, Apple en Google en vervolgens Windows, Android en iOS. Ook mensen die (nog) geen clublid zijn komen binnenlopen en kunnen dan meteen lid worden en geholpen worden.

De hulpverleners nemen deel aan de ASCC-Kennisgroep. Daar wordt de kennis over Windows, Android en iPad gedeeld. Hierdoor wordt gewerkt aan een eenduidig kennisniveau, waardoor alle hulpverleners in staat zijn om de meest voorkomende hulpvragen te behandelen.  

De ASCC heeft in samenwerking met de Buurtkamer Keizer Karelpark in e Lindenlaan 75 op donderdagmiddag een wijkinloop georganiseerd in de Buurtkamer voor leden en niet-leden.  Het doel van deze inloop was leden in de wijk te helpen en niet-leden te  laten kennismaken met de ASCC ComputerClub. RTV Amstelveen was er bij en heeft opnames gemaakt.
Klik hier voor het filmpje

De middag werd goed bezocht en de ASCC was vertegenwoordigd met acht vrijwilligers, die alle voorkomende vragen over Windows, Android en iPad konden beantwoorden. Ook werd een clublid geholpen met het plaatsen van een simkaart en het aanmaken van een Google-account op haar smartphone.

     
Penningmeester
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

De contributie voor 2019 zal ook dit jaar weer via de automatische incasso plaatsvinden. Indien u liever geen incasso wilt, maar het zelf wil overmaken naar de ASCC kan dat ook.

Wilt u dan zo vriendelijk zijn dit zo spoedig mogelijk, in ieder geval voor 31 december 2018 kenbaar maken aan de penningmeester per e-mail aan: penningmeester@ascc.nl.

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.
Bereikbaar met het openbaar vervoer:
Metro 51 uitstappen Sacharovlaan.
Bus 357 uitstappen Westwijkplein.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer