ASCC Nieuwsbrief oktober 2018

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
Attentie! De clubmiddag vindt plaats op donderdag 18 oktober 2018.
Aanvang: 14.00 uur. Einde 16.00 uur.

 

Inhoud
1. Van de redactie
2. Inschrijven cursussen
  1. Van de redactie
  2. Cursussen
  3. Clubmiddag oktober + markt
  4. USB stick winnen?
  5. WhatsApp installeren
  6. iPad nieuwe veegbeweging
  7. Tijdlijn in Windows 10
  8. Widgets op Android

Sponsor de ASCC in één simpele muisklik.
De ASCC Krijgt via Sponsorkliks een klein percentage van de online bestellingen die u doet, terwijl u niets extra's betaalt. Vele bekende webshops zijn hierbij aangesloten zoals Bol.com. Laat u wel eens iets thuisbezorgen via thuisbezorgd.nl, dan kunt u de ASCC sponsoren. Dit kan ook via Booking.com, AH.nl, KLM, Mediamarkt en vele andere webshops.

U kunt bestellen via www.sponsorkliks.com en daar intypen: "Amstelland Senioren ComputerClub". Ga vervolgens naar de webshop. Daar kunt u uw bestelling doen. Heel handig is ook om de sponsorkliks app op uw smartphone te downloaden. De ASCC is er ontzettend blij mee. Alvast bedankt.

In de nieuwsbrief van september hebben wij melding gemaakt van de nieuwe koers van de ASCC. Die nieuwe koers maakt het noodzakelijk dat er meer mensen zijn die willen en kunnen helpen op de inloopmomenten op andere locaties.

Oproep. Wilt u iets doen voor de club, bijvoorbeeld helpen op een inloop, 
aan de redactie van de nieuwsbrief, het organiseren van activiteiten of deelnemen aan het bestuur? De ASCC zit met smart op u te wachten.
Meld u dan aan of breng iemand in contact met ons waarvan u denkt dat hij of zij dat wil.

In deze nieuwsbrief als herinnering ook en herhaling van de artikelen over de usb-stick die u kunt winnen. 
U kunt een e-mail sturen naar redactie@ascc.nl of voorzitter@ascc.nl. Wij nemen dan graag contact met u op
voor een oriënterend gesprek.

NIEUWS!
Op zaterdag 13 oktober staat de ASCC met een promotieteam op het Westwijkplein bij het evenement "Dé Supermarkt van Amstelveen". Op die markt is alles te zien over gezondheid, veiligheid én de ASCC. Er is ook live music en nog veel meer.

Heeft u nog tips voor de redactie dan kunt u die mailen naar redactie@ascc.nl.

 

Van Maria Jasperse, cursuscoördinator
In oktober zijn de volgende cursussen gepland. U kunt zich hiervoor nog inschrijven.

Basiscursus MS Office - Excel 2016
donderdag 4 oktober 2018 om 11:00 h.

Workshop Back-up met Synctoy
woensdag 10 oktober 2018 11:00 h.

Worskhop Smartphone café
dinsdag 23 oktober 2018 13:00 h.

Onderweg altijd alles bij u op tablet of smartphone
dinsdag 30 oktober 2018 11:00 h.

Workshop Android Smartphone
dinsdag 30 oktober 2018 13:00 h.

Cursus Windows 10 Verkenner Windows
woensdag 31 oktober 2018 11:00 h.

U kunt inschrijven via de website www.ascc.nl > cursussen of op de vrijdagochtendinloop tussen 09.00 h. en 10.30 h.

In november staan gepland:
Workshop Internetbrowser Edge & Windows 10 mail
maandag 12 november 2018 13:30
Cursus Fotoalbum maken
maandag 12 november 2018 15:30
Workshop foto's bewerken met Windows 10
dinsdag 20 november 2018 13:00
Workshop Facebook
dinsdag 4 december 2018 11:00
 

     
3. Clubmiddag oktober+markt

4. USB-stick winnen?

5. WhatsApp installeren

Herhaling van eerder bericht.
De maandelijkse clubmiddag is verplaatst naar donderdagmiddag!
De zaal waar de clubmiddagen werden gehouden werd door velen als te klein, te warm en te benauwd ervaren. Het bestuur herkent dit en heeft ervoor gekozen de clubmiddagen te verplaatsten naar de grote zaal in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein3, Amstelveen. Omdat de grote zaal niet beschikbaar is op de dinsdagmiddagen is ervoor gekozen de clubmiddag te verplaatsten naar de donderdagmiddag.
Het bestuur verwacht hiermee tegemoet te zijn gekomen aan wensen van leden voor een ruimere zaal met een beter klimaat.
De eerste clubmiddag vindt plaats op donderdag 18 oktober 2018.
Aanvang: 14.00 uur. Einde 16.00 uur.
Bent u geïnteresseerd in apps? Twee apps worden behandeld. Eén voor de pauze en één na de pauze. Er wordt aandacht besteed aan een ICE app. ICE staat voor in Case of Emergency. Na de pauze zal verder worden gegaan met de bespreking van de mogelijkheden van WhatsApp.

In de nieuwsbrief van september is de WhatsApp wedstrijd begonnen. Wij zijn verheugd al inzendingen binnen te hebben. In deze nieuwsbrief brengen we de  actie graag nog een keer onder uw aandacht.
Maak kans op een speciaal gemaakte ASCC USB stick.
Het in plexiglas gegraveerde ASCC logo licht op in het donker als de USB stick in gebruik is. De capaciteit is 16 Gigabyte.

Bent u geïnteresseerd? Elk ASCC-lid heeft kans zo'n stick te verkrijgen. Hoe? Door mee te doen aan de ASCC-WhatsApp competitie. ASCC-leden kunnen meedoen als volgt:

Installeer WhatsApp op uw telefoon. Volg hierbij de instructie elders in deze nieuwsbrief.

Voeg ons telefoonnummer  +31644722728 toe aan uw telefoonboek.

Stuur vóór 9 oktober 2018 een WhatsApp bericht naar ons telefoonnummer +31644722728.

Vermeld in het bericht uw naam.

Onder de inzenders wordt de USB stick verloot. Met de winnaar zal contact worden opgenomen.

WhatsApp installeren op uw smartphone (Android)
U kunt vanaf uw smartphone (welk merk dan ook behalve iPhone) gratis berichten versturen via WhatsApp Messenger. Dat is net zoiets als sms'en Behalve het verzenden van berichten met WhatsApp, kunt u ook gratis bellen (en videobellen) groepen aanmaken en gratis elkaar afbeeldingen, video's en geluidsopnamen sturen.

Misschien is uw vraag: Hoe kom ik aan WhatsApp? Dat kan als volgt. U installeert de app gratis via de App Store "WhatsApp Messenger". Weet u niet meer hoe u een app installeert? Hierna volgt de beschrijving voor alle smartphones (behalve iPhone).
Klik hier... om verder te lezen.


WhatsApp installeren op iPhone
U kunt vanaf uw iPhone gratis berichten versturen via WhatsApp Messenger. Dat is net zoiets als sms'en. Behalve het verzenden van berichten met WhatsApp, kunt u in WhatsApp ook groepen aanmaken en gratis elkaar afbeeldingen, video's en geluidsopnamen sturen.

Misschien is uw vraag: Hoe kom ik aan WhatsApp? Dat kan als volgt. U installeert de app gratis via de App Store "WhatsApp Messenger". Weet u niet meer hoe u een app installeert? Hierna volgt de beschrijving.
Klik hier... om verder te lezen.
 

     
6. iPad nieuwe veegbeweging

7. Tijdlijn in Windows 10

8. Widgets op Android

iPad bedienen met nieuwe veegbewegingen.
Vanaf iOS 12 lijkt de iPad weer iets meer op de iPhone X, zo kun je de iPad bedienen met dezelfde veegbewegingen en is de statusbalk opgeruimd. Dit wil zeggen dat de tijd en datum nu links worden weergegeven en overige symbolen rechts.

Later dit jaar kunnen we een iPad verwachten zonder thuisknop, een groter scherm en meer, dit wil zeggen dat je de iPad op een andere manier moet bedienen. Apple heeft dit niet alleen beperkt tot de nieuwe iPad, maar ook alle iPads die iOS 12 ondersteunen. Hierdoor worden de veegbewegingen die sinds iOS 11 beschikbaar zijn verbeterd.

iPad Dock, Beginscherm en Appkiezer openen met veegbeweging
Onderstaande veegbewegingen dien je uit te voeren met behulp van één vinger en vanaf de onderkant van het scherm. Het maakt daarbij niet uit of je de iPad horizontaal of verticaal houdt.

Dock: Veeg kort omhoog
Beginscherm of app verlaten: Veeg tot het midden van het scherm omhoog en laat direct los
Appkiezer: Veeg tot het midden van het scherm omhoog en wacht even

Om verder te lezen klik hier...

Wat is tijdlijn in Windows 10?
Heb je iets aan de tijdlijn? Dat wordt hierna beschreven.
Tijdlijn is een nieuwe functie in de Update voor Windows 10, april 2018. De functie bevindt zich op de taakbalk en verbetert de Taakweergave door u apps die momenteel worden uitgevoerd en eerdere activiteiten te tonen. Standaard geeft de tijdlijn momentopnamen weer van de dingen waaraan u eerder op de dag of op een specifieke datum in het verleden hebt gewerkt. Een schuifbalk met aantekeningen laat u weten waar u zich bevindt op de tijdlijn en als u liever niet schuift, kunt u zoeken naar het item of activiteit waaraan u verder wilt werken.

Hoe kom ik op die tijdlijn?
Selecteer Taakweergave op de taakbalk of druk op de Windows-logotoets + Tab en selecteer vervolgens een activiteit om aan de slag te gaan met de tijdlijn.

Tijdlijn gebruiken

We vergeten heel gemakkelijk waar we mee bezig waren, vooral wanneer dat dagen of weken geleden was. U kunt de tijdlijn gebruiken om op uw Windows 10-pc terug te gaan naar iets wat u eerder aan het doen was, zoals werken aan een document of bladeren op een website. Probeer er eens mee te spelen, druk of klik op knoppen, er kan niets mis gaan. Tot slot: klik hier... om meer informatie te vinden op support.microsoft.com/nl.
 

Tip: widgets gebruiken op Android
Wat zijn widgets? Het zijn kleine toepassingen die u op het startscherm van uw smartphone kunt plaatsen.

Smartphones met Alle Android-toestellen bevatten widgets. Widgets zijn kleine op apps lijkende toepassingen die op het startscherm geplaatst kunnen worden. Het hangt af van de apps die op uw smartphone zijn geïnstalleerd welke widgets beschikbaar zijn.

Nut van widgets
Met widgets zie je direct informatie zonder de app te hoeven openen. Je ziet dan op het startscherm direct in één oogopslag het actuele weer. Widgets kunnen ook als snelkoppeling fungeren.

Hoe plaats je een widget?
Op uw telefoon geïnstalleerde apps bepalen de beschikbaarheid van widgets op uw smartphone. U kunt om te oefenen een widget plaatsen die veel mensen hebben. U kunt de app "weer" nemen. U kunt ook met elke andere widget oefenen. De manier waarop widgets geplaatst kunnen worden hangt wel af van het telefoonmerk. Op een aantal apparaten van Samsung gaat het als volgt.
Klik hier... om verder te lezen.

     
ASCC ComputerClub
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Ongeveer 500 mensen hebben zich al aangesloten bij de club. U bent ook van harte welkom. Vooral als u iets wilt doen als vrijwilliger. Bijvoorbeeld hulp bij de inloop of organiseren van activiteiten. Ook leden met bestuurlijke en organisatorische kwaliteiten kan de ASCC goed gebruiken. Het gaat hierbij dus niet alleen om technische computerkennis. Meld u aan bij redactie@ascc.nl of voorzitter@ascc.nl.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!


ASCC Website:

http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.

Bereikbaar met het openbaar vervoer:
Metro 51 uitstappen Sacharovlaan.
Bus 357 uitstappen Westwijkplein.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...

    Disclaimer