ASCC Nieuwsbrief mei 2018

Het digitale tijdperk is moeilijk en uitdagend!
Maar....heb geduld. Alles is eerst moeilijk voordat het makkelijk is!

Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.

Ons doel is dat ASCC leden maximaal participeren in de digitale samenleving.
We leven NU en NU is digitaal.

De clubmiddag is op dinsdag 15 mei van 14.00 tot 16.00 uur.
Inloopochtenden op vrijdagen 4 mei, 11 mei, 18 mei en 25 mei

Inhoud
1. Nieuwe secretaris
2. Informatie over cursussen
  1. Van de redactie
  2. Informatie over cursussen
  3. Clubmiddag
  4. Introductiemiddag Buurtkamer
  5. Mijnamstelveen.nl
  6. Windows 10 update
  7. Lid in de Orde van Oranje Nassau
  8. Felicitatie van het bestuur

 

Van de (nieuwe) secretaris.
In de vorige nieuwsbrief hebben Jan (voorzitter) en Wouter (bestuurslid PR en nieuwsbrief) zich aan u voorgesteld. Sinds de algemene ledenvergadering en de daaropvolgende bestuursvergadering ben ik secretaris van de ASCC. In deze nieuwsbrief stel ik mij aan u voor.

Mijn naam is Karel Rutgers. Ik woon in Amstelveen. Ik ben 66 jaar. Vorig jaar ben ik met pensioen gegaan. Ik had nog best willen doorwerken, want ik vond mijn werk leuk. Maar dat was in mijn bedrijf, door reorganisaties en inkrimping van personeel, niet mogelijk.
Om verder te lezen klik hier...

 

Van Maria Jasperse, cursusco÷rdinator
In september zijn de informatie- en inschrijfmomenten georganiseerd op de volgende data.
Donderdag 06-09-2018
tussen 19:00 en 21:00 uur
Vrijdag 07-09-2018
tussen 09:00 en 12:00 uur
Zaterdag 08-09-2018
tussen 13:00 en 16:00 uur
bij de ASCC ComputerClub in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.
U bent dan van harte welkom voor advies, informatie of inschrijven als lid of voor een cursus.
U kunt ook inschrijven via de website www.ascc.nl of persoonlijk langskomen op de vrijdagochtend inloop tussen 09:00 en 10:30 uur. Meer informatie over de cursussen is binnenkort beschikbaar op www.ascc.nl.

     
3. Clubmiddag

4. Introductiemiddag

5. Mijnamstelveen.nl

De clubmiddag in april werd bezocht door plusminus 40 leden. Henk Kesting heeft een presentatie gedaan over hoe je zelf een boek schrijft en uitgeeft. Veel mensen hebben in hun leven interessant werk gedaan, mooie reizen gemaakt of hebben een interessante familie. Onderwerpen waarvan men denkt en zegt, je zou er een boek over kunnen schrijven. Met deze presentatie is zo'n boek een stapje dichterbij gekomen. Na de pauze werd Quick-Assist gedemonstreerd. Dat is een tool in Windows 10 waarmee mensen op afstand hulp kunnen verlenen bij vragen over de de werking van de pc. De computer wordt dan simpelweg overgenomen door de hulpverlener op afstand en hij/zij kan dan het probleem oplossen.
De clubmiddag is 15 mei wordt de computer ontleed. Er wordt gekeken naar het inwendige en hoe je in Windows de gegevens van aanwezige onderdelen kunt bekijken. Het lijkt technisch en saai maar het is actueel, leerzaam en verhelderend. U mag dit niet missen.


 

Redactie 
De Buurtkamer KKP, Lindenlaan 75 Amstelveen organiseert in samenwerking ASCC Computerclub een gratis informatiemiddag op donderdag 17 mei van 13.00 tot 15.00 uur, inclusief een kopje koffie of thee!

U bent van harte welkom voor deze informatiemiddag die in het teken staat van de digitale wereld onder het motto "Toen, nu en straks"! Er wordt teruggekeken naar de ontwikkeling van computers van toen, naar het gebruik vandaag en de noodzaak daarvan in de toekomst.

Er is ook gelegenheid om eenvoudige vragen te stellen over laptop, tablet of smartphone. Computerstoringen en virussen kunnen deze middag niet worden behandeld. Neem bij vragen uw eigen laptop, tablet of smartphone mee!

Vrijwilligers gezocht!
Wilt u meedoen in de webredactie MijnAmstelveen: mail naar Hansdeweers52@gmail.com
Ook MijnAmstelveen zoekt vrijwilligers die het MijnAmstelveen-team komen versterken. Een ongebruikelijke oproep in deze nieuwsbrief, die wordt geplaatst onder het motto "Samen Sterker", waarmee de ASCC en Mijnamstelveen.nl samenwerken.

mijnamstelveen.nl is gericht op de Amstelveense samenleving. Ingezonden artikelen en persberichten worden dagelijks geplaatst op ÚÚn van de 6 rubrieken: Actueel, Sport,  Welzijn/ Zorg, Cultuur/Natuur, Gemeente/ politiek en Blogs. Bezoek de website door hier... te klikken.

     
6. Windows 10 update

7. Orde van Oranje Nassau

8. Felicitatie van het Bestuur

Er zijn inmiddels meerdere versies van Windows 10, dat voortdurend wordt door Microsoft wordt vernieuwd en verbeterd. Tweemaal per jaar wordt  een grote update uitgebracht. Hierdoor blijft het systeem up to date en actueel. Oudere Windowsversies worden niet meer ondersteund. Mensen moeten updates tijdig installeren om op ondersteuning te kunnen wil blijven rekenen. De eerste versie van Windows 10 wordt inmiddels niet meer ondersteund en van Windows 10 Anniversary Update verloopt de ondersteuning binnenkort.

Welke Windows 10 versie heeft u?
Om te controleren welke versie van Windows 10 u heeft kunt u een paar dingen doen. Uw actuele versienummer moet zijn 1703 of 1709. heeft u een lager nummer dan kunt u het beste uw pc snel bijwerken. Klik daarvoor op de Startknop > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Selecteer vervolgens: Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, worden deze nu ge´nstalleerd.

Henk Kesting benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau
Henk Kesting is op dag voor Koningsdag de eer te beurt gevallen te worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De burgemeester memoreerde de grote inzet van Henk bij het begeleiden van senioren in de digitale wereld in de ComputerClub ASCC. Henk, die dacht dat hij was uitgenodigd omdat een zeer goede kennis van hem zou worden onderscheiden, was compleet verrast. 

Het bestuur van de ASCC feliciteert Henk Kesting van harte met de onderscheiding (lid in de Orde van Oranje Nassau) die hem door de Koning is toegekend en waarvan de versierselen hem zijn opgespeld door de Burgemeester van Amstelveen. Het is een welverdiende onderscheiding. Henk was al in 1998 lid voordat de ASCC in 2001 werd opgericht. In het begin veel pionierswerk. Oude computers gekregen van de Rabobank en een kleine subsidie. Goed beleid zorgde voor een financieel gezonde club. Henk heeft de ASCC-website gemaakt en op peil gehouden tot 2016, heeft de thuishulp voor pc's georganiseerd, heeft cursussen ontwikkeld en gegeven.

Ook was hij altijd paraat bij de wekelijkse vrijdagochtend inloop, presenteerde vele onderwerpen op de maandelijkse clubmiddagen, was de technische man enzovoort, enzovoort. Een pilaar onder de ASCC. Kortom nogmaals een welverdiende Koninklijke onderscheiding.

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn rond de 500 leden, in leeftijd variŰrend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer