ASCC Nieuwsbrief januari 2016

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
De ASCC is verhuisd naar het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.
Let op!! De eerste clubmiddag in 2016 vindt plaats op dinsdag 19 januari om 14.00 uur.
De eerste vrijdagochtend inloop in 2016 is op 22 januari om 09.00 tot 10.30 uur.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Cursusnieuws
 1. Van de redactie
 2. Cursusnieuws
 3. Clubmiddag 19 januari
 4. Modernisering ASCC
 5. Verhuisimpressie
 6. Authenticatie wat is dat?
 7. Vrijdagochtend inloop
 8. ips voor Google Maps
 9. Microsoft Ondrive
 10. Apple tip
 11. Windows 10 tip

   

Dit is de eerste nieuwsbrief van het jaar 2016. Een jaar met veranderingen waarvan in deze nieuwsbrief melding wordt gemaakt. Zo heeft de ASCC de nieuwe locatie aan het Westwijkplein betrokken. Voor de cursussen zijn tien nieuwe laptops aangeschaft. Verder in deze nieuwsbrief weer Apple en Windows tips en een belangrijke artikel over Onedrive van Microsoft. Ook en artikel over authenticatie, dat een onderdeel is van de presentatie op de clubmiddag. Een kleine fotocollage is opgenomen voor een impressie van de verhuizing.

Heeft u opmerkingen over of ideeën en tips voor de nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar de redactie: redactie@ascc.nl.

Wij zien uw tips graag tegemoet.

Van de cursuscoördinator
Tijdens de informatie- en inschrijfdagen, die gepland zijn op
donderdag 14-01 van 19:00–21:00 uur,
vrijdag 15-01 van 09:00–12:00 uur en
zaterdag 16-01 van 13:00–16:00 uur in het nieuwe wijkcentrum WESTEND – Westwijkplein 3, Amstelveen, geven ASCC-docenten advies over welke cursus het beste bij uw kennisniveau aansluit. Inschrijven kan ook via de website www.ascc.nl/cursussen. Voor vragen kunt u mailen naar cursussen@ascc.nl.


Het cursusaanbod voor het voorjaar 2016 is groot en divers. Liefst meer dan twintig cursussen zijn er georganiseerd. U kunt daarbij denken aan cursussen voor het gebruik van Android tablets en iPads, maar ook aan workshops Facebook, waar u wordt uitgelegd wat de mogelijkheden zijn en...  lees verder...
 

     
3. Clubmiddag 19 januari
4. Gelukkig Nieuwjaar!
5. Verhuisimpressie

De clubmiddag van 19 januari wordt voor het eerst gehouden in de nieuwe locatie in het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.
Voor de pauze zal Ruud Blok een interessant onderwerp bespreken dat gaat over authenticatie.
Wat dat is? U kunt In deze nieuwsbrief kunt u   alvast een artikel van zijn hand hierover lezen.

Na de pauze zijn de leden van harte welkom op de door de ASCC georganiseerde nieuwjaarsborrel. Zij kunnen elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje en computernieuws of andere wetenswaardigheden met elkaar uitwisselen.
 

Voorzitter Ruud Vloeimans
Beste ASCC-leden,
Namens bestuur en ondersteuners wens ik u allen een voorspoedig en gezond 2016! In dit nieuwe jaar gaat er weer het nodige veranderen in onze vereniging. De nieuwbouw van wijkcentrum Westend is inmiddels gereed en wij zijn verhuisd naar een mooi lokaal op de 1e verdieping.
Een belangrijke verandering is, dat wij niet meer de enige gebruikers zullen zijn van het computerlokaal. Wij zullen de ruimte moeten delen met andere gebruikers van Westend.
Daartoe hebben we nieuwe computers moeten aanschaffen: laptops in plaats van de vertrouwde desktops. De nieuwe laptops kunnen we achter slot opbergen als wij het lokaal niet gebruiken.
Op dit moment zijn we bezig de laptops gereed te maken voor het aanstaande cursusseizoen, nog een hele klus waar onze technische mensen hun handen aan vol hebben. Lees verder...


De afgelopen maand is veel werk verzet voor de verhuizing naar de nieuwe locatie en de afschaffing van de oude pc's en ingebruikneming van de nieuwe laptops.


Verhuisdozen inpakken, verplaatsen, uitpakken, opruimen, pc's voor laptops vervangen. Een drukte van belang.

     
6. Authenticatie wat is dat?
7. Vrijdagochtend inloop
8. Tips voor Google Maps

Authenticatie is het proces waarbij iemand nagaat of een gebruiker, een andere computer of applicatie daadwerkelijk is wie hij beweert te
zijn.

Bij de authenticatie wordt gecontroleerd of een opgegeven bewijs van identiteit overeenkomt met echtheidskenmerken, bijvoorbeeld een
in het systeem geregistreerd bewijs. De authenticiteit van het object moet worden nagegaan. Een computer met daarvoor ontworpen applicaties
kan hierbij helpen. Lees meer...

De ASCC is verhuisd naar het wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3, Amstelveen.

De oude vertrouwde computers staan gereed om te worden geleegd.

U bent vanaf vrijdag 22-01 tussen 09.00 en 10.30 uur weer welkom bij de ASCC met uw computer- problemen. 

Bron: ComputerIdee, nr 1 15-29 dec 2015
…Google Maps op uw mobiele apparaat.
De app Google Maps, gratis te downloaden van de officiële stores, is erg populair, vooral op Android – maar ook op de iPhone en de iPad. Met
de volgende tips haalt u nog meer uit deze handige app. Android wordt als voorbeeld genomen, maar heel wat tips gelden ook voor iOS.

1.
Zoekt u wel vaker een route naar vaste locaties, zoals uw werk of uw eigen woning vanuit verschillende vertrekpunten? Dan legt u die
locaties eenvoudig vast in Maps. Zorg er wel voor dat de functie locatiegeschiedenis is geactiveerd en dat u bij Google bent aangemeld. Tik
vervolgens het menuknopje aan in Maps en kies Mijn plaatsen. Tik Thuis aan,..... Lees verder...
 

     
9. Microsoft Onedrive
10. Apple tip
11. Windows 10 tip

Maakt u gebruik van de clouddienst van Microsoft Onedrive? Dan is dit artikel belangrijk voor u. In november kondigde Microsoft aan dat de hoeveelheid gratis opslag voor de gebruikers zou worden verminderd van 15GB naar 5GB. De reden hiervoor was dat er gebruikers waren die misbruik maakten van deze clouddienst.
Met het verminderen van de gratis opslag heeft Microsoft veel kritiek geoogst. Hierdoor keert het concern (ten dele) terug op zijn schreden terug.  Maakte u al gebruik van Onedrive, dat kunt u uw gratis 15GB behouden, door hier te klikken. U wordt dan doorgeleid naar Onedrive en daar verder begeleid.
 

Bron: appletips
Apple tip.
Aanrader: Een iPhone, iPad of iPod updaten via iTunes. Je hebt het ons al vaker horen zeggen, wanneer er een nieuwe versie van iOS is kun je deze het beste installeren via iTunes.

Het klinkt vreemd, omdat je via Instellingen? Algemeen? Software-update de update ook kunt uitvoeren. Echter dit brengt vele nadelen met zich mee.
Lees meer...


Bron: Computer Totaal
Maak Windows 10 nog beter in 9 stappen. Hoewel we zeker enthousiast zijn over Windows 10, is het niet perfect. Gebruik je elke dag dan kom je al snel toch wel een paar vervelende zaken tegen.

Zaken die niet werken zoals beloopfd of zoals je zou verwachten. Gelukkig staat niets je in de weg om Windows 10 nog beter te maken. Lees meer...

     
ASCC
De tijdelijke locatie
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variërend tussen 44 en 99 jaar.

Wilt u meer informatie of lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier! Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
is gevestigd:
wijkcentrum Westend,
Westwijkplein 3, Amstelveen.Heeft u de ASCC-pagina in Facebook al bezocht?
Klik hier...
    Disclaimer