ASCC Nieuwsbrief januari 2018

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
ASCC-Agenda januari 2018.
Inschrijf-
en informatiedagen zijn op:
Donderdag 4 januari van 19.00 tot 21.00 uur.
Vrijdag 5 januari van 09.00mtot 12.00 uur.
Zaterdag, 6 januari van 13.00 tot 16.00 uur.

vrijdag 12 januari 2018 van 09.00tot 10.30 uur de eerste inloopochtend.
Dinsdag 16 januari 2018 van 14.00 tot 16.00 uur clubmiddag.

De ASCC roept u op om actief lid te worden in het bestuur of de redactie!

Inhoud
1. Van de redactie
2. Inschrijven cursussen
 1. Van de redactie
 2. Inschrijven cursussen
 3. Clubmiddag 16 januari
 4. Gepensioneerden KLM en ASCC
 5. Spam
 6. Android tablets en accounts
 7. Apple tip
 8. DigiD app
 9. Windows verbinding met Wi-Fi
 10. Samen de digitale toekomst in
 11. Contributie incasso

Sponsor de ASCC in ÚÚn simpele muisklik.
De ASCC Krijgt via Sponsorkliks een klein percentage van de online bestellingen die u doet, terwijl u niets extra's betaalt. Vele bekende webshops zijn hierbij aangesloten zoals Bol.com, Intertoys, Bart Smit (denk aan cadeautjes voor de feestmaanden.

U kunt bestellen via www.sponsorkliks.com en daar intypen: "Amstelland Senioren ComputerClub". Ga vervolgens naar de webshop. Daar kunt u uw bestelling doen. Heel handig is ook om de sponsirkliks app op uw smartphone te downloaden. De ASCC is er ontzettende blij mee. Alvast bedankt.

Allereerst wenst de redactie u mede namens het hele ASCC-bestuur en alle ondersteuners alle goede wensen voor 2018. Wij wensen u goede gezondheid en hopen u weer regelmatig te mogen ontmoeten op de clubmiddag of bij de wekelijkse inloop op vrijdagochtend. U bent welkom bij de ASCC en wij hopen dat er dit jaar weer nieuwe mensen zich bij ons aanmelden voor clubondersteunende activiteiten, zoals de redactie voor de nieuwsbrief en website, maar ook als u ge´nteresseerd bent om een workshop of cursus te geven bent u van harte welkom in ons enthousiaste team, dat werkt aan een mooie toekomst van de computerclub.

 
Heeft u nog tips voor de redactie dan kunt u die mailen naar redactie@ascc.nl.
 

Van Maria Jasperse, cursusco÷rdinator
Computer een leven lang leren, samen de digitale toekomst in!
Het cursusaanbod voor het voorjaar 2018 is groot en divers.

Tijdens de informatie- en inschrijfdagen, die gepland zijn op donderdag 4 januari van 19:00 – 21:00 uur, vrijdag 5 januari van 09:00 – 12:00 uur en zaterdag 6 januari van 13:00 – 16:00 uur in wijkcentrum WESTEND – Westwijkplein 3 te Amstelveen, geven ASCC-docenten advies over welke cursus het beste bij uw kennisniveau aansluit.

Inschrijven via de website www.ascc.nl kan ook. Voor vragen kunt u mailen naar cursussen@ascc.nl
Het cursusboekje vindt u in de wijkcentra en bibliotheken in Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer, Gemeentehuis.

Liefst meer dan twintig cursussen/workshops zijn er georganiseerd. U kunt daarbij denken aan cursussen voor het gebruik van Android tablets en iPads, maar ook aan korte workshops zoals Wandelen en/of Fietsen met een App op uw tablet. U wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn van de diverse App’s. Ook zijn er cursussen Excel, foto’s bewerken met Windows 10,
.... lees verder

     
3. Clubmiddag

4. Gepensioneerden KLM en ASCC

5. SPAM

Op de clubmiddag van december heeft Ruud Vloeimans een boeiende uiteenzetting gegeven over de nieuw iPad van Apple A11. Getoond werd dat je met een stylus pen op de tablet een zelf gescand formulier kunt invullen. Ook werd een app van een Zweedse winkel voor woninginrichting (IKEA) gedemonstreerd waar je in een lege ruimte meubels uit de catalogus kunt plaatsen om te zien hoe het staat.

De eerste clubmiddag in het nieuwe jaar is op 16 januari van 14.00 tot 16.00 uur. In de pauze zijn de leden informeel bij elkaar om de nieuwjaarswensen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie, thee of drankje.
Aan het programma wordt nog gewerkt. Dat was bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief nog in ontwikkeling.

Redactie
Op 7 december is door de ASCC en de Vereniging Gepensioneerden van
de KLM een kennismakingsbijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst stond in het licht van de introductie van de ASCC-Computerclub bij de leden van de VG KLM. De bijeenkomst werd door enkele tientallen mensen bezocht. Ruud Blok hield een presentatie over de ontwikkelingen van de digitale wereld in de laatste decennia. "Toen, nu en straks" waren de kernwoorden bij zijn verhaal. Onder de nieuwe slogan van de ASCC "Samen de digitale toekomst in" werd aan de aanwezigen nut en noodzaak van computers, tablets, smartphones onder de aandacht gebracht.

Na de pauze heeft Jos Heemskerk een korte toelichting gegeven op de computerproblemen die tijdens de vrijdagochtendinloop voor de leden worden opgelost. Het laatste half uur hadden de KLM-ers de gelegenheid om rondlopend vragen te stellen aan de ASCC-ers, in te schrijven als lid of aan te melden voor een cursus of workshop. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst.
 

Van: Henk Kesting
Waarom krijg ik zoveel spam?
Een belangrijke oorzaak is, dat uw
e-mailadres is gevonden bij een datalek van internetbedrijven. Uw e-mailadres wordt dan “verkocht” aan spamverstuurders of aan anderen, die uw e-mailadres misbruiken.

U kunt dat zelf controleren door naar de website haveibeenpawned.com te gaan en daar uw e-mailadres in te tikken. Je krijgt dan meteen een reactie. Mijn Ziggo e-mailadres was gehackt bij Adobe, Dropbox en LinkedIn. Er valt niet veel aan te doen, want het kwaad is al geschiedt. Veranderen van e-mailadres is een oplossing, maar een hele klus, ook omdat het provider gebonden is.
Klik voor het hele artikel hier...

     
6. Android tablet en accounts

7. Apple tip

8. DigiD-app

Bron: Androidworld
De Accounts koppelen aan en verwijderen van je Android tablet.
Op je Android tablet kun je meer accounts aanmelden (en weer verwijderen) dan alleen een Google of Gmail account. Je kunt ook accounts van bijvoorbeeld Facebook, Twitter, LinkedIn of andere e-mail-providers aanmelden bij of toevoegen aan je tablet.

In dit artikel lees je hoe je meerdere accounts kunt koppelen en ontkoppelen aan en van je Android tablet. Ook vertellen we je waarom het handig is om een account te koppelen aan je tablet.

Waarom accounts koppelen? Om verder te lezen, klik hier...

Bron: Apple tips
macOS: Verborgen bestanden in Finder snel tonen met toetscombinatie.
macOS bevat veel verborgen bestanden die je als normale gebruiker niet te zien krijgt. Het gaat hier vooral om systeembestanden en mappen zoals .Trash, .profile en .bash. Dit zijn erg belangrijke bestanden voor een goede werking van macOS (OS X).

De bestanden zijn bewust verborgen voor het oog omdat het wijzigen of verwijderen van deze bestanden ernstige problemen kunnen veroorzaken.
Denk hierbij aan het corrupt raken van documenten, apps die niet meer werken of een compleet verstoord systeem. Als je weet wat je doet en je hebt een bepaald verborgen bestand nodig dan is het handig om te weten dat je deze bestanden kunt weergegeven in Finder.
Verborgen bestanden snel tonen met toetscombinatie op een Mac.
Om verder te lezen klik hier... U komt dan op op de site van Apple tips.

Redactie
Met de DigiD-app kunt u veiliger inloggen. De app is in maart 2017 in gebruik genomen en is sindsdien al meer dan 2 miljoen keer gebruikt. U kunt met deze app veilig inloggen bij alle overheidsdiensten. 
De app maakt inloggen met DigiD gemakkelijker. Sinds 17 juli is hij bij alle overheidsdiensten te gebruiken.

Wie de DigiD-app gebruikt, heeft geen wachtwoord of sms-code nodig om in te loggen bij overheidsdiensten. Op een smartphone is enkel een pincode nodig. De app is sinds 17 juli bij alle overheidsdiensten te gebruiken.
Hoe het werkt? Klik hier... verder te lezen en hier... om het stappenplan te doorlopen.

     
9. Windows verbinding met Wifi
10. Samen de digitale toekomst in
11. Contributie Incasso

Redactie
Wanneer u in Windows 10 verbinding wilt maken met een Wifi-netwerk selecteert u het pictogram of op de taakbalk rechtsonder. Nadat u verbinding heeft gemaakt, kunt u uw e-mail instellen, surfen op het web en nog veel meer online doen.

Als Wi-Fi niet beschikbaar is of u gewoon de zekerheid van een bekabelde verbinding wilt, kunt u gebruik maken van de Ethernetkabel. Sluit uw pc gewoon aan op uw router of modem en u kunt aan de slag. Als u problemen ondervindt bij het tot stand brengen van een verbinding gaat u naar: "Waarom kan ik geen verbinding met internet maken?" om te proberen het probleem op te lossen.

Met dit motto organiseert de ASCC-Computerclub de activiteiten voor het komende jaar. De ASCC-Computerclub gaat hier een rol als gids vervullen, omdat vanuit de maatschappij de zogenaamde “digitaliseringsdruk” steeds groter wordt. Bedrijven geven aan hun klanten een toegang, een portaal waarin zij alles zelf kunnen regelen en bijstellen.
 
Die bedrijven en ook de overheid gaan er vanuit dat iedereen een computer heeft, dat iedereen zijn zaken op orde heeft en ook begrijpt hoe je dat digitaal moet aanpakken. Hier ligt echter een grote vraag: hoe doe je dit als je de basis mist? Bij zowel laaggeletterden als bij hoogopgeleiden ontbreekt soms de kennis om hiermee aan de slag te kunnen gaan.
De ASCC-Computerclub legt graag uit hoe mensen zelfstandig en onafhankelijk kunnen deelnemen aan die digitale maatschappij. Dat doet de club via de clubmiddagen, met de maandelijkse nieuwsbrief, ..... lees verder
 

Van de penningmeester
In tegenstelling tot voorgaande jaren krijgt u voor de contributie dit jaar geen acceptgiro meer.

Acceptgiro's gaan verdwijnen uit het betalingsverkeer. Daarnaast is de ASCC al geruime tijd bezig met het vereenvoudigen van de administratie. Ook de financiŰle administratie. U heeft hierover al kunnen lezen in de eerdere nieuwsbrieven en de e-mail die u werd toegezonden op 19 december jl. In verband hiermee zullen wij in 2018 de contributie Ó 20 EURO eind januari innen via automatische incasso. Voor cursussen deden we dit al eerder. Mocht u bezwaar hebben tegen automatisch incasseren dan verzoeken wij u vriendelijk dit aan ons kenbaar te maken middels een e-mail voor 10januari 2018 aan ledenadministratie@ascc.nl

 

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

De ASCC heeft meer dan 500 leden, in leeftijd variŰrend tussen 44 en 99 jaar.

De club zoekt nog actieve leden voor bestuur en redactie. U bent van harte welkom


Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, 1187 LS Amstelveen.


ASCC Telefoonnummer:
06 45507821


Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer