ASCC Nieuwsbrief februari 2015

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
Let op! Let op! De clubmiddagen vinden voortaan plaats van 13.30 uur tot 15.30 uur.
Vanaf 5 januari 2015 is de ASCC tijdelijk gevestigd op het adres Asserring 188,1187 KL Amstelveen.

Inhoud
1. Tijdens de verbouwing?
2. Cursusinformatie
 1. Tijdens de verbouwing?
 2. Cursusinformatie
 3. Clubmiddag 17 februari
 4. Ubuntu
 5. Geheugensteuntje
 6. e-Reader of tablet?
 7. Vrijdagochtend inloop
 8. Gratis update Windows 10
 9. Browser in the Box
 10. Handige PC en Apple tips
 11. App van OXXIO
   

Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door.
Dat staat vaak aangeschreven bij winkels die aan het verbouwen zijn.
Ook bij de ASCC blijft het tijdens de verbouwing business as usual. In 2015 gaan we gewoon door met de cursussen, de vrijdagochtend inloop en de clubmiddagen. Op de clubmiddagen worden interessante computer- onderwerpen gepresenteerd en hebben de leden de gelegenheid elkaar in de pauze te ontmoeten en onder het genot van koffie, thee of frisdrank ervaringen uit te wisselen.

Lees hier de volledige cursusinformatie

     
3. Clubmiddag 17 februari
4. Ubuntu
5. Geheugensteuntje

De clubmiddag is van 13.30 tot 15.30 uur.
Op deze clubmiddag hebben we twee onderwerpen voor u.
Als eerste: Linux. U heeft er vast wel eens van gehoord, maar weinigen weten wat dit precies is en wat u ermee kunt doen. Linux is een operating systeem dat wereldwijd vele gebruikers kent. Het is te gebruiken naast Windows en Mac OS. Linux kent vele varianten. Bekende zijn Zorin en Ubuntu. Lees verder...

Wat is Ubuntu? Handig als u nog Windows XP heeft? Ubuntu is een alternatief voor Windows, maar dan beter: virusvrij! (Er zijn geen virussen voor Ubuntu, dus daar hoef je je nooit meer druk om te maken). Het is net als Microsoft Windows een besturings- systeem op een PC (computer).
Het programma zorgt er voor dat de PC veilig, snel, makkelijk en stabiel wordt.
Ubuntu is voor een PC zonder gedoe en zonder zorgen. Lees verder...

Bij wat beginnende geheugenproblemen en om bijvoorbeeld goed te kunnen onthouden dat u uw medicijnen moet innemen is er de handige app Clockaid. Als u een tablet of iPad heeft kan deze app u misschien goed ondersteunen. De app geeft een seintje wanneer er iets moet worden gedaan. Dat kan natuurlijk ook met uw digitale agenda, maar qua lay out en mogelijkheden heeft deze app een net even iets mooiere
werking. Lees verder...

     
6. E-reader en slaapprobleem
7. Vrijdagochtend inloop
8. Gratis update Windows 10
Kunt u moeilijker in slaap komen door tablet?
Tablets stralen blauwig licht uit. Wie ze ’s avonds intensief gebruikt, kan moeite hebben met in slaap vallen. De aanmaak van een slaaphormoon wordt erdoor verminderd. Onderzoekers van Harvard komen tot die conclusie. Men vergeleek het lezen vanaf een iPad met het lezen in een echt boek. Wie voor het slapen gaan leest vanaf een iPad heeft meer moeite met in slaap komen. De kwaliteit van de slaap is minder hoog en men wordt ’s morgens vermoeider wakker.
Lees verder...
 

De eerste vrijdagochtend inloop in 2015 werd weer druk bezocht.

Clubleden met vragen over iPad, Android tablet en fotobestanden zijn succesvol verder geholpen. Er waren ook leden die gebruik maakten van de inloop om zich in te schrijven voor één van de cursussen. Dat kan, naast de website, namelijk ook tijdens de inloop.

Bron NOS.nl
Windows 10 wordt een gratis update voor iedereen die nu Windows 7, 8 of 8.1 heeft. Dat heeft Microsoft bekendgemaakt op een persconferentie. De overstap is alleen gratis voor wie binnen een jaar na lancering van Windows 10 overstapt. Het is voor het eerst dat Microsoft een grote update van Windows gratis weggeeft. Concurrent Apple doet dat al wat langer op de Macintosh. De update is gratis, omdat Microsoft er belang bij heeft om gebruikers zo snel mogelijk op Windows 10 te krijgen.
Lees verder...

     
9.  Browser in the Box
10. Handige PC en Apple tips!
11. APP van OXXIO

Op de januari clubmiddag werd een presentatie gegeven over Browser in the Box. Een veilige manier om te internetten. Het is door het Duitse bedrijf Sirrix in opdracht van de Duitse overheid ontwikkeld. Het programma is gratis voor de privé gebruiker. Er is een keuze uit Firefox of Chrome als browser. Hoe werkt het? Er wordt een Virtuele Machine binnen Windows samengesteld gebaseerd op Linux. Dus als het ware een doosje met een ander besturingssysteem Lees verder...

Hoe past u het beeldscherm in uw PC aan de grootte van uw website aan zodat u niet hoeft heen en weer te scrollen met de horizontale schuifbalk?
Lees verder...
Hoe kunt u in Apple de grootte wijzigen van een te versturen afbeelding in mail. Dat is vooral handig als als iPhone gebruiker u regelmatig foto's deelt.
Lees verder...
Hoe verwijder ik iBook, boeken, radioprogramma's uit Podcast en foto's uit iPad? Lees verder...

Hoge energiekosten? Met de app van Oxxio ziet u uw verbruik en waar u kunt besparen. De nieuwe app van energie-leverancier Oxxio is voor iedereen te gebruiken. Het verbruik kan worden vergeleken met soortgelijke  huis-houdens. In de nabije toekomst krijgt de app meer functies, zoals het bedienen van elektrische apparatuur. De app is er voor Android en Apple.

 

   
ASCC
De tijdelijke locatie
Waar? Hier

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub.

Er zijn meer dan 500 leden, in leeftijd variërend tussen 41 en 98 jaar.

Ook lid worden? Klik dan op deze link...

Doe zuinig met papier!
Bezint eer ge print!

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
Vanaf 5 januari 2015 tijdelijk gevestigd:

Asserring 188, 2e etage,
1187 KL Amstelveen

Op de vrijdagmorgen tussen 09.00 uur en 10.00 uur kunt u inschrijven voor de cursussen die beginnen in maart.