ASCC Nieuwsbrief cursussen maart 2015

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
U kunt nog inschrijven voor de cursussen in deze nieuwsbrief via de website of op de vrijdagochtendinloop
tussen 09.00 uur en 10.30 uur.

Inhoud
1. Van de cursusco÷rdinator
2. PC-beheer en onderhoud
 1. Van de cursusco÷rdinator
 2. PC-beheer en onderhoud
 3. Android besturingssysteem
 4. Foto- en beeldbewerking
 5. Doe meer met Google
 6. Creatief met Word
 7. Algemene cursusinformatie
 8. Werken met iPad
 9. Fotoalbums maken
 10. Vervolgcursus Android
 11. Vervolgcursus iPad

In deze nieuwsbrief staan alle ASCC- cursussen vermeld. Wilt u meer informatie over een cursus of inschrijven, klik dan op de link in het artikel. U komt dan direct op de juiste cursuspagina op de website van AanZ. Er zijn cursusboekjes beschikbaar in de wijkcentra, gemeentehuis en UWV. Wilt u het cursusboekje als pdf-bestand downloaden?  Klik dan hier...  Voor vragen over cursussen kunt u een e-mail sturen naar cursussen@ascc.nl. U kunt zich ook inschrijven op de vrijdagochtendinloop tussen 09.00 uur en 10.30 uur.
 

Start maandag 2 maart 2015. Elke computer heeft onderhoud nodig. U voorkomt zo dat uw computer trager gaat werken en zelfs vast gaat lopen.
Door uw computer goed te onderhouden kunt u dit probleem voorkomen Wij gebruiken de nieuwste en beste onderhouds-programma’s die u op een cursus CD krijgt aangeboden incl. het antivirus-programma van AVG 2105. Ook beveiliging, Systeem en bestandsback-up komen aan de orde.
Meer informatie en direct inschrijven: Cursus PC Beheer en Onderhoud
 

     
3. Android besturingssysteem
4. Foto- en beeldbewerking
5. Creatief met Word
Start dinsdag 3 maart 2015. Deze praktische cursus is speciaal voor onervaren bezitters van een Android tablet/smartphone. Merken als Samsung, LG, Sony, HTC, Huawei, Motorola en ook Google zelf hebben Android. Dus geen Apple of Windows.
Neem deel aan deze cursus en ontdek wat het apparaat u allemaal te bieden heeft. U leert de mogelijkheden, tips en trucs en .... een scala aan leuke en nuttige App’s. In deze cursus leert u samen met uw docent uw eigen tablet te bedienen. Alles wordt op een groot scherm in een rustig temp voorgedaan en u krijgt een App waarmee u al het geleerde nog thuis eens op video kunt terugzien.
Meer informatie en direct inschrijven:
Beginnerscursus Android besturingssysteem tablet/smartphone
 

Start woensdag 4 maart 2015. Het betreft hier een vervolgcursus voor gevorderden die de basiscursus Adobe Photoshop Elements hebben gevolgd of een vergelijkbare kennis hebben van een uitgebreid fotobewerkings- programma. Kennis van Irfanview of Picasa is niet voldoende. In de cursus wordt Adobe Photoshop Elements 12NL gebruikt. We gaan proberen het maximale uit een foto te halen (technisch en creatief). De cursus wordt u ook aangeboden op YouTube in de vorm van instructiefilmpjes en op de website van de docent. Kennis van een foto- bewerkingsprogramma is aanbevolen.
Meer informatie en direct inschrijven:
Vervolgcursus Digitale foto - en beeldbewerking

Start woensdag 4 maart 2015.
Het programma Word 2007/2010 heeft vele mogelijkheden. Het hoeft dus niet alleen gebruikt worden om een briefje te maken. We maken: uitnodigingen, boekjes op A5 formaat, ansichtkaarten, visitekaartjes, wenskaartjes, kalenders, folders en nog andere zaken die u zelf graag wilt maken. Ook het maken van etikettenstickers vanuit een adressenbestand voor het versturen van bijv. uitnodigingen, verjaardags-kaarten en (vakantie)ansichtkaarten wordt behandeld. Het bezit van een USB-stick wordt zeker aangeraden. U kunt uw USB-stick namelijk meenemen naar de cursus om daar uw oefeningen in op te slaan. Als cursusmateriaal ontvangt u een cursusboek.
Meer informatie en direct inschrijven:
Creatief met Word

 
     
6. Doe meer met Google
7. Algemene cursus informatie
8. Werken met iPad
Start donderdag 5 maart 2015.
Google kennen we vooral van de zoekmachine die vrijwel iedereen gebruikt. In deze cursus leert u hoe u de zoekmachine effectiever kunt gebruiken zodat u snel en doeltreffend vindt wat u zoekt. Maar er is meer dan zoeken alleen. We gaan u laten kennismaken met Gmail en met de Agendafunctie van Google. U gaat Google Maps en Google Earth ontdekken, routebeschrijvingen maken en u leert Street View te gebruiken.
Op deze wijze kunt u bv. nauwkeurig uw populaire vakantiebestemming al bekijken incl. weer en klimaat omstandigheden en zelfs populaire gebouwen kunt u in 3D formaat bewonderen.
Meer informatie en direct inschrijven: Doe meer met Google...Computers! Een leven lang leren. Iedereen kent het gezegde: "men is nooit te oud om te leren". Straks zorg op afstand en omgaan met de eenzaamheid is het gebruik van een tablet noodzakelijk en een uitkomst.
Het volledige cursusoverzicht...

Start maandag 9 maart 2015.
Steeds meer senioren ontdekken het gemak van een tablet computer.
Het gebruik van een tablet is niet moeilijk, maar wel anders dan een gewone computer of een laptop.
In deze cursus leert u wat u met een iPad kunt doen en hoe u het apparaat kunt gebruiken. Zelf doen staat in deze cursus voorop. We behandelen o.a. Safari, Mail, Contacten, Camera, Video's, boeken etc. Uiteraard gaan we ook een kijkje nemen in de App-store.
U krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Wij bevelen het boek ‘iPad voor Senioren’ aan van Visual Steps.
Meer informatie en direct inschrijven:
Werken met een iPad
     
9. Fotoalbums maken
10. Vervolgcursus Android
11. Vervolgcursus iPad

Start maandag 9 maart 2015. Uw vakantiefoto's afdrukken en in een album plakken is eigenlijk niet meer van deze tijd. Met behulp van uw computer kunt u vandaag de dag de mooiste fotoalbums maken, die een lust voor het oog zijn. In deze cursus gaan we samen met u stap voor stap een fotoalbum op de computer maken. U leert uw foto's ordenen, de bladzijden vullen en de formaten aanpassen.
Ook achtergronden komen aan de orde en u leert hoe u uw teksten in het album kunt plaatsen. Een mooie omslag voor het album maakt het compleet.
Wij stellen foto's voor u beschikbaar, maar als u dat wilt kun u uw eigen foto's op een USB-stick meenemen en daarmee aan de slag gaan.
Meer informatie en direct inschrijven:
Cursus Fotoalbums maken.

Start dinsdag 17 maart 2015. Deze praktische cursus is speciaal voor bezitters het Android besturings-systeem. Tablet en smartphone zijn de nieuwste manier van multimediaal werken. Zowel zakelijk als privÚ is de tablet niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. In 5 lessen van 1 1/2 uur wordt u wegwijs gemaakt op uw apparaat. Neem deel aan deze cursus en ontdek wat het apparaat u allemaal te bieden heeft. U leert de mogelijk-heden, tips en trucs en .... een scala aan leuke en nuttige App’s. In deze cursus leert u samen met de docent en ondersteuner uw eigen apparaat personaliseren. Alles wordt op een groot scherm voorgedaan. Verder krijgt u een website link waarmee u al het geleerde nog eens op video terug kunt zien.
Meer informatie en direct inschrijven:
Vervolgcursus Android tablet en smartphone.

Start donderdag 19 maart 2015. Hebt u al de nodige ervaring met het werken op de iPad? En hebt u de onderwerpen die we op de basiscursus hebben behandeld aardig onder de knie? Dan is het tijd om uw kennis en vaardigheden op de iPad uit te breiden. Het programma wordt voor een groot deel door uzelf bepaald. Waar wilt u meer van weten? Wat lukt nog niet zo goed? Leg dat nog eens uit? Kunnen we dat nog eens oefenen? Of het nu gaat over Mail, Foto's, Muziek, of een wat lastiger onderwerp als iCloud? Het kan allemaal.
Voorop staat dat u zoveel mogelijk plezier met uw iPad beleeft!
Meer informatie en direct inschrijven:
Vervolgcursus werken met een iPad.

 

   
ASCC
Nieuwe tijdelijke locatie
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub of kortweg de ASCC.

Het is een Club van meer dan 500 leden, variŰrend in leeftijd van 41 tot 98 jaar!!!

Ook lid worden? Klik dan op deze link...


Wees zuinig met papier!
Bezint eer ge print!


Voor vragen over cursussen kunt u de cursusco÷rdinator bereiken via cursussen@ascc.nl.

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub Vanaf 5 januari 2015 tijdelijk gevestigd: Asserring 188, 2e etage
1187 KL Amstelveen


tel.:020 - 6434444
(LET OP: uitsluitend voor zaken, die het wijkcentrum betreffen en geen algemeen telefoonnummer voor de ASCC!)
U kunt nog inschrijven via de de website www.ascc.nl of op de vrijdag- ochtendinloop tussen 09.00 uur en 10.00 uur.