ASCC Nieuwsbrief oktober 2014

Wanneer deze Nieuwsbrief niet goed leesbaar is klik dan op deze link....
Het kan zijn dat de plaatjes/foto's niet zichtbaar zijn dit kun je zelf aan of uit zetten.

Inhoud
1. Van de redactie
2. Clubmiddag oktober 2014
 1. Van de redactie
 2. Clubmiddag oktober 2014
 3. E-books  
 4. Smart TV
 5. Windows 8.1 na update
 6. App's
 7. Wachtwoord
 8. Apple Watch
 9. Dankwoord aan Rien
 10. Windows 9
 11. Welkom nieuwe leden

Dit is de tweede uitgave van de digitale ASCC-Nieuwsbrief. De redactie heeft meerdere positieve reacties van de leden ontvangen. Dat geeft de redactie moed om verder te gaan met de ontwikkeling van de nieuwsbrief. U kunt in de komende nieuwsbrieven rekenen op vaste items, zoals clubnieuws, nieuwe leden, cursusnieuws, computertips, ontwikkelingen in de digitale wereld, domotica en social media.
Lees verder...


Lees verder...

     
3. E-books
4. Smart TV
5. Windows 8.1 na update
Leest u ook wel eens een e-book?
Hoewel de echte papieren boeken op dit moment nog veruit het meest worden verkocht neemt de populariteit van e-books steeds meer toe. Ongeveer twee op de vijf boeken zijn naast de papieren versie ook als e-book verkrijgbaar. Het prijsverschil tussen papieren boeken en e-books is niet zo groot.
Lees verder.... 


lees verder...

Mogelijkheden Windows 8.1 na de update. De ASCC beschrijft in dit artikel de wijzigingen en nieuwe aanvullende mogelijkheden na de update van van Windows 8.1. Als u bent ingelogd kunt u rechts boven in het scherm naast de gebruikersnaam een knop zien om Windows af te sluiten.
Als u hierop klikt opent er een klein menu met een aantal keuzes
Lees verder...
     
6. App's 
7. Wachtwoord
8. Apple watch
Foursquare app
Foursquare is een app voor Android iOS die een lijst geeft van de dichtsbijzijnde horecagelegenheden. Snel en gemakkelijk kan je zien welke horecagelegenheden er in de buurt zijn.
Seatme app
Seatme is een app waarmee je snel online kunt reserveren in restaurants door heel Nederland. Je kunt er foto's bekijken, menukaarten inzien, reviews lezen en punten sparen voor een gratis diner.

Wachtwoorden.
Het is een steeds weer terugkerend probleem. Je moet voor een programma of een website, zoals Mijn Ziggo, Mijn KPN of Mijn Nuon wachtwoorden maken. Dat is op zich niet zo’n probleem. Het probleem is het onthouden van die wachtwoorden.


Lees verder....Lees verder...
     
9. Dankwoord aan Rien
10. Windows 9
11. Welkom nieuwe leden

De voorzitter bedankt Rien Wouda met een bos bloemen en een attentie voor zijn jarenlage inzet voor de ASCC bij het maken van nieuwsbrief.

Windows heeft op 16 september jl een zogenaamd Windows-event aangekondigd. De verwachting is dat Microsoft bekend gaat maken wat de volgende stappen zijn voor Windows. Microsoft zou dan met de volgende versie komen van Windows en een nieuwe versie van Windows Server. Mogelijk gaat de nieuwe versie van Windows de naam Windows 9 krijgen. Het programma heeft belangrijke verbeteringen en vernieuwingen. Een paar daarvan zijn al uitgelekt.
Lees verder....

Mevr. W. van Wijk
Dhr. J. Zandvoort
Dhr. D.V. Dongen
Mevr. M.G.M. van Loenen
Mevr. M.C. Diepeveen
Dhr. H. de Weert

 

   
ASCC
Cursuslokaal
Waar?

Deze nieuwsbrief wordt uitgegeven door Amstelland Senioren ComputerClub of kortweg de ASCC.

Het is een Club van meer dan 500 leden!!!

Ook lid worden klik dan op deze link...

Bezint eer ge print!


Op de cursus smart TV, die op 22 oktober 2014 van start gaat, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meld u aan en ga mee in de moderne tijd.

ASCC Website:
http://www.ascc.nl

Amstelland Senioren ComputerClub
p/a Wijkcentrum WESTEND

Westwijkplein 3
1187 LS Amstelveen
tel.:020 - 6434444

(LET OP: uitsluitend voor zaken, die het wijkcentrum betreffen en geen algemeen telefoonnummer voor de ASCC!)