ASCC Nieuwsbrief februari 2016

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
De ASCC is gevestigd in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.
Let op!! De clubmiddagen in 2016 beginnen als vanouds om 14.00 uur.
De vrijdagochtend inloop  is van  09.00 tot 10.30 uur.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Cursusnieuws
 1. Van de redactie
 2. Cursusnieuws
 3. Clubmiddag 16 februari
 4. Nieuw leslokaal
 5. 'MIJN'
 6. WhatsApp waarschuwing
 7. Windows 8 stopt!
 8. Mobile TV-dienst Knippr
 9. Veilig Bankieren regels
 10. Apple tip
 11. Windows 10 tip   

De bedrijvigheid van de verhuizing is weer achter de rug. Tijdens de verbouwing en de verhuizingen is 'de verkoop gewoon doorgegaan', zoals de organisatie van de cursussen, het samenstellen van het cursusprogramma voor het voorjaar 2016, het bijhouden van de website en het maandelijks publiceren van deze nieuwsbrief. Een nieuw cursusprogramma werd gemaakt, de website bijgehouden en de nieuwsbrief werd maandelijks gepubliceerd. Tijdens de opening van het wijkcentrum Westend was er veel belangstelling voor onze computerclub. Nieuwe leden en cursisten zijn inmiddels van harte welkom geheten. In deze nieuwsbrief heeft de redactie weer tips en wetenswaardigheden opgenomen. Wij wensen u veel leesplezier. 

Heeft u opmerkingen over of ideeŽn en tips voor de nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar de redactie: redactie@ascc.nl.

Wij zien uw tips graag tegemoet.

CursuscoŲrdinator, Maria Jasperse
Nieuws van het cursusfront
De eerste voorjaarscursussen zijn de 25e januari gestart. Het aantal cursisten dat zich tijdens de openingsfestiviteit van Westend en de Informatiedagen hebben aangemeld was geweldig. Jammer dat er toch cursussen zijn die niet of nauwelijks aandacht krijgen. Er worden ons regelmatig vragen gesteld over het instellen van de mail op laptop of tablet, het verbeteren en verzenden van fotoís, het organiseren van computerbestanden, het samenvoegen van een adressenlijst tot adresetiketten in Word, erg praktische cursussen maar weinig mensen vinden deze onderwerpen belangrijk genoeg om zich voor deze cursussen in te schrijven.
U kunt zich nog steeds aanmelden d.m.v. het inschrijfformulier, via onze website (klik hier) of op vrijdagmorgen tijdens de inloopuren van 09:00 Ė 10:30 uur. Lees meer...

     
3. Clubmiddag 16 februari
4. Nieuwe leslokaal
5. 'MIJN'

De clubmiddag van 19 januari werd weer druk bezocht. Ruud Blok hield een interessante presentatie over 'MIJN' in de computerwereld. Dit in combinatie met de noodzaak van authenticatie in twee stappen. Zie ook  artikel 5 in deze nieuwsbrief.
Na deze presentatie was er voor de leden gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Op  de clubmiddag van 16 februari zal Albert Bekker uitleg geven over nut en noodzaak van een goede back-up en hoe u partities kunt maken. De ASCC-leden zijn van harte welkom op deze clubmiddag die begint om 14.00 uur. Voor een drankje in de pauze krijgt u een consumptiebon.

Redactie
Tijdens de openingsdag van het nieuwe wijkcentrum Westend kon het nieuwe computerleslokaal worden bekeken. De nieuwe laptops die onlangs zijn aangeschaft stonden opgesteld. Het lokaal is zo ingericht dat de cursisten altijd goed zicht hebben op de docent en het het geprojecteerde beeld.De laatste clubmiddag heeft Ruud Blok een presentatie gegeven over 'mijn' op internet. In dit artikel kunt u alles nog eens nalezen. Alles op internet draait om efficiŽntie en veiligheid. 'MIJN' biedt een gebruiksvriendelijke online omgeving waarbinnen zij al hun zaken eenvoudig zelf kunnen afhandelen:
van het zelf antwoord vinden op hun vraag in de kennisbank (eventueel begeleid door een beslisboom), status, contract- of factuurgegevens inzien, en zelf online gegevens wijzigen of zaken aanvragen (zoals nieuw wachtwoord, factuur en storing inzage etc.). Lees meer...
 

     
6. WhatsApp waarschuwing!
7. Windows 8 stopt!
8. T-Mobile TV-dienst Knippr

Kijk uit voor misleidende WhatsApp-berichten. Smartphonegebruikers opgelet!
Berichten waarin staat dat uw WhatsApp is verlopen, zijn misleidend. Ga er niet op in want in werkelijkheid sluit u een duur sms-abonnement af.
De laatste tijd krijgen steeds meer mensen de melding op hun telefoon dat WhatsApp verlopen is. Maar let op, dit bericht is vals. Het bericht komt tevoorschijn wanneer u een internetpagina opent op uw mobiel.  Direct verschijnt er een venster.
Lees meer...

De ondersteuning Windows 8 stopt!
Het is zover, Microsoft stopt met Windows 8. Om verwarring te voorkomen: Windows 8.1 blijft natuurlijk wel ondersteund! De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier! Ruim van tevoren aangekondigd door Microsoft, breekt het moment nu dan aan.
Wie nu nog Windows 8 gebruikt moet het zonder veiligheidsupdates stellen. De oplossing is eenvoudig  en ligt voor de hand: updaten naar Windows 8.1. Het kan gratis en moeiteloos. Op de volgende manier:
Lees verder...
 

T-Mobile begint tv-dienst Knippr
Begin 2016 gaat Knippr van start, een nieuwe televisiedienst van T-Mobile. De dienst zal een basispakket aan tv-zenders bieden die de klant zelf kan aanvullen.
Knippr wordt een dienst met een basisaanbod aan televisiezenders. Daar kunnen zenders per stuk aan worden toegevoegd. De zenders zitten niet in vaste pakketten, dus klanten krijgen alleen tv-zenders die ze zelf graag willen hebben. De dienst wordt zelfstandig, er zit dus geen internet- of telefoonabonnement aan vast.
Lees meer...

     
9. Veilig Bankieren regels
10. Apple tip
11. Windows 10 tip

Waarover gaan deze regels?
Elektronisch bankieren en elektronisch betalen moeten veilig zijn. Denk aan internet- en/of mobiel bankieren, betalen bij betaalautomaten in winkels en geld opnemen bij de geldautomaat.
De bank heeft hierin een belangrijke taak, maar u ook. Wat u moet doen, vindt u in deze veiligheidsregels.
Waarom is het belangrijk dat u zich houdt aan deze regels?
U vermindert sterk de kans dat u het slachtoffer wordt van fraudeurs als u de regels opvolgt. Het is voor consumenten wettelijk geregeld dat een bedrag dat zonder uw toestemming van uw bankrekening is afgeschreven, door de bank wordt vergoed. de regels opvolgt.
Lees verder...

Bron: Computer Totaal
Apple tip.
Loopt je iPhone vast? Dit is de oplossing
Een vastgelopen iPhone kan bij veel mensen het zweet doen uitbreken. Er zijn een paar methodes om je telefoon weer aan de praat te krijgen.

Ondanks het geavanceerde besturingssysteem en de afstemming van de software en hardware, blijft de iPhone gewoon een computer.
Dat betekent dat het apparaat af en toe vastloopt, het scherm niet meer reageert of er andere ongewenste dingen gebeuren.
Lees verder...

 

Bron: Computer Totaal
Zo kun je websites toevoegen aan het Windows 10 startmenu
Het startmenu van Windows 10 is heel handig en gebruiksvriendelijk omdat je het op eenvoudige wijze naar wens kunt aanpassen, zodat je snel de apps of informatie kunt vinden die je frequent nodig hebt.

De meeste mensen hebben echter ook een aantal websites die ze heel regelmatig gebruiken, en het zou dan ook handig zijn om deze in het startmenu te zetten in plaats van alleen de lijst met Favorieten in de browser.
Lees verder...

     
ASCC
Westwijkplein 3, Amstelveen
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variŽrend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd:
wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer