ASCC Nieuwsbrief mei 2017

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier

BELANGRIJKE MEDEDELING! Er is geen inloop op 5 mei (Bevrijdingsdag) en
26 mei (de dag na Hemelvaartsdag).
In mei zijn er alleen nog inloopochtenden op vrijdag 12 en 19 mei van 09.00 uur tot 10.30 uur.

De clubmiddag is op dinsdag 16 mei van 14.00 tot 16.00 uur

 

Inhoud
1. Van de redactie
2. Nieuwe cursusseizoen 2017
 1. Van de redactie
 2. Nieuw cursusseizoen 2017
 3. Clubmiddag april en mei
 4. Chromecast
 5. Computerhulp op afstand
 6. GEVAAR! 'Gladde Praatjes'
 7. Veel vrije tijd?
 8. Windows10 tip
 9. Bluetooth
 10. Apple tip
 11. In-Traffic Reply

De penningmeester verzoekt hierbij de leden die nog de contributie (20 EURO) voor 2017 moeten voldoen dit te doen en op bankrekening
NL02 RABO 0382 359 50.
Heeft u hierover vragen?
Dan kunt u een email sturen naar  penningmeester@ascc.nl.
 

Het zomerreces staat voor de deur. Deze nieuwsbrief is alweer de laatste van het seizoen 2016/2017. Het betekent niet dat de interne clubactiviteiten stil liggen. Er wordt gedurende de zomer nog volop gewerkt aan het ontwikkelen, samenstellen en plannen van cursussen en workshops, het bijwerken en up to date houden laptops en andere ICT-zaken. Zo kunnen we het nieuwe seizoen weer een goede start geven. Om dat allemaal goed te doen wordt in deze nieuwsbrief geattendeerd op de mogelijkheid om iets als vrijwilliger voor de club te doen. Er is erg veel te doen en de ASCC heeft nieuw bloed nodig om de ontwikkelingen bij te houden en de activiteiten voort te zetten. Het is noodzakelijk dat er meer handjes komen om te helpen onder het motto Veel handen maken zwaar werk licht en veel werk weinig. Het is daarom dat we hier aandacht voor vragen in dit artikel van de redactie. Lees vooral het artikel 7 in deze nieuwsbrief 'Veel vrije tijd'. U bent van harte uitgenodigd te reageren.

Heeft u nog tips voor de redactie dan kunt u die mailen naar redactie@ascc.nl.

Van Maria Jasperse, cursuscoördinator
In het najaar 2017 start de ASCC het nieuwe cursusseizoen met cursussen en workshops voor Windows 10, Android tablets en smartphones, iPad/iPhone, Facebook, Fotoalbums maken, Foto- en Videobewerking en nog veel meer. De cursussen worden gegeven in kleine groepen en in een rustig tempo door deskundige en geduldige docenten. Kom eens langs voor informatie, advies en eventueel inschrijven in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen op:

Donderdag 7 september
tussen 19.00 en 21.00 uur;
Vrijdag 8 september
tussen 09.00 en 12.00 uur;
Zaterdag 9 september
tussen 13.00 en 16.00 uur;

U kunt  ook inschrijven via de website www.ascc.nl of in de maand mei persoonlijk langskomen op de vrijdagochtend inloop tussen 09.00 en 10.30 uur in het wijkcentrum Westend.

Het cursusboekje 'najaar 2017' met alle cursusinformatie is gratis beschikbaar in de wijkcentra en op het gemeentehuis en onze website www.ascc.nl.
Lees meer...

     
3. Clubmiddagen april en mei

4. Chromecast??

5. Computerhulp op afstand

De clubmiddag van april werd goed bezocht. Er waren veel nieuwe gezichten. Er stond een interessant onderwerp op het programma, dat niet uitsluitend te maken had met computers en alles wat daarbij hoort. 'Cretio' hield een presentatie over het levensdossier. Na de pauze werd de Cretio-website getoond met de werking en de digitale indeling van het levensdossier. Bent u na de lezing van Cretio ook nieuwsgierig geworden naar www.MijnLevensDossier.nl?
Vraag een code aan waarmee u de variant 'Veilig **' 3 maanden gratis en zonder verplichting kunt uitproberen, stopt automatisch.
Stuur een e-mail naar l.hormann@cretio.nl en vermeld:
- Uw naam en woonplaats
- Uw telefoonnummer
- Uw e-mailadres
- Onderwerp: code 3 maanden gratis variant Veilig
Daarna ontvangt u de code per e-mail.
Ook als u niet bij de presentatie was, kunt u de code aanvragen. De presentaties die de dames van Cretio hielden, staat binnenkort op de website van ASCC.
Eerder werd op een clubmiddag aandacht besteed aan Facebook. Hiervoor was zeer veel belangstelling. De clubmiddag van 16 mei wordt een vervolg hiervan en toont u de verschillen tussen Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp. U bent van harte welkom en wij hopen u tijdens de pauze weer informeel te kunnen ontmoeten.

Redactie
Wat is Chromecast?

Doe meer met je tv en geniet er meer van zonder een nieuwe tv te kopen. De ontwikkelingen in de digitale wereld gaan sneller. Sneller dan onze portemonnee kan bijhouden. Nieuwe nog geavanceerdere tv's met scherpere beelden zoals HD, UHD en SUHD volgen elkaar in een duizelingwekkend tempo op.
Meer mogelijkheden voor verbinding, Android tv's, smart tv's enzovoort, enzovoort. Internetvoorzieningen zitten tegenwoordig op de tv, zoals YouTube (films bekijken), jouw eigen foto's uit Google foto kunnen op de tv, je kunt gamen, enzovoort. De prijzen voor tv's zijn uiteenlopend, net als bijvoorbeeld bij auto's. Een nieuwe tv kopen hoeft niet steeds. Je kunt je tv namelijk behoorlijk moderniseren. En dat is mogelijk voor slechts 35 EURO, e prijs van een chromecast. Wat is een chromecast?
Chromecast is een apparaat voor mediastreaming dat je aansluit op de HDMI-poort van je tv. Je moet dus wel een HDMI kabel op je tv kunnen aansluiten.
Gebruik hiermee je bestaande mobiele apparaat en tv om je favoriete tv-programma's, films, muziek, sport, games en meer naar je tv te casten.
Lees meer...

Van Henk Kesting
Computer hulp op afstand in Windows 10.
In de club wordt voor hulp op afstand geregeld gebruik gemaakt van Teamviewer en dat werkt vaak prima. Een probleem daarbij is echter, dat er een programma moet worden geďnstalleerd door de hulpvrager en ondanks aanwijzingen lukt het de hulpvrager soms niet om dat te doen en kan de hulp niet gegeven worden. Sinds de laatste grote update van Windows 10 is zo’n functie echter standaard ingebouwd in Windows 10 en heet Quick Assist.

Het is te vinden onder Start-Accessoires-Quick Assist. Wanneer dat gekozen wordt verschijnt een venster met 2 keuzes, Ondersteuning krijgen en Ondersteuning geven.
Er kan via de telefoon gecommuniceerd worden. Het initiatief gaat uit van de Ondersteuning gever. Deze meld zich aan met zijn Microsoft account of Skype account en krijgt dan een cijfercode. De hulpvrager kiest voor Ondersteuning vragen en moet dan de cijfercode van de Ondersteuner ontvangen en intikken. Klik hier voor het hele artikel.

     
6. GEVAAR! Gladde praatjes.

7. Veel vrije tijd?

8. Windows tip

Bron: Computer Totaal aangeleverd H. Kesting
METHODE: aanbiedingen, quizzen, vriendschapsverzoeken, opdrachten van de baas en phishingmails
De mens speelt zoals gezegd een belangrijke rol bij security. Een oud gezegde bij IT’ers is dat veel problemen met computers, software en systemen een duidelijke oorzaak hebben.
Het probleem bevindt zich tussen de stoel en het toetsenbord: PEBCAK (Problem Exists Between Chair And Keyboard). Dit klinkt nogal neerbuigend en getuigt ook wel van de kloof die gaapt tussen techneuten en de gewone gebruikers die maar met technologie om moeten zien te gaan.
Lees verder...

Heeft u veel vrije tijd?
Bent u geďnteresseerd in de wereld van de digitale ontwikkelingen? Tablets, smartphones, laptops, pc's?
Wilt u meer weten over social media?
Bent u op zoek naar activiteiten en wilt u iets doen als vrijwilliger?
Heeft u kennis en ervaring in het gebruik van tablets, smartphones, Android, Windows en Google?
Heeft u ervaring op het gebied van lesgeven, bestuursfunctie, ondersteuningsactiviteiten?
Heeft u interesse om in een goede sfeer in een gemotiveerd team mee te denken, en samen te werken aan het bijhouden en uitdragen van de moderne digitale wereld?
Dan bent u welkom als bestuurslid, ondersteuner of cursusleider bij de ASCC-ComputerClub.
Nadere informatie kunt u vragen bij info@ascc.nl of tijdens werkdagen tussen 09.00-17.00 uur op 06-47880464

Bron: Computertotaal
F4: Maak optimaal gebruik van de super-sneltoets
In dit artikel zetten we de functietoets F4 eens extra in het zonnetje. Sommige trucjes ken je waarschijnlijk al, maar je steekt er zeker iets van op!

Door F4 op de juiste manier toe te passen, kun je bepaalde repeterende taken sneller uitvoeren en hoef je minder naar je muis te grijpen.

Lees verder...

     
9. Bluetooth
10. Apple tip
11. In-Traffic Reply app

Van: Ruud Blok
Wat is Bluetooth precies? Wat kun je ermee? Heb je het nodig? Bluetooth is een technologie die het mogelijk maakt om mobiele apparaten draadloos data bestanden te laten verzenden met een snelheid van maximaal 1 Mb per seconde en met een maximaal afstand van 10 meter. Met bluetooth is het bijvoorbeeld mogelijk dat headsets van mobiele telefoons draadloos worden.
Bluetooth is bedacht door een Nederlander en is later gaan samenwerken met een zweed.
De naam Bluetooth komt uit een sage waarin een Scandinavische koning de verschillende vikingstammen wist te verenigen tot één volk. Een hierbij opgelopen klap bezorgde hem een blauwe tand en de toepasselijke bijnaam ‘Blaetand’. Bluetooth is nu nog volop in ontwikkeling, en is nu dus nog niet zo heel bekend maar in de toekomst gaat er heel veel via deze weg gebeuren en wordt het dus veel bekender.
Lees meer...

Bron: Apple tips
Google Maps: Locaties, adressen en plaatsen bewaren in lijsten

Met behulp van de Google Maps applicatie kun je eenvoudig zoeken naar locaties, adressen en overige plaatsen. Uiteraard heeft Apple haar eigen Kaarten, maar toch kun je daarnaast ook Google Maps gebruiken. Google heeft namelijk andere opties en mogelijkheden zoals het controleren hoe druk het op een locatie is.

Een andere handige functie is het aanmaken van persoonlijke lijsten. Ga je bijvoorbeeld op citytrip naar Berlijn, dan kun je op voorhand al leuke plekjes uitzoeken en toevoegen aan een lijst. Ook kun je interessante plaatsen waar je bent geweest bewaren voor later.

Lees meer...  

Redactie
Mobiel bellen is tijdens het rijden niet toegestaan. Iemand werd door de politie op de bon geslingerd voor het mobiel bellen tijdens het rijden. Het verweer was dat de telefoon juist werd beantwoord om te zeggen dat hij later zou terugbellen omdat hij aan het rijden was hielp uiteraard niet. Bellen achter het stuur is bellen achter het stuur. De boete voor deze korte mededeling bedroeg 160EURO. Ook handsfree bellen leidt af van het verkeer.
De aandacht moet worden verdeeld en de auto gaat als het ware vanzelf 10 á 20 kilometer langzamer rijden. Mobiel bellen tijdens het rijden, ook handsfree is gevaarlijk.
Samsung heeft hierin meegedacht in dit veiligheidsprobleem en heeft een app ontwikkeld (In-Traffic Reply app) die ervoor zorgt dat de smartphone via gps detecteert dat je aan het verkeer deelneemt en automatisch bericht stuur dat je onderweg bent. Lees meer...

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door ASCC-ComputerClub.

De ASCC Computerclub houdt de ontwikkelingen bij in de digitale wereld en deelt die met de leden, organiseert cursussen voor Android tablets, iPads en smartphones, workshops voor Facebook en nog veel meer!

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

De ASCC-ComputerClub is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer