ASCC Nieuwsbrief april 2015

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
Let op! Let op! Op vrijdag 3 april 2015 is het Goede Vrijdag. Er is dan geen inloop!
De clubmiddagen vinden voortaan plaats van 13.30 uur tot 15.30 uur.
De ASCC is tijdelijk gevestigd op het adres Asserring 188, 1187 KL Amstelveen.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Sloop en opbouw Westend
 1. Van de redactie
 2. Sloop en opbouw Westend
 3. Clubmiddag 21 april
 4. ASCC Bestuurswisseling
 5. Wifi Hotspots
 6. PC tip
 7. Vrijdagochtend inloop
 8. Apple tip
 9. Samsug Galaxy S6 Edge
 10. Uw geheugen vol?
 11. Hoog nodig!
   

In deze nieuwsbrief is vanaf nu opgenomen een fotogalerij met de voortgang van de sloop en opbouw van Westend. Zo blijft u goed op de hoogte van de voortgang. Verder zijn er weer handige tips voor pc en tablet. En de gang naar het toilet! Ook is er aandacht voor de allernieuwste smartphone van Samsung. Een clublid leverde een artikel in met zijn ervaring op het gebied van geheugen in de smartphone. Wij hopen u hiermee weer te hebben voorzien van actueel nieuws en de nodige tips. Heeft u tips of suggesties dan nodigen wij u uit deze te mailen naar redactie@ascc.nl.


Meer foto's... sloop en verbouwing Westend

     
3. Clubmiddag 21 april
4. ASCC bestuurswisseling
5. Wifi hotspots

De clubmiddag is van 13.30 tot 15.30 uur.
Op de clubmiddag van 21 april gaan we u meer vertellen over Facebook.
Ruud Blok neemt u mee langs verschillende onderdelen: Wat is  Facebook? Wat kan ik ermee doen? Hoe kan ik me aanmelden? Hoe zorg ik dat mijn privacy beschermd wordt? En natuurlijk kunt u al uw vragen kwijt.
U bent van harte welkom op 21 april om 13:30 uur.
Locatie: Westend, Asserring 188, 2e etage. Er is een lift aanwezig.
En: wij bieden u een gratis pauzedrankje aan!
 

Van Ruud Vloeimans (voorzitter)
Op de Algemene Ledenvergadering van 17 maart 2015 is Rob van de Vijver benoemd als nieuw bestuurslid van onze vereniging. Hij was al ruim een jaar een van de bestuursondersteuners. Rob neemt de functie van penningmeester op zich. Hij volgt daarmee Dick Donath op, die inmiddels is afgetreden. Dick heeft ruim 10 jaar de financiŽn van ASCC op uitstekende wijze beheerd.

Vanwege deze bijzondere verdienste is Dick benoemd tot erelid van de vereniging.

Sommige internetproviders bieden zogeheten wifispots aan, namelijk Ziggo, UPC en KPN. Bent u klant bij een van deze providers, dan kan uw modem dankzij deze optie ook toegang bieden tot internet voor andere abonnees bij dezelfde internetprovider. Daarnaast kunt u zelf ook gratis gebruikmaken van een wifispot van een andere abonnee. In dit artikel lichten we toe wat wifispots zijn en hoe het werkt.
Wat zijn wifispots? Op dit moment bieden Ziggo, UPC en KPN wifispots aan voor hun abonnees. Als u internet bij ťťn van deze providers afneemt, dan hebt u thuis een kabelmodem.
Lees verder...

     
6. PC tip
7. Vrijdag 3 april geen inloop!
8. Apple tip
Bron computertotaal
Zo verwissel je bureaubladfoto's
Een mooie bureaubladafbeelding is sfeerbepalend. In dit artikel wijzen we je Windows-instelling om de afbeelding aan te passen, maar het kan nog leuker. Met JBS haal je beelden van Facebook, Flickr en andere sociale media en toon je ze als bureaubladachtergrond.
Lees verder...
 


Vrijdagochtend 3 april 2015
is er geen inloop wegens
Goede Vrijdag.

 

Bron appletips
Stop het oneindig tappen
Wanneer je een uitroepteken, cijfer, vraagteken, enzovoorts wil typen op je iPhone, iPad of iPod Touch moet je eerst het 123-menu openen. Dit doe je door op de 123-knop te tappen van je toetsenbord en vervolgens het leesteken, cijfer of symbool te kiezen, hierna moet je weer op de ABC-knop tappen om terug te keren naar de letters.
Lees verder...
 

     
9.  Samsung Galaxy S6 Edge
10. Uw geheugen vol?
11. Hoog nodig!

Samsung heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd. De Samsung Galaxy S6 Edge.
Het apparaat heeft een uitmuntende vormgeving die de aandacht pakt. en zoals Samsung zelf beschrijft een briljante samensmelting van glas en metaal. Het heeft een adembenemende design.
Lees verder...
 

Van een clublid
Ik had eerder al eens aangegeven hoe je af kunt komen van de melding op je Android smartphone dat je geheugen vol zit. Ik beschreef toen dat ik er al experimenterend achter kwam dat je de browsergeschiedenis door synchronisatie met je tablet en/of laptop ook op je smartphone komt, maar dat je die browsergeschiedenis kunt wissen via je Google account. Zo kwam ik er verder achter dat je ook de WhatsApp chats kunt wissen alsmede de ontvangen sms-jes. Bovendien kan je ook nog eens de prullenbak legen en geloof mij, het helpt echt. Nogmaals als je een beetje oplet zijn geld kostende extra geheugens niet direct nodig.
 


U heeft dat vast wel eens meegemaakt. U wandelt door de stad en winkelt samen of kijkt er gewoon wat rond. Al wandelend komt u er achter dat u eigenlijk wel even naar het toilet wilt. Nou ja, nog maar even uitstellen. We komen zo wel een gelegenheid tegen waar een toilet is, denkt u. Maar dat laatste gebeurt niet zo snel als gewenst. De nood wordt hoger en hoger. Niet getreurd! De redding is nabij. Met de app Toilet Finder kunt u op uw smartphone of tablet zien waar de dichtstbijzijnde toiletvoorziening is.
lees verder...

 

 

   
ASCC
De tijdelijke locatie
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variŽrend tussen 41 en 98 jaar.

Ook lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier!
Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
Vanaf 5 januari 2015 tijdelijk gevestigd:

Asserring 188, 2e etage,
1187 KL Amstelveen