ASCC Nieuwsbrief april 2018
Het digitale tijdperk is moeilijk en uitdagend!
Maar....heb geduld. Alles is eerst moeilijk voordat het makkelijk is!
Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
De clubmiddag is op dinsdag 17 april van 14.00 tot 16.00 uur.

Inhoud
1. Van de (nieuwe) voorzitter
2. mijnamstelveen.nl
  1. Van de voorzitter
  2. Mijnamstelveen.nl
  3. Clubmiddag
  4. Navigatie
  5. Nepmail
  6. Introductie Wouter Smakman
  7. Vervolg Wouter Smakman
  8. Dankwoord

Sponsor de ASCC in één simpele muisklik.
De ASCC Krijgt via Sponsorkliks een klein percentage van de online bestellingen die u doet, terwijl u niets extra's betaalt. Vele bekende webshops zijn hierbij aangesloten zoals Bol.com, Intertoys, Bart Smit (denk aan cadeautjes voor de feestmaanden.

U kunt bestellen via www.sponsorkliks.com en daar intypen: "Amstelland Senioren ComputerClub". Ga vervolgens naar de webshop. Daar kunt u uw bestelling doen. Heel handig is ook om de sponsorkliks app op uw smartphone te downloaden. De ASCC is er ontzettende blij mee. Alvast bedankt.


Sinds de bestuursvergadering van 21 maart en de daaropvolgende bestuursvergadering mag ik mij de voorzitter van de ASCC noemen. In de volgende nieuwsbrief gaat Karel Rutgers zich voorstellen als de nieuwe secretaris. Voor zover nodig zal ik mij in dit artikel aan u voorstellen. Ik heet Jan Kleinsma. Ik ben ongeveer 5 jaar lid van de ASCC en heb mij met anderen als ondersteuner van het bestuur bezig gehouden met de redactie van de maandelijkse nieuwsbrief, de publiciteit en de PR en nog wat dingetjes. Vijf jaar activiteit is al weer een hele tijd, daarom had ik mij voorgenomen om per november aanstaande te stoppen met de ASCC om andere dingen te gaan doen. Maarrrr..... er was en is geen nieuwe voorzitter. Ik heb mij daarom beschikbaar gesteld. Ik ga aan de slag in samenwerking met het bestuur en ondersteuners en ik heb daar veel vertrouwen in. Er zijn zeker toekomstplannen. Zo heeft het bestuur samenwerking gezocht met de bibliotheek Amstelland en wordt in de maand mei bij wijze van proef een Android cursus georganiseerd in de bieb. Verder wordt op dit moment over samenwerking gesproken met het bestuur van mijnamstelveen.nl. U heeft in onze vorige nieuwsbrief al een artikel hierover kunnen lezen. Met de Buurtkamer het Keizer Karelpark wordt overlegd of op die locatie een informatiemiddag kan worden georganiseerd. Het zou mooi zijn als het ASCC-bestuur besluit om dit op meerdere wijkcentra in Amstelveen vorm te geven. Daar zijn dan wel nog meer ondersteuners bij nodig!

Redactie
Vrijwilligers gezocht!
Wilt u meedoen in de webredactie MijnAmstelveen: mail naar Hansdeweers52@gmail.com
Ook MijnAmstelveen zoekt vrijwilligers die het MijnAmstelveen-team komen versterken. Een ongebruikelijke oproep in deze nieuwsbrief, die wordt geplaatst onder het motto "Samen Sterker", waarmee de ASCC en Mijnamstelveen.nl samenwerken.

mijnamstelveen.nl is gericht op de Amstelveense samenleving. Ingezonden artikelen en persberichten worden dagelijks geplaatst op één van de 6 rubrieken: Actueel, Sport,  Welzijn/  Zorg, Cultuur/Natuur, Gemeente/politiek en Blogs. Bezoek de website door hier... te klikken.

     
3. Clubmiddag

4. Navigatie

5. Nepmail

De clubmiddag van 20 maart stond in het teken van de Algemene Ledenvergadering.De voorzitter Jannie Demaret heeft een uitgebreide uiteenzetting gegeven. Aan de orde zijn onder andere geweest het verslag van de Algemene Ledenvergadering 2017, het financiële overzicht en het Jaarverslag. Er was gelegenheid om vragen te stellen. Ingediende voorstellen zijn behandeld.

Tijdens de vergadering werden drie nieuwe bestuursleden ter goedkeuring voorgesteld aan de Algemene Ledenvergadering. De leden zijn akkoord gegaan met deze nieuwe bestuursleden. Zij werden allen door de voorzitter welkom geheten en succes gewenst met de bestuursfunctie.

Na afsluiting van de  Algemene Ledenvergadering was er nog gelegenheid voor de leden om elkaar informeel te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Het onderwerp voor de clubmiddag van april gaat worden: "Hoe schrijf ik zelf een boek?" en "Computerhulp op afstand bij Windows 10".

GEEN NAVIGATIE IN UW AUTO IN HET BUITENLAND? TOCH ZUINIG NAVIGEREN OP UW SMARTPHONE!
Google maps kunt u thuis voorbereiden in WIFI.

Stap 1.
Ga naar maps en zoek bijvoorbeeld Milaan in Offline gebieden.
Stap 2.
Er staan 3 streepjes als keuze menu.
Stap 3.
Pas de regio aan van uw bestemming.
Stap 4.
Download dit gebied, binnen de blauwe lijnen.
Zo rijdt u dan zonder onnodig MB’s te gebruiken. Gelukt ? Zo niet, op Youtube onder rubriek Google Maps Offline staan leuke filmpjes met uitleg (ook voor andere tips).
 

Pas op voor een nepmail van ING, waarin de bank zogenaamd uw account wil koppelen aan een nieuwe app. Dit is een phishingmail, waarmee cybercriminelen gegevens proberen binnen te halen.
‘ING lanceert haar nieuwe verbeterde app’, valt onder meer te lezen in de mail met als onderwerp: Vraag kostenloos uw ING app aan. ‘De app is compleet vernieuwd en gunstig voor de consumenten van ING. Niet alleen is er een nieuwe layout, er zijn ook talloze nieuwe functies bijgekomen.’ De Fraudehelpdesk heeft een voorbeeld van de mail.
Weggooien
Krijgt u deze mail? Gooi het bericht dan direct weg en reageer er ook niet op. Opent u de mail en klikt u door, dan bestaat het risico dat er kwaadaardige software wordt geïnstalleerd.

     
6. Introductie Wouter Smakman

7. Vervolg Wouter Smakman

8.Dankwoord

Beste leden van de Computerclub ASCC. Ik stel mij even aan u voor. Mijn naam is Wouter Smakman. Ik ben 5 jaar lid van de ASCC en wil wat meer voor de club gaan betekenen. Op de Algemene Ledenvergadering van 20 maart ben ik toegetreden tot het  bestuur van De ASCC voor de afdeling PR en de nieuwsbrief. Om maar meteen met de deur in huis te vallen.... wil ik  de ASCC-Kennisgroep onder jullie aandacht brengen. Die Kennisgroep is bedoeld om kennis te delen op computergebied met andere ondersteuners of leden van de ASCC.

De Kennisgroep komt meestal bijeen in het wijkcentrum Westend op de 2e woensdag van de maand. Als er onder u liefhebbers zijn die 'actief' willen meedoen met de ASCC en hun kennis willen verbreden of de al aanwezige kennis willen delen dan nodig ik u van harte uit om u aan te sluiten bij de Kennisgroep.
Uitruilen van kennis die u heeft, kan zorgen voor meer kennis bij u en de ander. Wij hebben er altijd koffie bij.

 


En een koekje! Met de verworven kennis en kennissen wordt u opgenomen in de kring van actieve leden. Zo gaan we samen de digitale toekomst in.
Liefhebbers die hun kennis op ongeacht welk onderdeel van computers, tablet of smartphone in de Kennisgroep willen delen. Kennisgroep bestaat uit ongeveer 20 leden. U kunt zich hiervoor nog aanmelden via redactie@ascc.nl Wilt U meer weten of heeft U vragen mail naar redactie@ascc.nl.

Als deelnemer aan de Kennisgroep wordt u uitgenodigd om actief lid te worden van de ASCC, door onder het motto "Leden helpen Leden" andere leden tijdens de inloop op vrijdag de inlopende leden verder helpen met hun vragen. Misschien vindt u het zo leuk dat u echt wilt meedenken over de gezamenlijke route naar de digitale toekomst. U bent dan van harte welkom.

Het nieuwe bestuur dankt Jannie Demaret voor haar inzet als voorzitter gedurende het afgelopen jaar. Jannie werd lid in 2001. Al snel werd zij notulist en ging zij cursussen geven en clubmiddagen verzorgen.  Zij werd vice voorzitter en het laatste jaar heeft zij de rol van voorzitter vervuld. Zij heeft de club door een moeilijk jaar geloodst met tal van nieuwe digitale ontwikkelingen.


Ook dankt het bestuur Marcelle Weisfelt voor haar werkzaamheden als
secretaris voor de afgelopen twee jaar haar verslagen waren nauwkeurig en verzorgd.

 

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn rond de 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer