ASCC Nieuwsbrief februari 2017

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan hier
De clubmiddag is op 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur.
 

Inhoud
1. Van de redactie
2. Inschrijven cursussen
 1. Van de redactie
 2. Inschrijven cursussen
 3. Clubmiddag 21 februari
 4. Herhaalde oproep!
 5. Inloop
 6. WhatsApp data besparen
 7. Uw PC veilig wegdoen
 8. Windows tip
 9. Spraakassistent SIRI
 10. Apple tip
 11. Penningmeester

De redactie is voor deze nieuwsbrief weer druk in de weer geweest om nuttige onderwerpen te vinden. Als je goed om je heen kijkt zijn er voldoende onderwerpen te vinden die geschikt zijn voor de nieuwsbrief.
Het is meer de selectie van de juiste onderwerpen die de redactie bezig houdt.

Het zou mooi zijn als u als lezer van de nieuwsbrief ons voorziet van onderwerpen waarin u bent geïnteresseerd. De redactie gaat dan voor u op zoek naar de juiste informatie. Misschien bent u wel geïnteresseerd in spelletjes, tegenwoordige 'gamen' genoemd.

Heeft u nog tips voor de redactie dan kunt u die mailen naar redactie@ascc.nl.

Van Maria Jasperse, cursuscoördinator
U kunt zich nog inschrijven voor de volgende cursussen/workshops: Windows 10, Mappen en bestanden in Windows 10, Vervolg Android tablet, Foto’s, Video’s en Films op de iPad, Facebook, Google op uw tablet/smartphone, Nieuw - Veiligheid van de computer, Nieuw - Back-up met Sinctoy, Fotobewerking met Windows 10, PC Onderhoud en Beheer.

Informatie en inschrijven.
Voor inschrijven en/of informatie bent u van harte welkom op de vrijdagochtend inloop tussen 09:00 – 10:30 uur. Inschrijven via de website www.ascc.nl is ook mogelijk. U kunt uw vragen over cursussen ook per e-mail sturen aan cursussen@ascc.nl.

Voor volledig overzicht van de cursussen in het cursusboekje klik hier...

     
3. Clubmiddag 21 februari

4. Herhaalde oproep!

5. Inloop

De clubmiddag in januari is interessant geweest. Albert Bekker gaf een duidelijke uiteenzetting over de computer opschonen gelardeerd met wat grappige filmpjes. Van verschillende mensen kwamen positieve reacties. Na de pauze was het tijd voor een gezellig samenzijn van de clubleden en genoten we met elkaar van een drankje en een hapje.


De clubmiddag van dinsdag 21 februari begint zoals gewoonlijk om 14:00 uur. Op deze middag behandelt Ruud Blok iets over  Facebook en besteedt     aandacht  aan: Microsoft stopt met Windows Live Mail.... Wat nu?
Tussen deze onderwerpen is tijd ingeruimd voor een pauze waar de leden elkaar kunnen ontmoeten in de bar van het wijkcentrum Westend.

Van de voorzitter R. Vloeimans
Wij zoeken hulptroepen!

Bestuursleden: in verband met bestuurswisselingen komend voorjaar hebben wij nieuwe bestuursleden nodig. Wie wil ons team komen versterken?

Ondersteuners: voor de meeste bestuursleden hebben wij een ‘achtervang’. Ook daar kunnen wij uitbreiding goed gebruiken. Een goede gelegenheid om in de keuken van ASCC te kijken!

Docenten
: Wij zijn bezig om het cursusaanbod uit te breiden met korte workshops. Wie vindt het leuk om zo’n workshop te leiden?

Doe actief mee in onze club en meld u aan bij onze secretaris, Marcelle Weisfelt via het E-mailadres: secretariaat@ascc.nl

Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met de voorzitter via
e-mailadres voorzitter@ascc.nl of met een van de andere bestuursleden.

Tijdens de inloop kunt U langskomen met uw laptop, tablet of smartphone om problemen met die apparaten te laten verhelpen. Vaak lukt dat direct. Soms wordt er een vervolgafspraak gemaakt.


U kunt tijdens de inloop ook advies en informatie krijgen over de cursussen of daarvoor direct inschrijven. Dit geldt ook voor niet-leden dus neem gerust vrienden, kennissen of buren mee.
 

     
6. WhatsApp data besparen

7. Uw pc veilig wegdoen

8. Windows 10 tip

WhatsApp is een echte populaire chat-app op smartphones en vernieuwt voortdurend. Je kunt behalve berichtjes ook foto’s en video’s kunt sturen via WhatsApp naar je vrienden. Dat kost wel data en dus ben je eerder door de bundel. Er is een data besparende werkwijze.

WhatsApp downloadt altijd alle ontvangen foto’s, video’s en audiogesprekken. Dat kost data en dus geld. Vooral wanneer je gebruikmaakt van een beperkt dataplan kan je daar maar beter rekening mee houden. Dat kan als volgt. Door naar het instellingenscherm te gaan en op ‘Dataverbruik’ te drukken, pas je dit aan. Hier kun je verschillende soorten media kiezen om ze via wifi of 3G/4G te downloaden. Door hier voor wifi te kiezen, bespaar je datakosten.

Een oude Windows 10-computer die u niet meer wilt, kunt u verkopen of weggeven. Zorg dan wel dat alle persoonlijke bestanden van de pc gehaald zijn. Zo beschermt u uw privacy!


Gegevens beschermen
Op een computer zijn allerlei persoonlijke gegevens en bestanden te vinden. Als u een computer wegdoet zonder extra maatregelen, dan zijn die gegevens makkelijk toegankelijk voor de nieuwe gebruiker. Lees meer...

Bron: Computertotaal
Zo kun je app-notificaties uitschakelen in Windows 10.
Als je veel apps op je PC hebt staan of als er bepaalde instellingen ingeschakeld zijn, kun je flink wat notificaties krijgen. Gelukkig kun je eenvoudig app-notificaties uitschakelen in Windows 10.

In het Actiecentrum van Windows 10 krijg je heel handig in een oogopslag alle notificaties te zien. Sommige apps, zoals Facebook en Twitter, zijn erg scheutig met hun meldingen. En bloatware die zich op je computer kan bevinden stuurt regelmatig meldingen over abonnementen op antivirussoftware en andere ongewenste zaken.
Lees meer...
 

     
9. Spraakassistent SIRI
10. Apple tip
11. Penningmeester

Het Mobiel bankieren met spraakassistent Siri
Klanten van ING met een iPhone of iPad kunnen voortaan met spraakbesturing geld overmaken. In de app voor mobiel bankieren zit een nieuw onderdeel voor Siri, de spraakassistent van Apple.
Siri gebruiken om betalingen te doen vergt wel wat voorbereiding.

Zo moet de nieuwste versie van de ING-app gedownload zijn. Daarna moet Siri in het menu ‘Instellingen’ van de app worden aangezet. Bovendien moet de functie Siri wel aanstaan op de iPad of iPhone van de gebruiker (dat gaat via de app ‘Instellingen’). Als dat allemaal is gebeurd, kan er geld overgemaakt worden. Lees meer...

Bron: Apple tips
Snel toegang tot je favoriete website met een snelkoppeling op het beginscherm De meeste websites hebben ook een goede mobiele versie en misschien niet een eigen applicatie.

Daarom kun je ook eenvoudig een webpagina toevoegen aan het beginscherm van je iPhone of iPad. Via de snelkoppeling heb je nel toegang tot de website. Wanneer je namelijk op het icoon tikt, wordt deze onmiddellijk geopend in Safari.
De webpagina wordt ververst zodat je altijd de laatste informatie hebt.
Lees verder...

De meeste leden hebben hun contributie voor 2017 betaald, maar de penningmeester vraagt nog de aandacht hiervoor van die leden die dit nog moeten doen. 


De acceptgiro-kaarten zijn al naar de leden verstuurd. Tijdige betaling helpt het administratieve proces eenvoudig te houden en de clubkas op peil te houden.

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen

Waar is de ASCC gevestigd?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd: wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer