ASCC Nieuwsbrief cursussen najaar 2018

Inschrijven voor de cursussen kan ook op tijdens de

vrijdagochtendinloop vanaf 14 september tussen 09:00 uur en 10:30 uur
of via de website www.ascc.nl  >cursussen en op de speciale inschrijfdagen op 6, 7 en 8 september. (zie punt 13)

 

Inhoud
1. Van de cursuscoördinator
2. Basiscursus Windows 10
 1. Van de cursuscoördinator
 2. Basiscursus Windows 10
 3. Cursus Windows 10 Verkenner
 4. MS Office Excel 2016
 5. Workshop Facebook
 6. Wat je met Google kunt
 7. Workshop Windows Edge en Mail
 8. Werken met iPad voor beginners
 9. Werken met iPad basiscursus
 10. Android tablet en smartphone
 11. Onderweg altijd alles bij u
 12. Foto's bewerken met Windows 10
 13. Inschrijven en aanmelden
 14. Inloop

Van de cursuscoördinator
Na een prachtige zomer is het nu tijd om na te denken over computers en cursussen. ASCC geeft u met deze extra nieuwsbrief direct inzicht in het cursusaanbod en maakt uw inschrijving makkelijker.
In deze nieuwsbrief staat een aantal cursussen, maar ook voor de niet vermelde cursussen kunt u zich natuurlijk inschrijven. Om deel te nemen aan onze cursussen heeft u geen lidmaatschap nodig. Iedereen is welkom!
Wilt u meer informatie over de cursussen of inschrijven, klik dan op de link in het artikel of ga naar www.ascc.nl/cursussen
Het ASCC-cursusboekje is beschikbaar bij alle wijkcentra, de Amstelland bibliotheken  Westwijk, Stadsplein en Uithoorn, het gemeentehuis en de UWV. Wilt u het totale cursusboekje als pdf-bestand downloaden? Klik dan hier...

Windows 10 is de nieuwste versie van Microsoft, de opvolger van Windows 7 en 8.1 en is geschikt voor pc’s, laptops en tablets. Heeft u redelijke kennis van Windows 10, maar weet u nog weinig van de nieuwe onderwerpen dan kunt u de Basiscursus volgen.
Meer informatie en direct inschrijven voor de basiscursus klik hier...

Begindatum: woensdag 19 september 2018 om 13:00 uur
 

     
3. Windows 10 Verkenner
4. MS Office Excel 2016
5. Workshop Facebook

In Windows verkenner leert u uw computer georganiseerd te maken en te houden zodat u nooit meer hoeft te zoeken naar een document of afbeelding. Ook dubbele bestanden zijn vaak een probleem in een computer.
De Windows Verkenner ‘begrijpen’ betekent dat u bewuster met de computer omgaat. Deze cursus is dus in feite essentieel. Voor meer informatie en inschrijven klik hier...


Begindatum: woensdag 31 oktober om 11:00 uur

De basiscursus is bedoeld voor diegenen die de basisprincipes van een spreadsheetprogramma willen leren. De lessen worden gegeven in MS Office Excel 2016 maar ook gebruikers van Libre Office Calc kunnen de cursus volgen. Wat gaat u leren? Werkomgeving, invoeren en corrigeren, werken met bestanden, verplaatsen van de celwijzer, selecteren, verplaatsen en kopiëren, functies, kolommen en rijen, opmaak enz. Tijdens de cursus zal gewerkt worden op een pc met Windows 10.
Meer informatie en direct inschrijven voor Basiscursus MS Office Excel 2016 klik hier...

Begindatum: donderdag 4 oktober 2018 om 11:00 uur

Workshop Facebook is een sociaal netwerk en maakt de wereld tot een dorp. U komt er veel oude bekenden en familie tegen. In uw omgeving zijn veel mensen die er plezier aan beleven misschien gaat u daar ook bij horen. Facebook zorgt bijna dagelijks voor een lach op uw gezicht. Facebook werkt op computers, tablets en smartphones en is niet gebonden aan een besturingssysteem.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor de Workshop Facebook klik hier...

Begindatum: dinsdag 4 december 2018 om 11:00 uur

     
6. Wat je met Google kunt
7. Workshop Internetbrowser Edge en Windows Mail
8. Werken met iPad voor beginners

Workshop Wat je met Google kunt! Google is een groot aantal App’s die nauw samenwerken. Een kleine greep uit de mogelijkheden: bellen, mailen, WhatsApp, streetview, navigatiesysteem. Wilt u net als wij totaal onafhankelijk van uw apparaat en locatie kunnen werken en alles altijd en overal ter beschikking hebben op uw computer, tablet of smartphone? Volg dan deze workshop en bevrijdt uzelf.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor deze workshop op uw tablet/smartphone klik hier...

Begindatum: dinsdag 18 september 2018 om 13:00 uur
 

Workshop Internetbrowser Edge en Windows 10 Mail
De afgelopen jaren is internet en e-mail een steeds belangrijkere rol gaan spelen. E-mails komen direct binnen in de juiste map en ongewenste e-mails worden eruit gefilterd. In deze cursus behandelen wij de internetbrowser Egde en het e-mailprogramma die standaard in Windows 10 aanwezig zijn.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor deze workshop
klik hier...


Begindatum: maandag 12 november 2018 om 13:30 uur

Steeds meer ontdekken mensen het gemak van een tablet computer.
Het gebruik is niet moeilijk, maar wel anders dan een gewone computer of een laptop. In deze praktijkgerichte beginnerscursus leert u in 5 lessen wat u met een iPad kunt doen en hoe u het apparaat kunt gebruiken. Zelf doen staat in deze cursus voorop. We behandelen de volgende onderwerpen: belangrijkste knoppen en symbolen, Wifi met Safari (de browser), App’s, mail enz.
Meer informatie en direct inschrijven
voor Beginnerscursus klik hier...
Begindatum: maandag 17 september 2018 om 09:30 uur

 
     
9. Werken met iPad Basiscursus
10. Android tablet smartphone
11. Onderweg altijd alles bij u.

In deze basiscursus leert u wat u met een iPad kunt doen en hoe u het apparaat kunt gebruiken. Zelf doen staat in deze cursus voorop. We behandelen o.a. Safari, Mail, Contacten, Camera, Video's, boeken en de App-store etc.
Hebt u al de nodige ervaring? En hebt u de onderwerpen die in de basiscursus zijn behandeld aardig onder de knie? Dan is het tijd voor de Vervolgcursus om zo uw kennis en vaardigheden op de iPad uit te breiden.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor de Basiscursus
klik hier...

Begindatum: maandag 17 september 2018 om 11:30 uur
 

Deze praktische beginnercursus is speciaal voor onervaren bezitters van een Android tablet/smartphone. Merken als Samsung, LG, Sony, HTC, Huawei, Motorola en ook Google zelf hebben Android. Dus geen Apple of Windows.
Neem deel aan deze cursus en ontdek wat het apparaat u allemaal te bieden heeft. In deze beginnerscursus leert u samen met uw docent uw eigen tablet te bedienen. Alles wordt op een groot scherm in een rustig temp voorgedaan en u krijgt een App waarmee u al het geleerde nog thuis eens op video kunt terugzien. Voor meer informatie en direct inschrijven voor deze cursus
klik hier...
Begindatum: dinsdag 18 september 2018 om 11:00 uur

Onderweg altijd alles bij u op tablet of smartphone” Deze praktische cursus is speciaal voor bezitters van een smartphone of tablet. De tablet is de nieuwste manier van multimediaal werken. Zowel zakelijk als privé is de tablet niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Neem deel en ontdek wat een tablet u allemaal te bieden heeft. Alles wordt op een groot scherm voorgedaan en u krijgt een App waarmee u al het geleerde nog thuis eens op video kunt terugzien.
Voor meer informatie en direct inschrijven voor de
basiscursus klik hier...

Begindatum: dinsdag 30 oktober 2018 om 11:00 uur

 

   
12. Foto's bewerken in Windows 10
13. Inschrijven
14. Inloop

In Windows 10 is een nieuw programma toegevoegd genaamd Foto’s, hiermee zijn uw foto’s prima en op een eenvoudige manier te bewerken. Het lichter maken, rechtzetten en ook schaduwpartijen wat naar voren halen, gaat met dit programma heel eenvoudig. Voor meer informatie en inschrijven klik hier...

 

 

 

U bent van harte welkom op onze informatie- en inschrijfdagen in Wijkcentrum Westend,Westwijkplein 3 in Amstelveen op

donderdag 6 september
van 19:00-21:00 uur of

vrijdag 7 september
van 09:00 – 12:00 uur en 

zaterdag 8 september
van 13:00 – 16:00 uur.
 
U kunt vragen over cursussen ook per e-mail sturen aan cursussen@ascc.nl.
Inschrijven via de website www.ascc.nl is ook mogelijk.

Tijdens de vrijdagochtend inloop (09.00 tot 10.30 uur) die weer start op vrijdag 14 september, bent u ook van harte welkom om in te schrijven voor een cursus of om lid te worden.

Op vrijdag 14 september van 09.00 uur tot 10.30 uur is voor leden de eerste inloop van het nieuwe ASCC-seizoen.

Leden zijn van harte welkom voor gratis hulp bij storingen aan laptop of vragen over tablet, smartphone, iPad of iPhone.

Weet u even niet hoe u iets moet doen op uw apparaat? Bent u lid? Kom dan gerust even langs. De ASCC vrijwilligers staan voor u klaar om u te helpen.

 ASCC

Wijkcentrum Westend Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn ongeveer 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

   ASCC Website:
   http://www.ascc.nl

De ASCC ComputerClub is gevestigd:
in wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.

ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht? 
Klik hier...