ASCC Nieuwsbrief november 2018

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
De clubmiddag is op donderdag 15 november van 14.00 tot 16.00 uur.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Vervolg van de redactie
 1. Van de redactie
 2. Vervolg van de redactie
 3. Clubmiddag
 4. Digitale toekomst
 5. Laatste cursussen dit jaar
 6. ASCC USB stick winnen
 7. Life Assyst
 8. Applehulp@ascc.nl /8a Apple hulp
 9. ASCC op de Super Markt
 10. ASCC op de Super Markt
 11. ASCC op de Super Markt

Sponsor de ASCC.
Als u via internet een bestelling doet, kunt u regelen dat de ASCC een klein percentage krijgt van de door u gedane bestelling. U kunt dit doen door te bestellen via www.sponsorkliks.com en daar in te typen: "Amstelland Senioren ComputerClub". Veel bekende webshops zijn hierbij aangesloten zoals bol.com, thuisbezorgd.nl, booking.com, AH.nl, KLM, Mediamarkt en vele andere webshops.

U kunt ook de sponsorkliks app op uw smartphone downloaden. Zo kunt u bijdragen aan de financiële positie van uw club. Alvast bedankt.

Samen de digitale toekomst in.
Dat is, sinds januari van dit jaar,de nieuwe slogan van de ASCC. Hoe gaan wij samen de digitale toekomst in? Wat doen wij dan? Het is leuk om met computers, tablets en smartphones bezig te zijn. Mailen, whatsappen, foto's  maken en bewerken en delen met familie en vrienden, uw agenda bijhouden, reizen plannen met het ov, navigeren met auto of fiets of te voet, spelletjes doen (wordfeud, ruzzle, freecell, schaken, e.v.a.), informatie vinden op internet, elektronisch bankieren. Er komen steeds nieuwe programma's bij om het leven leuker en gemakkelijker te maken.

Tegenwoordig is het niet alleen meer leuk, maar soms ook nodig om digitaal vaardig te zijn. Zo is er mijnoverheid.nl met de berichtenbox, om zaken te regelen met de overheid. Het digitale loket van de gemeente maakt het mogelijk om zaken met de gemeente te regelen. Soms kan dat alleen langs de digitale weg. Ook de zorgverlening maakt steeds meer gebruik van de digitale weg.

Iemand die niet met de computer is opgegroeid, is niet altijd bekend met alle mogelijkheden. De ASCC wil eraan bijdragen de digitale kennis en vaardigheden van alle leden te vergroten door het organiseren van cursussen, workshops en clubmiddagen. Daarnaast kunnen de leden natuurlijk altijd terecht bij de wekelijkse inloopspreekuren. Lees verder in
2 Vervolg van de redactie

De ASCC-activiteiten waren beperkt tot Westwijk. Sinds afgelopen voorjaar wordt, wat dat betreft, een nieuwe koers onderzocht. De bedoeling is om naar de leden toe te komen, ook in andere wijkcentra. Zo is er een informatie-/inloopmiddag in de buurtkamer van het Keizer Karelpark georganiseerd. In mei is een Android-cursus georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Amstelland. Er wordt nu overlegd over inloopmomenten op nog andere locaties, waardoor de ASCC dichter bij de leden komt. De oproep wordt dan "Kom langs en neem buren of kennissen mee". Zij kunnen ook hulp krijgen en lid worden. Zo wordt gewerkt aan het op peil houden van het ledenbestand. Mogelijk kan zo ook de werving worden bevorderd van nieuwe actieve leden, die kunnen bijdragen aan het voortbestaan en het goede functioneren van de vereniging. We moeten nog wel zien, of dit lukt.
Het bestuur hoort graag, of u tips heeft voor de door de ASCC te volgen koers. U kunt die mailen aan info@ascc.nl.

Kennisgroep
In de nieuwe koers is een Kennisgroep opgezet. Daarin wordt gewerkt aan het delen en op één lijn krijgen van de kennis, waardoor leden beter en eenduidiger kunnen worden geholpen op de inloop. Deelname aan die Kennisgroep is ook mogelijk voor leden die (nog) geen bestuurslid of ondersteuner zijn. Er is nog plaats in de Kennisgroep voor geïnteresseerde leden. Deelname is 'gratis', maarrrrr..... het zou mooi zijn als de verworven kennis ten goede komt van de club door bijvoorbeeld een workshop te geven of..... een app demonstreren op een clubmiddag of.... een artikel schrijven voor de nieuwsbrief of..... meehelpen op de inloop ook in andere wijkcentra of buurtkamers.

     
3. Clubmiddag

4. OPROEP!

5. Laatste cursussen dit jaar

De clubmiddag van november is op 15 november 2018 van 14.00 tot 16.00 uur.

De ASCC had de kleine theaterzaal verruild voor de grote zaal en dat was maar goed ook. De clubmiddag werd bezocht door maar liefst meer dan 80 personen! Nieuwe leden, leden die niet op dinsdagmiddag konden komen maar wel op donderdagmiddag en mensen die kwamen kennis maken met de club. Er werd als eerste de winnaar getrokken van de WhatsApp actie. De prijs (een 16 GB USB stick met verlicht ASCC logo) werd overhandigd aan de winnaar, de heer Ben Fano. Vervolgens werd  de werking van de ICE-app (ICE = In case of emergency) gedemonstreerd. Met deze app kunnen hulpverleners ingeval van nood, ook bij een vergrendelde telefoon toch bij waarschuwingadressen, medische gegevens, medicijnvoorschriften en dergelijke komen. Vragen hierover werden beantwoord. Een zeer nuttige app voor jong en oud. 

Verder werd uitleg gegeven over de mogelijkheden van WhatsApp. Daarbij werd ook ingegaan op de WhatsApp prijsvraag in de nieuwsbrief en de USB-stick met verlicht ASCC logo en 16 GB die daarbij te winnen is.

Tijdens de pauze was het gezellig druk zoals gewoonlijk met een consumptie van de ASCC.
Ruud Blok vervolgde de clubmiddag met een uitgebreide en zeer levendige presentatie, demonstratie en uitleg over de werking en mogelijkheden van WhatsApp. Duidelijk werd dat je er veel meer mee kon dan alleen gratis berichtjes versturen. Videobellen, versturen van documenten, foto's, muziek, groepen aanmaken, spraakberichten versturen enzovoort. Veel, heel veel is mogelijk. Ook hier waren veel vragen te beantwoorden.

Op de clubmiddag november geeft Ruud Vloeimans uitleg en demonstratie met de iPad. Feiten en fabels over de iPad. Dat is het onderwerp van de komende clubmiddag. Maar we gaan het ook hebben over de wijze waarop Apple zijn geld verdient en vergelijken dit
met bedrijven als Facebook en Google.
We behandelen Privacy in het algemeen en we laten u de iPad privacy-instellingen zien. Na de pauze demonstreren we een aantal apps die standaard op de iPad worden meegeleverd. Kortom, een breed programma dat u niet wilt missen!

Samen de digitale toekomst in.
Eerder heeft het ASCC-bestuur een oproep aan u gedaan om ons te laten weten waar uw interesse ligt als het gaat om onderwerpen voor de clubmiddagen of de nieuwsbrief. Voor wat voor cursussen of workshop zou volgens u belangstelling bestaan? Voor het bestuur blijft het belangrijk te weten wat de leden ervan vinden. Hoe gaan wij samen de digitale toekomst in?  Wat doen wij dan?

Illustrator: Ronald de Hoogh

U wordt als lid uitgenodigd hierin mee te denken en doen en uw suggesties kenbaar te maken aan secretariaat@ascc.nl
Wij hebben ook oproepen gedaan aan leden die willen bijdragen aan het functioneren van de club. Bijvoorbeeld op digitaal, bestuurlijk, operationeel, logistiek of redactioneel gebied. Ook op die oproep is niet massaal gereageerd. Als ook op andere locaties inloopspreekuren worden georganiseerd, is het goed als zich daarvoor nieuwe vrijwilligers aanmelden. Voor ondersteuning van het bestuur, operationele werkzaamheden, het onderhouden van externe contacten, de verzorging van de website, de samenstelling van de nieuwsbrieven en allerlei andere voorkomende activiteiten is verdere hulp ook erg welkom. Als u denkt daaraan mogelijk ook te kunnen bijdragen, meld u dan aan bij voorzitter@ascc.nl of bij secretariaat@ascc.nl.

Heeft u weinig kennis van de digitale techniek? Maar heeft u wel kennis en vaardigheden op bijvoorbeeld, bestuurlijk, operationeel, logistiek of redactioneel gebied? Dan bent u van harte welkom om mee te denken en te doen op weg naar de digitale toekomst. Meld u aan via het e-mailadres info@ascc.nl.

Van Maria Jasperse, cursuscoördinator
U kunt u nog inschrijven voor de cursussen die zijn gepland voor  november en december.

Workshop Internetbrowser Edge & Windows 10 mail

maandag 12 november 2018 13:30

Cursus Fotoalbum maken
maandag 12 november 2018 15:30

Workshop foto's bewerken met Windows 10
dinsdag 20 november 2018 13:00


Workshop Facebook
dinsdag 4 december 2018 11:00

WhatsApp!

Heeft u interesse in of wilt u meer weten over het gebruik en de mogelijkheden van WhatsApp? Laat het ons weten, dan kan er misschien op korte termijn een workshop WhatsApp worden georganiseerd. Stuur een e-mail naar cursussen@ascc.nl.

EXTRA INLOOP!
Op donderdag 22 november van 13.00 tot 15.00 uur organiseert de ASCC een wijkinloop in de Buurtkamer Keizer Karelpark, Lindenlaan 75 Amstelveen (MOC-gebouw).

     
6. Met WhatsApp een ASCC USB-stick winnen?

7. Life Assyst!!       

8. Fotoalbum maken op de pc

In WhatsApp is het mogelijk om groepen aan te maken. Met zo'n groep kunt u communiceren met verschillende personen tegelijk. U kunt bijvoorbeeld een familie-groepsapp organiseren. De leden van de groep kunnen berichten, foto's en andere bestanden plaatsen, die door alle bij de groep aangesloten leden kunnen worden gezien. Andere leden van de groep kunnen daarop reageren. Leuk als u met vakantie bent en u foto's van uw vakantie wilt delen met die familieleden. Of als u familieleden wilt informeren over andere gebeurtenissen. En een groepsapp met een aantal vrienden of bekenden kan natuurlijk ook.

Prijsvraag  voor november
Maak een groep aan met één of meer andere personen (familie, vrienden bekenden) en met de ASCC (06-44722728) in diezelfde groep. Weet dat niet alle leden dan uw bericht of uw groep zien. Het is alleen de persoon die de ASCC Smartphone heeft, die kan zien dat u de groep heeft gemaakt. Stuur een kort bericht aan de groep. Het nummer van de ASCC ontvangt dat berichtje ook.

Graag inzenden voor op 13 november 2018.

Na afloop van dit onderdeel van de actie kunt u de ASCC gewoon uit uw groep verwijderen en houdt dan de groep met familie of kennissen over.

De ICE app Life Assyst  werd gedemonstreerd op de oktober-clubmiddag. Google Play geeft over deze app de volgende informatie.
LifeAssyst is een Ad Free ICE (In Case of Emergency) App die uw leven kan redden in een noodgeval door het verstrekken van cruciale informatie aan ambulancemedewerkers, eerste hulpverleners, personeel van de spoedafdeling en artsen zonder uw smartphone te ontgrendelen.

De levensreddende medische informatie in LifeAssyst omvat:
Nood-contacten (inclusief de mogelijkheid om te bellen zonder uw smartphone te ontgrendelen) en bevat informatie over uw allergieën, medische aandoeningen, medicamenten, operaties en implantaten en contactgegevens voor artsen en ziekenhuizen.

Kortom, LifeAssyst biedt alle levensnoodzakelijke informatie om voor uw veiligheid en welzijn te zorgen. Aangezien LifeAssyst deze informatie op uw vergrendelscherm weergeeft, kan een eerste hulpverlener deze informatie bekijken ZONDER uw smartphone te ontgrendelen! Klik hier om verder te lezen. U kunt ook direct naar de Life Assyst app en alle daarop betrekking hebbende informatie door hier... te klikken.

Dat kunt u leren bij de ASCC!
Op speelse wijze brengen wij u de technieken bij om een mooi fotoboek te maken als herinnering aan uw vakantie, jubileumfeest, kleinkinderen, noem maar op. We delen tegenwoordig vele foto’s via WhatsApp. Dat gaat snel, maar is wel oppervlakkig. Maar wat is er leuker dan samen met anderen uw eigen fotoboek te bekijken, met uw eigen verhalen erbij?

Aan de hand van het Albelli programma helpen wij u in 4 lessen op weg! U zult versteld staan van de mogelijkheden. Er zijn nog enkele plaatsen voor de cursus Fotoalbums maken die start op maandag 12 november om 15:30.
U kunt inschrijven via de website ascc.nl of middels het inschrijfformulier in het cursusboekje.

8a Applehulp@ascc.nl
Wist u dat de ASCC ook ondersteuning geeft aan ASCC-clubleden die een Mac computer van Apple hebben? ASCC wil ook deze leden ondersteunen bij het gebruik van hun computer.

De ASCC biedt u de gelegenheid uw vragen te stellen over het gebruik van uw Mac en Mac OS X (het operating systeem) door uw vraag via e-mail te stellen aan:  applehulp@ascc.nl.
Maar u bent ook welkom op de vrijdagochtend inloop in het wijkcentrum Westend.
Neem dan eventueel uw MacBook mee, zodat wij u goed kunnen helpen en uw vragen kunnen beantwoorden.

     
9. ASCC op de Super Markt 10. ASCC op de Super Markt 11. ASCC op de Super Markt


Technische ondersteuning: Ruud Blok

De computers op de marktkraam worden geïnstalleerd. Ook het promotiemateriaal is uitgestald op de kraam.

Op zaterdag 13 oktober heeft de ASCC ComputerClub een promotieactie gehouden tijdens de Super Markt op het Westwijkplein. Maar liefst 15 mensen (bestuursleden en ondersteuners) werkten hieraan mee.De ASCC heeft nieuw promotiemateriaal (zie de foto's) en er was een kraam ingericht waar ook informatie werd gegeven en belangstellenden zich als lid konden aanmelden of zich konden inschrijven voor de cursussen.


Het weer was prachtig. Op de  zonovergoten markt deelden ASCC vrijwilligers flyers uit en spraken veel mensen die belangstelling hadden voor de digitale ontwikkelingen nu en in de toekomst.

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door de ASCC ComputerClub.

Ongeveer 500 mensen hebben zich al aangesloten bij de club. U bent ook van harte welkom.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...


EXTRA INLOOP!
Op donderdag 22 november van 13.00 tot 15.00 uur organiseert de ASCC een wijkinloop in de Buurtkamer Keizer Karelpark, Lindenlaan 75 Amstelveen (MOC-gebouw).

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

De ASCC ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.

Bereikbaar met het openbaar vervoer:
Metro 51 uitstappen Sacharovlaan.
Bus 357 uitstappen Westwijkplein.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...

    Disclaimer