201

Workshop Facebook 
3 lessen van 1½ uur éénmaal per week

Cursuscode:   201
Start niveau:  ■
Begindatum: dinsdag 5 maart 2019 om 13:00 uur
Docent:           Ruud Blok
Assistente:     Rudi van Rooijen
Cursusprijs:   € 39,00

Apparatuur: computer

Facebook is een sociaal netwerk en het maakt de wereld tot een dorp.
Het dorp waar iedereen iedereen kent. Je komt je klasgenoten van vroeger tegen en je eerste liefde. Maar ook je kinderen en kleinkinderen. Het gaat net als in het dorpse leven. Soms heb je tijd voor een praatje, soms niet. Alles kan, niets hoeft.

Mogelijk zie je een foto van je kleinkinderen bij een sportwedstrijd of een link naar een artikel waarin jij geïnteresseerd bent, opgestuurd door een vriendin. Het delen van kennis, gevoelens, foto’s en video is in een muisklik een feit.
De betrokkenheid met familie, vrienden en kennissen neemt enorm toe. Facebook zorgt bijna dagelijks voor een lach op je gezicht. Er zijn in ieder geval veel mensen in mijn omgeving die er plezier aan beleven; misschien ga jij daar ook bij horen.

Facebook werkt op computers, tablets en smartphones en is niet gebonden aan een besturingssysteem want het is eigenlijk gewoon een dynamische webpagina.
In de workshop maken we uitsluitend gebruik van de computer. Als je het daarna wilt gebruiken op een ander apparaat dan wijst het de weg vanzelf. Begrippen als browsen, en knippen en plakken zijn gesneden koek voor jou.

Computers zijn in het computerlokaal aanwezig.
Het is een pre als je al een Facebook- account hebt.

Inschrijven voor deze cursus